Wat doet een Reisagent?

Reisadviseurs helpen klanten bij hun reisplanning en het bepalen van hun reisbehoeften. Ze onderzoeken verschillende bestemmingen en transportmethodes en houden rekening met de prijzen, de douaneformaliteiten en de weersomstandigheden. Klanten delen inzichten, inclusief hun specificaties en wensen, en de reisadviseurs gaan op zoek naar passende reispakketten of diensten om voor te stellen. Ze organiseren de reis van begin tot eind en boeken tickets en accommodatie, regelen huurwagens en indien gewenst maaltijden. Ze bieden reizigers de nodige informatie en nuttig reismateriaal, inclusief evenementenprogramma's of grondplannen.

Reisadviseurs bereiden promotiemateriaal voor om reisarrangementen en all-inclusive avonturen te verkopen. Ze behandelen onvoorziene problemen en klachten en bepalen zo nodig of klanten in aanmerking komen voor terugbetaling. Reisadviseurs wonen ook conferenties bij om op de hoogte te blijven van de laatste toerisme- en reistrends en zorgen voor een actuele elektronische registratie van de klanten. Ze onderhouden relaties met belangrijke spelers in de sector en houden financiële overzichten en documenten bij. Reisadviseurs hebben een diploma op het gebied van hospitality, reizen, toerisme, bedrijfsmanagement of aanverwante gebieden.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een Reisagent

Gemiddeld basissalaris

€ 12 /uur
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
€ 11
Gemiddeld: € 12
€ 13
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Reisagent worden

Lees hoe u Reisagent kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Reisagent

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Reisagent

Beroepen die het meest lijken op dat van Reisagent, zijn:
  • medewerker (M/V/X)
  • vertegenwoordiger (M/V/X)
  • verkoopmanager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

medewerker (M/V/X)
€ 59.823
Geen overlap van vaardigheden
vertegenwoordiger (M/V/X)
€ 51.041
Geen overlap van vaardigheden
verkoopmanager (M/V/X)
€ 71.046

Vacatures voor Reisagent