Hoe wordt u een Pharmacy Tech?

Denkt u erover om Pharmacy Tech te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Pharmacy Tech kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Pharmacy Tech en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Apothekersassistent (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Pharmacy Tech.

Stappen om een Apothekersassistent (m/v/x) te worden

Apothekersassistenten ondersteunen apothekers en helpen mee om geneesmiddelen te verzamelen, recepten af te handelen, medicijnvoorraden te beheren en geneesmiddelenadvies te geven aan patiënten. Als apothekersassistent werkt u in een apotheek, maar soms ook in een ziekenhuis, een medisch centrum of een verzorgingstehuis. Hebt u veel affiniteit met de farmaceutische industrie en helpt u graag mensen? Overweeg dan om apothekersassistent te worden. Dat wordt u in vier stappen.

Inhoud
1

Volg de mbo-opleiding Apothekersassistent niveau 4.

Om als apothekersassistent te werken, volgt u de mbo-opleiding Apothekersassistent. Dit is een opleiding op mbo 4-niveau. In totaal duurt deze opleiding drie jaar. U krijgt veel theorie, waarbij u meer leert over de werking van geneesmiddelen, voorraadbeheer, administratie en het adviseren van patiënten. Daarnaast doet u praktijkervaring op in de vorm van stages. Het is een opleiding waarin u veel specialistische kennis opdoet. Dit hebt u echt nodig om succesvol een carrière als apothekersassistent te beginnen.

2

Solliciteer op een baan als apothekersassistent.

Zodra u uw opleiding hebt afgerond, kunt u solliciteren op een baan als apothekersassistent. In de meeste gevallen is het niet nodig om werkervaring te hebben. Wat wel goed is om te weten, is dat sommige apotheken 24/7 open zijn. In dit soort apotheken wordt er vaak in ploegendiensten gewerkt. Bedenk dus goed in wat voor diensten u zichzelf ziet werken. Er zijn ook apotheken die alleen doordeweeks en overdag geopend zijn. Vaak verdient u hier wel wat minder.

3

Blijf uzelf ontwikkelen.

Wilt u op een gegeven moment meer carrièremogelijkheden? Dan kunt u ervoor kiezen om verder te studeren. U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een van deze opleidingen af te ronden:

  • Hbo Farmaceutisch consulent
  • Hbo Farmakunde

De hbo-opleiding Farmaceutisch consulent leidt je op tot coach voor apothekersassistenten. U geeft bijvoorbeeld trainingen of pakt medicatievraagstukken op die te complex zijn voor apothekersassistenten. Met de opleiding Farmakunde ontwikkelt u zich meer richting beleid en management. Beide opleidingen kunnen weer een opstapje zijn naar de universitaire opleiding Farmacie, waarmee u apotheker wordt.

Loopbaanpad: Pharmacy Tech worden

apothekersassistent (M/V/X)

8+Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie
10%% toename

senior apothekersassistent (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

iv apothekersassistent (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Pharmacy Tech worden

Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om het salaristraject weer te geven

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Gezondheidszorg

We hebben helaas geen loopbaanwisselingsrapporten voor de functie Pharmacy Tech.