Hoe wordt u een Senior DBA?

Denkt u erover om Senior DBA te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Senior DBA kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Senior DBA en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Database Administrator (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Senior DBA.

Stappen om een Database Administrator (m/v/x) te worden

Als u overweegt om database administrator te worden, is het goed om te weten hoe u voldoende ervaring opdoet voor deze functie. Om als database administrator te werken is het namelijk belangrijk dat u voldoende ICT-skills beheerst en dat u al werkervaring op hebt gedaan in een andere ICT-functie. Lees hieronder hoe u database administrator wordt in vijf stappen.
Inhoud
1

Rond een hbo- of wo-opleiding af

Om database administrator te worden is het belangrijk dat u in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma. Er wordt meestal geen specifieke opleiding geëist, zolang het maar in de richting van ICT, wiskunde, statistiek of data is. Als database administrator is het van belang dat u weet hoe u programmeert, databases ontwikkelt en cloudoplossingen integreert. Zoek daarom vooral een opleiding uit waarin aandacht aan dit soort zaken wordt besteed. Hebt u al een opleiding afgerond maar mist u deze kennis? Dan kunt u trainingen en verkorte opleidingen volgen om uw kennis bij te spijkeren. Ook met een mbo-diploma is het soms mogelijk om database administrator te worden, als u maar kunt aantonen dat u voldoende werkervaring op hebt gedaan.

2

Leer programmeren

Er bestaan verschillende programmeertalen. Om uw kansen op een baan als database administrator te vergroten, is het aan te raden om extra programmeertrainingen te volgen. U kunt bijvoorbeeld trainingen volgen op het gebied van Python, Ruby, Structured Query Language (SQL) en PHP. Hoe meer kennis u in huis hebt, hoe makkelijker het wordt om een baan als database administrator te vinden.

3

Doe relevante werkervaring op

De meeste bedrijven eisen dat u minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring op hebt gedaan om in aanmerking te komen voor een baan als database administrator. U kunt relevante werkervaring opdoen in een baan als data engineer, data scientist of data analist. Maar ook voor dit soort functies hebt u soms al werkervaring nodig. Daarom is het aan te raden om tijdens uw studie al een bijbaan te zoeken binnen de ICT. Vanuit daar kunt u steeds een stapje verder groeien.

4

Volg een data traineeship

Als u op een snelle manier ervaring op wilt doen als data specialist, kunt u een data traineeship volgen. Er zijn verschillende bedrijven die data traineeships aanbieden. In slechts enkele maanden tijd leert u alles op het gebied van architectuur, beveiliging, modelleren, coderen, networking, databases en cloud. Traineeships zijn vaak erg intensief, maar hebben wel een groot voordeel. En dat is dat u na afloop gegarandeerd een baan hebt binnen de ICT mét een goed salaris. Dit is dus een prima manier om snel een weg te banen binnen de ICT.

5

Solliciteer op een baan als database administrator

Zodra u een aantal jaar werkervaring op hebt gedaan, bent u klaar om te solliciteren op een baan als database administrator. Het is wel belangrijk dat u in de tussentijd uw ICT-vaardigheden blijft ontwikkelen en meegaat in trends.

Loopbaanpad: Senior DBA worden

senior database administrator (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 35K - € 80K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
12%% toename

iv database administrator (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

directeur database administrator (M/V/X)

8+Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Senior DBA worden

i database administrator (M/V/X)
ii database administrator (M/V/X)
senior database administrator (M/V/X)
leidinggevende database administrator (M/V/X)
iv database administrator (M/V/X)
senior leidinggevende database administrator (M/V/X)
directeur database administrator (M/V/X)
beherend vennoot database administrator (M/V/X)
€ 0
€ 20K
€ 40K
€ 60K
€ 100K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

We hebben helaas geen loopbaanwisselingsrapporten voor de functie Senior DBA.