Wat doet een SEO-analist?

SEO-analisten bieden inzicht en expertise op het gebied van tactieken en strategieën voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Meestal maken ze onderdeel uit van de marketingafdeling en werken ze nauw samen met marketingstrategen en content-specialisten om marketingcampagnes te ontwikkelen die de doelgroep zullen bereiken en aanspreken. Ze verzamelen SEO-gegevens zoals kwalitatieve trefwoorden en gebruiken die informatie vervolgens om advies te geven betreffende inhouds- en plaatsingskwesties om maximale zichtbaarheid te garanderen. Sommigen van hen bouwen, implementeren en overzien SEO- en analytische trackingssystemen en -databases. Ze creëren rapporten waarin ze prestatiemetingen en andere belangrijke analyses samenvatten.

SEO-analisten beschikken over het algemeen over een bachelordiploma op het gebied van marketing of SEO en hebben verregaande ervaring met het compileren en analyseren van SEO-data. Bekwaamheid met data-analyseprogramma's en -tools is een pre.

Werk/privé-balans
4,2 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
4,2 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Seo Analist in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Seo Analist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: SEO-analist worden

Lees hoe u SEO-analist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor SEO-analist

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie SEO-analist

Beroepen die het meest lijken op dat van SEO-analist, zijn:
  • marketing coördinator (M/V/X)
  • marketing (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

marketing coördinator (M/V/X)
€ 41.840
Geen overlap van vaardigheden
marketing (M/V/X)
€ 71.587
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor SEO-analist