Wat doet een Security Specialist?

Werk/privé-balans
3,6 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,6 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Security Specialist in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 5.941 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Security Specialist worden

Lees hoe u Security Specialist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Security Specialist

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van specialists in informatiebeveiliging (m/v/x)

Een specialist informatiebeveiliging (m/v/x) besteedt een groot deel van de werkdag aan het analyseren van netwerkstructuren en het testen van beveiligingsmaatregelen zoals firewalls. Ze zorgen er op die manier voor dat de gegevens van bedrijven veilig blijven en beschermen deze tegen cyberaanvallen. Ook ontwerpen en implementeren ze gegevensherstelplannen voor het geval er een aanval plaatsvindt.

Dat is het zeker. Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker nu technieken om systemen te hacken steeds geavanceerder worden. Met het oog op de toekomst is het daarom een goede keuze om specialist informatiebeveiliging te worden. Specialisten in informatiebeveiliging werken in een snel veranderende omgeving. Voor wie dat interessant vindt, biedt dit werk mooie uitdagingen en kansen.

In Nederland verdient een specialist informatiebeveiliging € 5.941 per maand. Hoeveel een specialist informatiebeveiliging daadwerkelijk verdient, is onder andere afhankelijk van de werkervaring die iemand op heeft gebouwd. Specialisten in informatiebeveiliging werken bij verschillende organisaties, waaronder multinationals, de overheid en ICT-bedrijven.

Specialisten in informatiebeveiliging komen wat uitdagingen tegen in hun werk. De grootste uitdaging is dat cyberaanvallen steeds geavanceerder worden. Hierdoor moeten specialisten in informatiebeveiliging steeds met nieuwe oplossingen komen om informatie te beschermen. Dit is moeilijk, maar maakt het werk tegelijkertijd interessant en aantrekkelijk.

Gerelateerde loopbanen

information security analyst (M/V/X)
€ 60.092
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Security Specialist