Wat doet een Senior Architect?

Architecten plannen, ontwikkelen en implementeren ontwerpen voor gebouwen of constructies. Zij stellen haalbaarheidsrapporten op, schertsen de milieueffecten en doen projectvoorstellen waarin tijdschema's en een kostenraming zijn opgenomen. Architecten overleggen met opdrachtgevers om hun behoeften en eisen te evalueren en presenteren ontwerpprojecten van concept tot ontwikkeling tot oplevering. Ze ontwikkelen en pitchen projectvoorstellen en passen ontwerpen en plannen aan op basis van de behoeften en verzoeken van de klant. Ze bereiden tekeningen, blauwdrukken, specificaties en bouwdocumenten voor en voeren onderzoek uit waarbij ze rapporten opstellen over haalbaarheidsstudies en milieueffecten.

Architecten houden zich aan de veiligheidsnormen en de lokale planningsvoorschriften en bepalen en houden zich aan de budgettermijnen. Architecten sturen projectteams aan en werken samen met andere bouwprofessionals. Architecten zijn ook verantwoordelijk voor de openbare veiligheid terwijl ze toezicht houden op het project. Wanneer een gebouw is voltooid, blijven architecten erbij betrokken om te helpen bij de integratie van nieuwe omgevingen en ideeën. Architecten dienen te beschikken over een diploma in de architectuur of aanverwante vakgebieden en vaak heeft eerdere ervaring als architect de voorkeur.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,6 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Senior Architect

Gemiddeld basissalaris

€ 85.692 /jr
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 45K
Gemiddeld: € 86K
€ 123K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Senior Architect worden

Lees hoe u Senior Architect kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

senior architect (M/V/X)
€ 85.692 per jaar
iv architect (M/V/X)
Geen salarisrapporten
directeur architect (M/V/X)
€ 107.370 per jaar
Senior Architect

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
15%
2 - 4
75%
5 - 7
7%
8+
3%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Senior Architect

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Senior Architect

Als u werkt als Senior Architect, zijn 3D-weergave, JavaScript, Requirements Gathering, LEED en S4 HANA de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Senior Architect, zijn:
  • bouwkundig tekenaar (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bouwkundig tekenaar (M/V/X)
€ 35.800
17% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Senior Architect