Hoe wordt u een Product Eigenaar?

Denkt u erover om Product Eigenaar te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Product Eigenaar kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Product Eigenaar en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Producteigenaar (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Product Eigenaar.

Stappen om een Producteigenaar (m/v/x) te worden

Als product owner of producteigenaar is het uw taak om de waarde van een product of dienst te maximaliseren. Hier komen veel verschillende taken bij kijken. U stuurt bijvoorbeeld een productteam aan, maar onderhoudt ook nauw contact met stakeholders, ontwikkelaars en iedereen die er ook maar bij betrokken is. Dit is complex werk, omdat u rekening moet houden met ieders belangen en de bedrijfsstrategie. Houdt u wel van een uitdaging? Lees dan hieronder hoe u in vier stappen product owner wordt.
Inhoud
1

Rond een relevante hbo- of wo-opleiding af.

De meeste werkgevers stellen als eis dat u als product owner een hbo- of wo-bachelor hebt behaald. Meestal wordt er niet om een specifieke opleiding gevraagd, zolang de opleiding maar relevant is voor uw werkgebied. U kunt bijvoorbeeld product owner worden met de hbo-opleiding Bedrijfskunde, maar ook met een diploma in ICT of engineering. Het kan daarom geen kwaad om al in een vroeg stadium na te denken in welke branche u product owner zou willen worden. U kunt dan een opleiding uitzoeken die hier het beste op aansluit.

2

Doe werkervaring op in een andere functie.

Het werk van een product owner is complex. Daarnaast stuurt u in deze functie een team aan. Dit is dan ook de reden waarom veel werkgevers eisen dat u eerst werkervaring op hebt gedaan in een andere functie. Dit kan bijvoorbeeld in een functie zijn als productmanager, salesmanager of projectmanager. U kunt er ook voor kiezen om op een baan als junior product owner te solliciteren. Maar zelfs dan is het gebruikelijk dat u één tot twee jaar werkervaring op hebt gedaan in een vergelijkbare functie.

3

Verdiep u in Agile-werkmethodes.

Als product owner is het heel belangrijk dat u volgens de ‘Agile-filosofie’ werkt. Bij Agile draait alles om wendbaarheid. De manier hoe u denkt, werkt en organiseert stelt een bedrijf in staat om snel en effectief in te spelen op veranderingen. Het team dat u aanstuurt werkt ook volgens deze filosofie. Binnen Agile bestaan verschillende methodes, zoals Scrum, Kanban en Extreme Programming. U doet er heel goed aan om u in minstens een van deze methodes te verdiepen. Dit kunt u doen door trainingen te volgen die door erkende onderwijsinstellingen worden gegeven. Sommige werkgevers eisen dat u certificaten hierin hebt behaald.

4

Solliciteer op een baan als product owner.

Op het moment dat u een opleiding hebt afgerond, werkervaring op hebt gedaan en helemaal thuis bent in Agile, kunt u solliciteren op een baan als product owner. Laat u zich niet direct afschrikken als een werkgever om flink wat werkervaring vraagt in een vacature. Als u kuntnbewijzen dat u prima werk aflevert, dan maakt u evengoed kans. Het helpt om aanbevelingsbrieven op te vragen bij eerdere werkgevers.

We hebben niet genoeg gegevens over het loopbaanpad voor de functie Product Eigenaar. Hieronder vindt u functies die een vergelijkbare set vaardigheden delen.

Salaristraject

Loopbaanpad: Product Eigenaar worden

Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om het salaristraject weer te geven

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Product en projectmanagement

We hebben helaas geen loopbaanwisselingsrapporten voor de functie Product Eigenaar.