Hoe wordt u een Python Developer?

Denkt u erover om Python Developer te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Python Developer kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Python Developer en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Software-ontwikkelaar (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Python Developer.

Stappen om een Software-ontwikkelaar (m/v/x) te worden

Een software-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van computerprogramma's voor mobiele apps, besturingssystemen of desktop applicaties. Als u van programmeren en het oplossen van problemen houdt, dan is een carrière als software-ontwikkelaar wellicht iets voor u. In dit artikel bespreken we vijf stappen die nodig zijn om software-ontwikkelaar te worden.
Inhoud
1

Behaal een opleiding of volg een training.

Voorheen was het vaak nodig om een MBO- of HBO-diploma in huis te hebben om software-ontwikkelaar te worden. Tegenwoordig kunnen potentiële software-ontwikkelaars verschillende paden volgen om aan de functie-eisen te voldoen die nodig zijn om software-ontwikkelaar te worden. Goede opties zijn onder meer:

 • Bachelordiploma: Het traditionele carrièrepad voor software-ontwikkelaars begint met een bachelordiploma in software development, computertechniek, informatica of een ander relevant vakgebied.
 • Coding Bootcamp: Tijdens Coding Bootcamps worden studenten klaargestoomd voor het echte werk als software-ontwikkelaar. U neemt deel aan een intensieve leeromgeving waarbij de nadruk ligt op praktische vaardigheden zoals versiebeheer, verschillende programmeertalen, databasebeheer en algorithms. Studenten worden zo in een paar maanden voorbereid op een baan als junior software-ontwikkelaar.
 • Zelfstudie: Degenen die niet kunnen deelnemen aan een MBO- of HBO-opleiding, of aan een coding bootcamp, kunnen online cursussen en tutorials volgen of boeken bestuderen om de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om software-ontwikkelaar te worden. Succesvol een autodidactische software-ontwikkelaar worden, vereist een zorgvuldige planning en zelfdiscipline.
2

Ga stagelopen.

De meeste bacheloropleidingen vereisen de voltooiing van een stage om af te studeren. Stages stellen studenten in staat hun vaardigheden toe te passen op praktijksituaties. Hierdoor wordt het begrip van programmeertalen en technische concepten vergroot. Een stage kan tevens helpen om professionele contacten te leggen die vervolgens kunnen leiden tot een voltijdbaan. Studenten kunnen stageplaatsen vinden via hun hogeschool, academisch adviseurs, of vacaturesites.

3

Zoek een baan in software development.

Software-ontwikkelaars kunnen een baan op instapniveau vinden via vacaturesites en carrièrebeurzen of via hun school. Professionele organisaties kunnen ook loopbaanbegeleiding en hulp bieden bij het vinden van uw eerste baan als software-ontwikkelaar.

4

Behaal certificaten.

Hoewel het niet altijd vereist is om als beginnend software-ontwikkelaar aan de slag te gaan, is het behalen van een certificering een pluspunt bij het zoeken naar werk. Professionele certificeringen tonen een hoog niveau van expertise aan op een specifiek gebied zoals een programmeertaal. Het behalen van een certificering vereist meestal de voltooiing van een cursus en examen. Certificeringen zijn beschikbaar via technologiebedrijven zoals Oracle of Microsoft. U kunt ook certificeringscursussen volgen via professionele organisaties. Populaire certificaten zijn onder meer:

 • Amazon Web Services (AWS).
 • Oracle Java.
 • Oracle Application Express Developer Expert.
 • Microsoft MTA.
 • Microsoft Azure.
 • Cloudera.
 • Puppet.
 • Red Hat.
 • Salesforce.
 • Scrum.
 • Project Management.
5

Blijf doorleren.

Om te werken in een management- of leiderschapsrol wordt vaak om een mastertitel gevraagd. Een masteropleiding duurt één tot twee jaar. Wilt u een masteropleiding volgen, dan heeft u vaak een bachelordiploma nodig. De hogeschool of universiteit bepaalt de toelatingseisen voor een master. Veel universiteiten bieden avond- en weekendprogramma's aan waarmee werkende professionals kunnen werken terwijl ze een diploma behalen.

Loopbaanpad: Python Developer worden

software ontwikkelaar (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 54K - € 80K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior software ontwikkelaar (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 70K - € 95K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
9%% toename

iv software ontwikkelaar (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
€ 86K - € 92K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Python Developer worden

zomerstagiair software ontwikkelaar (M/V/X)
software ontwikkelaar (M/V/X)
assistent-manager software ontwikkelaar (M/V/X)
senior software ontwikkelaar (M/V/X)
leidinggevende software ontwikkelaar (M/V/X)
iv software ontwikkelaar (M/V/X)
senior leidinggevende software ontwikkelaar (M/V/X)
directeur software ontwikkelaar (M/V/X)
beherend vennoot software ontwikkelaar (M/V/X)
mededirecteur software ontwikkelaar (M/V/X)
bewindvoerder software ontwikkelaar (M/V/X)
senior directeur software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 0
€ 40K
€ 80K
€ 120K
€ 200K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Engineering? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Python Developer. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Python Developer, evenals overlappende vaardigheden.