Wat doet een Opticien?

Opticiens helpen patiënten aan brillen en contactlenzen die voorgeschreven zijn door oogartsen en optometristen. Ze helpen patiënten ook om monturen of contactlenzen uit te zoeken. Ze krijgen van klanten het voorgeschreven recept voor brillen of lenzen en voeren relevante metingen van ogen en gezichten uit. Ze helpen patiënten speciale monturen en lensbehandelingen uit te zoeken bijvoorbeeld voor gebruik tijdens het sporten, met getinte glazen of ontspiegeling.

Opticiens maken werkopdrachten aan voor technische medewerkers van het oogartslabaratorium en geven informatie over de gevraagde lezen. Ze stellen brillen bij om te zorgen dat ze goed passen en repareren of vervangen gebroken brilmonturen. Ze geven patiënten informatie over brillen of lenzen en laten ze zien hoe ze hiermee om moeten gaan. Ze voeren administratieve taken uit waaronder het bijhouden van verkoopcijfers, houden voorgeschreven sterktes bij en beheren bestellingen en voorraad. Opticiens hebben een diploma van de middelbare school of soortgelijk nodig, technische uitleg en certificering.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Opticien in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 13 /uur
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Opticien worden

Lees hoe u Opticien kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

opticien (M/V/X)
€ 15.404 per jaar
lead opticien (M/V/X)
Geen salarisrapporten
v opticien (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Opticien

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
34%
2 - 4
38%
5 - 7
5%
8+
23%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Opticien

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Opticien

Als u werkt als Opticien, zijn Belangenbehartiging, Computervaardigheden, SOLiD Geometry, Microsoft Office Suite en HIPAA de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Vacatures voor Opticien