Hoe wordt u een Persoonlijke assistent?

Denkt u erover om Persoonlijke assistent te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Persoonlijke assistent kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Persoonlijke assistent en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Persoonlijk Assistent (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Persoonlijke assistent.

Stappen om een Persoonlijk Assistent (m/v/x) te worden

Persoonlijk assistenten hoeven niet altijd een opleiding afgerond te hebben, maar moeten wel in staat zijn om georganiseerd te werken en te multitasken. Helpt u graag andere mensen en vindt u het heerlijk om te plannen, to do-lijsten bij te houden en van alles te organiseren? Dan kan een baan als persoonlijk assistent wel eens perfect bij u passen. Lees hieronder hoe u in vier stappen persoonlijk assistent wordt.
Inhoud
1

Rond een relevante opleiding af.

Zoals hierboven benoemd is het niet per se nodig om een opleiding af te ronden. In feite kan iedereen persoonlijk assistent worden. Maar persoonlijk assistenten die een relevante opleiding hebben afgerond, hebben vaak toch een streepje voor. En dat komt omdat ze tijdens een opleiding belangrijke vaardigheden aanleren die goed van pas komen in het werk. Relevante opleidingen zijn onder andere de volgende opleidingen:

  • Hoger management support (hbo)
  • Office management (hbo)
  • Managementassistent (hbo)
  • Managementassistent – directiesecretaresse (mbo 4)
  • Office & management support specialist (mbo 4)

Gemiddeld genomen duren deze opleidingen twee jaar. Ze duren dus minder lang dan reguliere mbo- en hbo-opleidingen.

2

Doe werkervaring op.

Om persoonlijk assistent te worden is het vooral belangrijk dat u zo snel mogelijk werkervaring opdoet. Sommige bedrijven nemen u mogelijk al als persoonlijk assistent aan zonder dat u werkervaring hebt. Maar als u grote ambities hebt en wilt werken voor multinationals of belangrijke personen, dan kan de verwachting zomaar zijn dat u minimaal vijf tot tien jaar werkervaring op hebt gedaan. U kunt ook werkervaring opdoen in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als managementassistent of directiesecretaresse.

3

Vergroot uw netwerk.

Wat voor werk u ook doet, het vergroten van uw netwerk is altijd belangrijk. Maar dat geldt zeker als u persoonlijk assistent wilt worden. Door te netwerken komt u in contact met andere persoonlijk assistenten of medewerkers van bedrijven waarvoor u graag wilt werken. Hebt u een voorkeur voor een branche? Richt u zich dan vooral op netwerken in die branche. Als u persoonlijk assistent in de modebranche wilt worden, bezoek dan fashion shows, lanceringen van nieuwe kledinglijnen en andere evenementen.

4

Ontwikkel uw vaardigheden.

Als persoonlijk assistent moet u in staat zijn om te multitasken en bent u een ster in organiseren en plannen. Ook pakt u dagelijks veel verschillende kleine taken op. U kunt steeds beter in uw werk worden als u genoeg aandacht besteedt aan het ontwikkelen van uw vaardigheden. Volg bijvoorbeeld extra cursussen in productiviteit of tijdsmanagement. Zorg ervoor dat u de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst. Of volg een training in agendabeheer. U voelt zelf waarschijnlijk feilloos aan op welk gebied u zichzelf nog kunt verbeteren.

Loopbaanpad: Persoonlijke assistent worden

persoonlijke assistent (M/V/X)

8+Jaar ervaring
€ 42K - € 59K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior persoonlijke assistent (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 42K - € 42K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

lead persoonlijke assistent (M/V/X)

Geen rapporten over jaren aan ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Persoonlijke assistent worden

i persoonlijke assistent (M/V/X)
persoonlijke assistent (M/V/X)
senior persoonlijke assistent (M/V/X)
lead persoonlijke assistent (M/V/X)
bestuurder persoonlijke assistent (M/V/X)
chief persoonlijke assistent (M/V/X)
€ 0
€ 20K
€ 40K
€ 60K
€ 100K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Administratief

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Administratief? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Persoonlijke assistent. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Persoonlijke assistent, evenals overlappende vaardigheden.

executive assistant
Geen overlap van vaardigheden
48% is overgestapt naar een functie als een executive assistant