Wat doet een Personal Assistant?

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Personal Assistant in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 4.594 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Personal Assistant worden

Lees hoe u Personal Assistant kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

persoonlijke assistent (M/V/X)
€ 44.871 per jaar
senior persoonlijke assistent (M/V/X)
€ 39.114 per jaar
Personal Assistant

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
15%
2 - 4
15%
5 - 7
6%
8+
64%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Personal Assistant

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van persoonlijk assistenten (m/v/x)

Een persoonlijk assistent (m/v/x) neemt allerlei verschillende taken op zich. Het takenpakket kan bestaan uit het beantwoorden van telefoontjes, het bijhouden van de agenda, een reisschema opstellen of inkopen doen. Elke werkdag ziet er anders uit. Persoonlijk assistenten werken vaak voor een persoon die hulp nodig heeft bij dagelijkse kleine taken. Een persoonlijk assistent neemt niet alleen zakelijke taken op zich, maar ook persoonlijke.

Persoonlijk assistent worden kan heel interessant zijn voor mensen die graag anderen helpen en georganiseerd zijn. Het beroep biedt vaak ook bijzondere mogelijkheden en extra’s, zoals werkreizen maken. Persoonlijk assistenten zijn in allerlei branches nodig. Omdat ze vaak veel contact hebben met andere mensen, bouwen ze meestal een goed netwerk op. Dit kan een positieve invloed hebben op hun verdere carrière.

In Nederland verdient een persoonlijk assistent gemiddeld € 4.594 per maand. Het salaris is sterk afhankelijk van de branche waarin een persoonlijk assistent werkt en de werkgever. Vaak is er geen opleiding nodig om persoonlijk assistent te worden, maar een werkgever moet er wel op kunnen vertrouwen dat al het werk gedaan wordt. Dat is een belangrijke graadmeter bij het bepalen van het salaris.

Als persoonlijk assistent kan het soms lastig zijn om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Persoonlijk assistenten moeten vaak bereikbaar zijn, hoewel dat ook verschilt per werkgever. Ook moet een persoonlijk assistent overzicht houden en kunnen multitasken. Veel mensen krijgen hier energie van en voor hen is het een prachtig beroep.

Gerelateerde loopbanen

executive assistant
€ 55.487
secretaris (M/V/X)
€ 50.000
Geen overlap van vaardigheden
accountant (M/V/X)
€ 60.000
25% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Personal Assistant