Hoe wordt u een Real Estate Accountant?

Denkt u erover om Real Estate Accountant te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Real Estate Accountant kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Real Estate Accountant en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Accountant (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Real Estate Accountant.

Stappen om een Accountant (m/v/x) te worden

Een accountant controleert de financiën van een organisatie of particulier. De taken van een accountant kunnen bestaan uit het organiseren en bijhouden van financiële gegevens, het waarborgen van de nauwkeurigheid van de boekhouding, het berekenen van belastingen en het opstellen van belastingaangiften. Accountant is een beschermd beroep. Daarom mag u de titel 'accountant' alleen dragen als u staat ingeschreven in het register van Nederlandse Beroepsvereniging Accountants. In dit artikel bespreken we de stappen die nodig zijn om accountant te worden.
Inhoud
1

Volg de HBO-opleiding accountancy

Ongeacht uw plannen voor uw carrière, om accountant te worden, moet u eerst de HBO-opleiding 'accountancy' volgen om uw bachelor te behalen. Deze opleiding is op veel verschillende hogescholen in Nederland te volgen. Tijdens deze vier jaar durende opleiding gaat u aan de slag met diverse vraagstukken uit de beroepspraktijk. U leert door middel van verschillende vakken hoe bedrijfsprocessen zijn ingericht. Ook wordt er tijdens de opleiding veel aandacht geschonken aan IT-kennis en vaardigheden.

2

Ga stagelopen

De meeste bacheloropleidingen vereisen de voltooiing van een stage om af te studeren. Stages stellen studenten in staat hun vaardigheden toe te passen op praktijksituaties. Een stage voor een bedrijf zoals een accountantskantoor kan leiden tot een betaalde baan als accountant. Het is daarom essentieel om tijdens een stage uw uiterste best te doen, professioneel te zijn en uw professionele netwerk op te bouwen voor de toekomst. Studenten kunnen stageplaatsen vinden via hun hogeschool, academisch adviseurs, of vacaturesites.

3

Zoek een baan als accountant

Na het behalen van uw diploma accountancy, moet u praktijkervaring opdoen om verder te komen in uw carrière. U kunt op instapniveau een baan als accountant zoeken. U kunt er ook voor kiezen om door te leren terwijl u een baan op instapniveau vervult.

4

Volg een Masteropleiding

Als u van plan bent uw carrière als accountant verder te ontwikkelen dan een baan op instapniveau, dan is het volgen van een vervolgopleiding noodzakelijk. Een masterdiploma kan meer deuren openen naar stabiele loopbaantrajecten. Een masterdiploma kan u ook helpen om een hoger salaris te krijgen voor de functie die u bekleedt. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Master of Accountancy; deze opleiding op HBO-niveau leidt u op tot accountant-administratieconsulent (AA-accountant)
  • Masteropleiding tot registeraccountant. Deze opleiding op universitair niveau wordt gecombineerd met een driejarige praktijkstage én een driejarige theorieopleiding. Wanneer u deze heeft afgerond, dan mag u zich officieel registreren als RA bij de NBA.
  • Een opleiding bij de Federatie Belastingconsulent waarin u zich kunt specialiseren in de belastingwetgeving.
5

Vestig uzelf als zelfstandig AA-accountant

Wilt u zich als zelfstandig AA-accountant kunnen vestigen, dan heeft u een certificerende bevoegdheid nodig. Om deze te verkrijgen moet u na uw bachelor een driejarige praktijkopleiding volgen. In combinatie hiermee schrijft u zich in voor de masteropleiding Certificerend AA. Deze is in deeltijd en duurt twee jaar. De totale duur inclusief bachelor van het AA-traject komt daarmee uit op minimaal zeven jaar.

Loopbaanpad: Real Estate Accountant worden

accountant (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 52K - € 80K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior accountant (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 62K - € 83K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

adjunct accountant (M/V/X)

Geen rapporten over jaren aan ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Real Estate Accountant worden

zomerstagiair accountant (M/V/X)
accountant (M/V/X)
assistent-manager accountant (M/V/X)
senior accountant (M/V/X)
leidinggevende accountant (M/V/X)
adjunct accountant (M/V/X)
senior leidinggevende accountant (M/V/X)
directeur accountant (M/V/X)
assistent-directeur accountant (M/V/X)
beherend vennoot accountant (M/V/X)
mededirecteur accountant (M/V/X)
bewindvoerder accountant (M/V/X)
€ 0
€ 24K
€ 48K
€ 72K
€ 120K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Finance en accounting

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Finance en accounting? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Real Estate Accountant. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Real Estate Accountant, evenals overlappende vaardigheden.

accounting manager (M/V/X)
Geen overlap van vaardigheden
23% is overgestapt naar een functie als een accounting manager (M/V/X)