Wat doet een Persoonlijke assistent?

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Persoonlijke Assistent in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Persoonlijke Assistent. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Persoonlijke assistent worden

Lees hoe u Persoonlijke assistent kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

persoonlijke assistent (M/V/X)
€ 44.871 per jaar
senior persoonlijke assistent (M/V/X)
€ 39.114 per jaar
Persoonlijke assistent

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
15%
2 - 4
15%
5 - 7
6%
8+
64%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Persoonlijke assistent

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van persoonlijk assistenten (m/v/x)

Een persoonlijk assistent (m/v/x) neemt allerlei verschillende taken op zich. Het takenpakket kan bestaan uit het beantwoorden van telefoontjes, het bijhouden van de agenda, een reisschema opstellen of inkopen doen. Elke werkdag ziet er anders uit. Persoonlijk assistenten werken vaak voor een persoon die hulp nodig heeft bij dagelijkse kleine taken. Een persoonlijk assistent neemt niet alleen zakelijke taken op zich, maar ook persoonlijke.

Persoonlijk assistent worden kan heel interessant zijn voor mensen die graag anderen helpen en georganiseerd zijn. Het beroep biedt vaak ook bijzondere mogelijkheden en extra’s, zoals werkreizen maken. Persoonlijk assistenten zijn in allerlei branches nodig. Omdat ze vaak veel contact hebben met andere mensen, bouwen ze meestal een goed netwerk op. Dit kan een positieve invloed hebben op hun verdere carrière.

Als persoonlijk assistent kan het soms lastig zijn om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Persoonlijk assistenten moeten vaak bereikbaar zijn, hoewel dat ook verschilt per werkgever. Ook moet een persoonlijk assistent overzicht houden en kunnen multitasken. Veel mensen krijgen hier energie van en voor hen is het een prachtig beroep.

Gerelateerde loopbanen

executive assistant
€ 55.487
secretaris (M/V/X)
€ 50.000
Geen overlap van vaardigheden
accountant (M/V/X)
€ 60.000
25% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Persoonlijke assistent