Wat doet een Release Manager?

Release managers zorgen ervoor dat softwareproducten blijven bewegen door de cyclussen van ontwikkeling, productie, en testen. Ze voeren tests uit op volledige softwareproducten en individuele onderdelen om een succesvolle uitgave te waarborgen. Ze werken samen met softwarearchitecten, die experts zijn in integratieproblemen en onderlinge afhankelijkheid tussen projecten om ervoor te zorgen dat de software goed werkt en klaar is voor uitgave.

Release managers dienen als verbindingspersoon en communiceren de klantbehoeften aan projectteams. Ze moeten helpen de beste manier te bepalen om de middelen van het bedrijf in te plannen en te gebruiken om aan het budget en het schema te voldoen. Release managers communiceren project-gerelateerde taken, waaronder plannen, tijdlijnen en vereisten tussen verschillende teams. Ze coördineren het uitgaveschema en de middelen die afhankelijk zijn van applicaties van derden, backlogs van defecten, geplande uitgaves en infrastructuurupdates. Ze bieden wekelijkse updates over uitgaveactiviteiten en verbeteren de methodoologie om het management en de ontwikkeling van software te configureren. Release managers hebben ten minste een bachelordiploma in computerwetenschappen of een gelijkaardig veld nodig.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een Release Manager

Gemiddeld basissalaris

€ 69.290 /jr
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
€ 51K
Gemiddeld: € 69K
€ 90K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Release Manager worden

Lees hoe u Release Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Release Manager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Release Manager

Beroepen die het meest lijken op dat van Release Manager, zijn:
  • technisch projectleider (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

technisch projectleider (M/V/X)
€ 74.324
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Release Manager