Wat doet een RN Medical Record Review?

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Rn Medical Record Review in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Rn Medical Record Review. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: RN Medical Record Review worden

Lees hoe u RN Medical Record Review kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

medisch codeur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
senior medisch codeur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv medisch codeur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
RN Medical Record Review

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
32%
2 - 4
46%
5 - 7
3%
8+
19%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor RN Medical Record Review

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van medisch codeurs (m/v/x)

Een medisch codeur (m/v/x) heeft in feite één hoofdtaak en die bestaat uit het toewijzen van medische codes aan patiëntendossiers. Aan elke diagnose die wordt gesteld of aan elke handeling die is verricht door een arts, wordt een medische code gekoppeld. Aan de hand hiervan kan een medisch codeur of een andere zorgspecialist bepalen hoeveel de zorg heeft gekost en een factuur opmaken. Ook wordt deze methode gebruikt om statistieken bij te houden.

Het kan zeker een goede keuze zijn om medisch codeur te worden. In de eerste plaats omdat medisch codeurs onmisbaar zijn. Dit werk kan niet volledig geautomatiseerd worden, omdat er echt mensen voor nodig zijn om diagnoses te kunnen beoordelen. Daarnaast kunnen medisch codeurs in verschillende settingen werken. Een medisch codeur kan een baan aannemen in een ziekenhuis, maar ook bij bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij.

Medisch codeurs werken dagelijks met veel gedetailleerde informatie. Dat kan een uitdaging zijn, want als er verkeerde codes aan een medisch dossier worden toegevoegd, kan dat gevolgen hebben voor patiënten of de zorginstelling. Medisch coderen is wel typisch een kantoorbaan. Medisch codeurs werken over het algemeen ook alleen tijdens reguliere kantoortijden.

Vacatures voor RN Medical Record Review