Wat doet een Schade-expert?

Schade-experts werken in de verzekeringsbranche en behandelen verzekeringsclaims. Zij beoordelen ingediende claims, verkrijgen en controleren informatie, corresponderen met verzekeringsagenten en begunstigden en verwerken de betalingen van claims. Zij communiceren met verzekeringsagenten en begunstigden en stellen schadeformulieren en de bijbehorende documentatie op. Zij zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van ingediende schadeclaims en het controleren van de daarin opgenomen informatie.

Schade-experts registreren en onderhouden verzekeringspolissen en schade-informatie in databanken en bepalen de mate van de verzekeringsdekking bij het berekenen van de uit te betalen schadebedragen. Schadebehandelaars verwerken eventuele schade-uitkeringen en moeten ervoor zorgen dat deze voldoen aan de wettelijke voorschriften en beleidsregels van het bedrijf. Schadebehandelaars hebben ten minste twee jaar ervaring nodig als schadebehandelaar of iets vergelijkbaars en beschikken over praktische kennis over de verzekeringsbranche en de relevante wet- en regelgeving.

Werk/privé-balans
3,2 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,1 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Schade-expert in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 4.612 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Schade-expert worden

Lees hoe u Schade-expert kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Schade-expert

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Schade-expert

Beroepen die het meest lijken op dat van Schade-expert, zijn:
  • schade-expert (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

schade-expert (M/V/X)
€ 70.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Schade-expert