Hoe wordt u een RN Medical Record Review?

Denkt u erover om RN Medical Record Review te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u RN Medical Record Review kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een RN Medical Record Review en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Medisch Codeur (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht RN Medical Record Review.

Stappen om een Medisch Codeur (m/v/x) te worden

Een medisch codeur heeft als taak om patiëntendossiers te voorzien van medische codes, zodat zorgspecialisten en zorgverzekeraars kunnen zien welke zorg er is verleend en welke kosten hieraan gebonden zijn. Medisch codeurs hebben dus vooral een administratieve functie. Als u over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt en detailgericht werkt, bent u misschien wel een geschikte kandidaat om medisch codeur te worden. Hieronder leest u hoe u medisch codeur wordt in vijf stappen.
Inhoud
1

Rond een mbo-opleiding af.

Om in aanmerking te komen voor een baan als medisch codeur, wordt het aangeraden om eerst een mbo-opleiding af te ronden. Medisch codeurs hebben een administratieve functie. Er wordt van ze verwacht dat ze kennis hebben van verschillende softwareprogramma’s en dat ze uitstekend kunnen communiceren. Daar sluit een mbo-opleiding tot administratief medewerker goed bij aan. Deze opleiding is bij verschillende onderwijsinstellingen te volgen en ook beschikbaar als thuisstudie. Het is niet noodzakelijk om als medisch codeur een achtergrond in de zorg te hebben, maar kan in een enkel geval een pré zijn.

2

Solliciteer op een baan als medisch codeur of medewerker zorgadministratie.

Om medisch codeur te worden is het noodzakelijk om een basisopleiding in medisch coderen te volgen. Maar deze basisopleiding kunt u alleen doen als u tegelijkertijd praktijkervaring op kunt doen. Daarom is het nodig om eerst een administratieve baan in de zorg aan te nemen. Sommige zorginstellingen nemen u al aan als medisch codeur zolang u maar direct de basisopleiding medisch coderen volgt. Het is vaak ook een optie om als medewerker zorgadministratie te werken en vanuit die functie medisch codeur te worden.

3

Volg de basisopleiding Medisch Codeur.

De basisopleiding Medisch Codeur bestaat uit ongeveer zeven lesdagen verspreid over een aantal maanden. Tijdens deze lesdagen komt u meer te weten over medische terminologie, coderen, kwaliteitsindicatoren, codeadviezen en ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg. Alles wat u leert, kunt u direct toepassen in de praktijk. U sluit de opleiding af met een examen. Hierna kunt u zelfstandig als medisch codeur werken.

4

Rond de vervolgopleiding Medisch Codeur af.

Tegen de tijd dat u een aantal jaar werkervaring op hebt gedaan, wordt het mogelijk om de vervolgopleiding Medisch Codeur te doen. De focus van deze opleiding ligt op veranderingen in de zorg en hoe u hiermee omgaat als medisch codeur. Ook duikt u dieper in complexe zorgzaken en krijgt u lessen om uw communicatieve vaardigheden te verbeteren. Deze opleiding bestaat uit ongeveer vijf lesdagen verspreid over een aantal maanden.

5

Sluit af met de opleiding Codespecialist.

Als u zich nog verder wilt specialiseren, dan is het mogelijk om de opleiding Codespecialist te volgen. Om te mogen starten met deze opleiding is het belangrijk dat u al een aantal jaar werkt als medisch codeur en denkt en werkt op hbo-niveau. Deze opleiding is erop gericht dat u alles weet over medisch coderen, zodat u advies kunt geven aan medisch specialisten en kunt helpen om ICT-systemen in te richten en te structureren.

Loopbaanpad: RN Medical Record Review worden

medisch codeur (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie
9%% toename

senior medisch codeur (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

iv medisch codeur (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: RN Medical Record Review worden

Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om het salaristraject weer te geven

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Gezondheidszorg

We hebben helaas geen loopbaanwisselingsrapporten voor de functie RN Medical Record Review.