Wat doet een Quantitative Analyst?

Kwantitatieve analisten gebruiken kwantitatieve methoden die bedrijven helpen om gezonde zakelijke en financiële beslissingen te nemen. Ze werken voor verschillende financiële instellingen, waaronder investeringsbanken, hedgefondsen, vermogensbeheerders en private-equitybedrijven. Ze worden aangenomen om winstgevende investeringsmogelijkheden te identificeren en tegelijkertijd risico's te beheren. Kwantitatieve analisten zijn de makers van computeralgoritmen die de hedendaagse markten ondersteunen door middel van elektronische transacties met behulp van numerieke algoritmen.

Kwantitatieve analisten programmeren algoritmen die snel en efficiënt genoeg zijn om de beste transacties voor de beste prijs te lokaliseren voordat de concurrenten dit doen. Buiten het bankwezen kunnen kwantitatieve analisten bij een verzekeringsmaatschappij werken aan de ontwikkeling van prijsmodellen en de ontwikkeling van strategieën voor risico-evaluatie. Kwantitatieve analisten moeten vloeiend in cijfers kunnen werken en een masterdiploma hebben in quantitative finance, financial engineering of een soortgelijke kwantitatieve richting, waaronder natuurkunde, statistiek of wiskunde. Voor hogere functies kan een Ph.D. nodig zijn.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Quantitative Analyst in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 73.891 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Quantitative Analyst worden

Lees hoe u Quantitative Analyst kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Quantitative Analyst

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Quantitative Analyst

Beroepen die het meest lijken op dat van Quantitative Analyst, zijn:
  • handelaar

Gerelateerde loopbanen

handelaar
€ 75.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Quantitative Analyst