Wat doet een Operations Manager?

Operations managers zorgen ervoor dat de activiteiten van een bedrijf of organisatie soepel en tijdig verlopen. Ze werken met mensen, kernactiviteiten, budgetten, projectoplevering en in de bedrijfsstrategie. Ze zijn verantwoordelijk voor het betrekken en ontwikkelen van de leden van de teams die ze leiden. Operations managers zijn betrokken bij alle financiële procedures, waaronder de facturatie. Ze moeten de marges, kosten, budgettering en prognoses binnen het bedrijf beheren.

Operations managers moeten de behoeften van individuen afstemmen op die van klanten en de doelstellingen van beide kanten in evenwicht brengen. Ook moeten ze ernaar streven om de groeistrategie te stimuleren en de wereldwijde behoeften in evenwicht te brengen. Ze worden soms opgeroepen om het productieplanningsproces te ondersteunen of om ervoor te zorgen dat de belangrijkste prestatie-indicatoren aanwezig zijn en dat de productiedoelstellingen worden gehaald. Operations managers hebben minimaal een bachelordiploma nodig in business, management of aanverwante gebieden.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Operations Manager

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Operations Manager worden

Lees hoe u Operations Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

operations manager (M/V/X)
€ 71.960 per jaar
senior operations manager (M/V/X)
€ 91.954 per jaar
iv operations manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Operations Manager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
7%
2 - 4
48%
5 - 7
26%
8+
19%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Operations Manager

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van operations managers (m/v/x)

Een operations manager (m/v/x) houdt toezicht op alle operationele processen binnen een bedrijf. Taken die daarbij horen lopen per bedrijf uiteen, maar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het verbeteren van werkprocessen, opstellen van afdelingsstrategieën, aansturen van personeel en rapportages opstellen voor de directie. Soms is een operations manager alleen verantwoordelijk voor operationele processen binnen een bepaalde afdeling.

Het werk van een operations manager is heel afwisselend. Dat alleen al is een goede reden om operations manager te worden. Operations managers hebben een leidinggevende functie en zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Meestal werken ze tijdens reguliere kantoortijden, maar avond- en weekenddiensten komen ook wel eens voor.

Niet iedereen is geschikt om het werk van een operations manager uit te voeren. Operation managers hebben veel verantwoordelijkheden en moeten toezicht houden op verschillende processen. Dit neemt veel tijd in beslag en kan een hoge werkdruk opleveren. Daar moet deze professional goed mee om kunnen gaan. Tegelijkertijd is het een heel mooie uitdaging om inefficiënte processen te verbeteren.

Gerelateerde loopbanen

manager (M/V/X)
€ 80.000
Geen overlap van vaardigheden
algemeen directeur (M/V/X)
€ 121.195
25% overlap van vaardigheden
regiomanager00090
€ 83.040
Geen overlap van vaardigheden
winkelmanager (M/V/X)
€ 45.790
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Operations Manager