Wat doet een Senior technisch schrijver?

Technische schrijvers zijn verantwoordelijk voor het beheren van de consistentie van technische geschreven inhoud. Omdat technisch schrijven veelzijdig van aard is en er veel vraag naar is, is het te vinden in vele bedrijfsafdelingen, waaronder marketing en klantrelaties. Technisch schrijvers helpen ook onderzoekswetenschappers en instellingen bij het schrijven van subsidies en voorstellen en het opstellen van instructieboeken, handboeken, tijdschriftartikelen en andere documenten om complexe en technische informatie voor de lezer te vereenvoudigen.

Technische schrijvers helpen bij het ontwikkelen en verzamelen van relevante technische informatie en het delen van deze informatie via de communicatiekanalen van een organisatie, die intern, extern of beide kunnen zijn. Technische schrijvers kunnen worden gevraagd om samen te werken met productaansprakelijkheidsspecialisten of klantenservicemanagers om de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren door ontwerpwijzigingen voor nieuwe producten. Ze beheren de informatiestroom tijdens productontwikkelings- en testprocedures en testfasen. Ze kunnen ook bruikbaarheidsstudies uitvoeren om het productontwerp te verbeteren en onderzoeksbronnen verzamelen in bibliotheken en op websites, via hun eigen observaties en discussies met technische experts. Technische schrijvers hebben vaak een bachelordiploma in de journalistiek, maar ook gespecialiseerde kennis of aanvullende diploma's in verwante gebieden zoals de geneeskunde of computerwetenschappen.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Senior technisch schrijver

Gemiddeld basissalaris

€ 53.342 /jr
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
€ 53K
Gemiddeld: € 53K
€ 53K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Senior technisch schrijver worden

Lees hoe u Senior technisch schrijver kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

senior technisch schrijver (M/V/X)
€ 77.500 per jaar
lead technisch schrijver (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Senior technisch schrijver

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
85%
5 - 7
10%
8+
5%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Senior technisch schrijver

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Senior technisch schrijver

Als u werkt als Senior technisch schrijver, zijn Bewerking, Microsoft Office Suite, XML en Gebruikersdocumentatie de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Senior technisch schrijver, zijn:
  • redacteur (M/V/X)
  • auteur (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

redacteur (M/V/X)
€ 33.415
50% overlap van vaardigheden
auteur (M/V/X)
€ 67.218
50% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Senior technisch schrijver