Wat doet een Senior Ontwerper?

Ontwerpers spelen een sleutelrol in creatieve bedrijven en gebruiken elementen als typografie en illustratie in hun dagelijkse werk. Er zijn verschillende vakgebieden waaruit designers kunnen kiezen, waaronder grafisch ontwerp, interieurdesign, bloemsierkunst en modeontwerp.

Designers doen onderzoek om problemen op te lossen en goed in te kunnen schatten wat een klant of het publiek nodig heeft; ze streven ernaar hun klanten te leren kennen door oplossingen en producten te vinden die aan hun behoeften voldoen. Ontwerpers passen hun creativiteit toe zodat ze op het juiste pad blijven om te creëren wat de klant wenst. Onterpwers blijven op de hoogte van de sectortrends om hun concurrenten voor te blijven en streven ernaar consistent uitstekend werk te leveren. Als koesteraars van creativiteit moedigen ze anderen aan hun ideeën te delen begeleiden ze projecten en teamleden. Hoewel er geen formele vereisten zijn om een designer te worden, volgen veel van hen kunstopleidingen waar ze expertise opdoen en hun vakgebied leren. De meeste designers kunnen zeer goed omgaan met softwarepakketten als InDesign, Adobe Illustrator en Photoshop.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Senior Ontwerper

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Senior Ontwerper. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Senior Ontwerper worden

Lees hoe u Senior Ontwerper kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

senior ontwerper (M/V/X)
€ 68.119 per jaar
lead ontwerper (M/V/X)
€ 66.000 per jaar
directeur ontwerper (M/V/X)
€ 78.734 per jaar
Senior Ontwerper

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
15%
2 - 4
75%
5 - 7
7%
8+
3%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Senior Ontwerper

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Senior Ontwerper

Als u werkt als Senior Ontwerper, zijn Adobe Creative Suite, InDesign, Microsoft Office Suite, AutoCAD en SSBI de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Senior Ontwerper, zijn:
  • product ontwerper (M/V/X)
  • ontwerp manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

product ontwerper (M/V/X)
€ 60.704
40% overlap van vaardigheden
ontwerp manager (M/V/X)
€ 86.004

Vacatures voor Senior Ontwerper