Wat doet een Real Estate Accountant?

Accountants zijn verantwoordelijk voor een grote diversiteit aan financiële taken, hoofdzakelijk gerelateerd aan financiële verslaglegging. Deze taken omvatten vaak het vaststellen van belastingen en het voorbereiden van belastingaangiftes, het beheren en onderhouden van financiële gegevens, evenals het controleren van verslaglegging op nauwkeurigheid. Accountants in de Verenigde Staten dienen zich bij het uitvoeren van deze taken te houden aan de Algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP).

Accountants beschikken meestal over een bachelordiploma op het gebied van accountancy, financiën of een daaraan gerelateerd vakgebied. Ook zijn veel accountants gecertificeerd registeraccountant (RA), een kwalificatie die behaald kan worden door te slagen voor een landelijk examen en een minimumaantal uren te wijden aan studieopdrachten. Accountants vallen doorgaans in één van de volgende vier categorieën: openbaar accountant, managementaccountant, overheidsaccountant of interne accountant.

Wat zijn veelvoorkomende verantwoordelijkheden voor de functie Real Estate Accountant?
 • Het bieden van ondersteuning bij de opstelling van financiële verslagen zoals jaarrekeningen en budgettaire prestaties
 • Het toezien op de juiste werking en naleving van geldende normen (bijv. GAAP, FASB), regels, wetgeving en internecontrolesystemen
 • Het meewerken aan de implementatie van nieuwe beleidslijnen, normen en richtlijnen met betrekking tot boekhouding
 • Het nauwkeurig en tijdig registreren, rapporteren en analyseren van relevante financiële informatie
 • Het aanwijzen van voor verbetering vatbare gebieden en het doorvoeren van verbeteringen aan processen
 • Het assisteren bij of het fungeren als primaire contactpersoon voor accountantverzoeken
 • Het op een vertrouwelijke manier omgaan met gevoelige informatie
Wat zijn de standaardkwalificaties voor de functie Real Estate Accountant?
 • Bachelordiploma op het gebied van accountancy, financiën of een daaraan gerelateerd vakgebied, of een gelijkwaardige combinatie van opleiding, training en ervaring
 • 2-5 jaar ervaring op het gebied van accountancy/financiën
 • Het demonstreren van gemiddelde tot gevorderde vaardigheden en kennis met betrekking tot Excel en overige programma's van Microsoft Office
 • Sterke analytische- en probleemoplossingsvaardigheden
 • Ervaring met boekhoudsoftware
 • Uitstekende sociale vaardigheden om effectief te communiceren binnen de gehele organisatie
 • Gedegen kennis over algemene boekhouding en boekhoudkundige afstemming
 • Oog voor detail
Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,5 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Real Estate Accountant in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 61.600 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Real Estate Accountant worden

Lees hoe u Real Estate Accountant kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

accountant (M/V/X)
€ 63.308 per jaar
senior accountant (M/V/X)
€ 71.090 per jaar
adjunct accountant (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Real Estate Accountant

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
19%
2 - 4
43%
5 - 7
5%
8+
33%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Real Estate Accountant

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van accountants (m/v/x)

Een accountant (m/v/x) houdt zich bezig met het opmaken, controleren en beoordelen van jaarrekeningen voor bedrijven en organisaties. Daarnaast zorgt een accountant voor een accountantsverklaring, een document dat bedrijven verplicht moeten hebben. Accountant is een bij de wet beschermde titel, dus niet iedereen mag dit beroep zomaar uitoefenen.

Boekhouder worden kan een prima keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een stabiele carrière binnen de financiële wereld. Veel boekhouders werken tijdens reguliere kantooruren, al maken ze soms langere dagen als deadlines voor belastingaangiftes dichterbij komen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen AA- en RA-accountants. AA-accountants maken jaarrekeningen op, RA-accountants controleren deze.

Accountants kunnen op een goed salaris rekenen. In Nederland verdient een accountant gemiddeld € 61.600 per maand. Dit salaris kan oplopen tot een bedrag van € 61.600 per maand zodra een accountant genoeg werkervaring op heeft gedaan. Om accountant te worden is het noodzakelijk om een hbo- of wo-opleiding Accountancy te volgen.

Accountants nemen dagelijks grote hoeveelheden documenten met financiële gegevens door. Ze moeten ervoor zorgen dat al deze gegevens kloppen. Dat kan soms een grote uitdaging zijn, maar dat maakt dit werk tegelijkertijd zo interessant. Het geeft veel voldoening als alle puzzelstukjes uiteindelijk op z'n plaats vallen.

Gerelateerde loopbanen

accounting manager (M/V/X)
€ 78.922

Vacatures voor Real Estate Accountant