Wat doet een Pharmacy Tech?

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Pharmacy Tech in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Pharmacy Tech. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Pharmacy Tech worden

Lees hoe u Pharmacy Tech kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

apothekersassistent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
senior apothekersassistent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv apothekersassistent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Pharmacy Tech

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
14%
2 - 4
18%
5 - 7
0%
8+
68%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Pharmacy Tech

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van apothekersassistenten (m/v/x)

Een apothekersassistent (m/v/x) ondersteunt een apotheker door medicatie gereed te maken voor patiënten, recepten te labelen, gegevens van patiënten te controleren, patiënten te helpen aan de balie en vragen aan de telefoon te beantwoorden. Een apothekersassistent is niet bevoegd om recepten uit te schrijven. Dit gebeurt door een arts. Apothekersassistenten helpen ook mee om voorraden en de administratie bij te houden.

De farmaceutische industrie is een erg stabiele sector waarin altijd wel vraag is naar goed opgeleide mensen. Apothekersassistent worden kan daarom een interessante keuze zijn voor mensen die een mooie carrière willen opbouwen binnen de farmacie. Wel is het nodig om een opleiding te volgen om als apothekersassistent te beginnen.

De grootste uitdaging voor apothekersassistenten is meestal dat ze veel kennis nodig hebben op het gebied van medicatie. Dit vereist een uitgebreide studie op het gebied van geneesmiddelen. Apothekersassistenten moeten daarom bereid zijn om te leren en zich constant bij te laten scholen. Apothekersassistenten werken soms buiten kantooruren, vooral als ze in een ziekenhuisapotheek werken.

Vacatures voor Pharmacy Tech