Hoe wordt u een Service Associate?

Denkt u erover om Service Associate te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Service Associate kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Service Associate en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Klantenserviceadviseur (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Service Associate.

Stappen om een Klantenserviceadviseur (m/v/x) te worden

Een klantenserviceadviseur werkt rechtstreeks met klanten. Klantenserviceadviseurs kunnen bestellingen verwerken, klachten afhandelen, vragen beantwoorden en ondersteuning bieden aan een bedrijf. Omdat er in bijna elke branche functies in de klantenservice beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om een baan te vinden in een vakgebied dat u leuk vindt. De beste klantenserviceadviseurs zijn geweldig in communicatie en enthousiast om klanten met geduld en empathie te helpen. Als dit bij u past, is een baan als klantenservicemedewerker wellicht wat voor u.
Inhoud
1

Volg een opleiding of training.

Voor een functie als klantenserviceadviseur wordt niet altijd om een specifieke opleiding gevraagd. Soms wordt om een bepaald niveau gevraagd zoals HAVO, of MBO niveau. Het is daarom aan te raden om in ieder geval een diploma van de middelbare school op zak te hebben, eventueel aangevuld met een opleiding in het voortgezet onderwijs. Op deze manier weet de opdrachtgever dat u over bepaalde vaardigheden beschikt die van belang zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

2

Ontwikkel uw vaardigheden voor verdere loopbaangroei.

Het werk van een klantenservicemedewerker is complex. Het is veel meer dan het aannemen van de telefoon, waar het werk grotendeels om bekendstaat. U krijgt met veel verschillende klanten te maken. Dit kunnen ook ontevreden klanten zijn die hoog in hun emotie zitten, of mensen die problemen hebben met de werking van een product en uw uitleg niet begrijpen. Dit soort interacties vergen veel geduld.

Voor een klantenserviceadviseur is het daarom belangrijk om over bepaalde vaardigheden te beschikken. Denk hierbij aan communicatieve vaardigheden, goed kunnen luisteren en een probleemoplossend vermogen hebben. Als u als klantenserviceadviseur werkt, dan moet u zich kunnen aanpassen aan verschillende soorten mensen. Ook moet u kunnen multitasken, prioriteiten kunnen stellen en uw tijd effectief kunnen beheren.

Om dit en andere vaardigheden die u nodig heeft te trainen, bestaan er speciale opleidingen tot klantenserviceadviseur. Tijdens zo’n opleiding ontwikkelt u vaardigheden om uiteenlopende problemen op te lossen en rustig te blijven.

Werkgevers bieden vaak trainingsprogramma's aan die hun personeel leren hoe ze bepaalde applicaties en computersoftware moeten gebruiken. Hierbij leert u tegelijkertijd vaak over de workflow van het bedrijf en methoden om uw interacties met klanten te documenteren.

3

Professionele certificering of licenties verkrijgen.

U kunt ook ervaring opdoen via professionele certificeringsprogramma's. Zo’n training duurt meestal twee tot drie weken, hoewel het voor sommige banen wel een paar maanden kan duren.

Met professionele certificeringen kunt u aantonen dat u de vaardigheden beheerst die essentieel zijn voor vertegenwoordigers van de klantenservice. Hoewel professionele certificering niet altijd vereist is, kunt u zich hiermee wel onderscheiden als een topkandidaat tijdens het wervingsproces.

4

Doe ervaring op door een in-house training.

Het komt vaak voor dat het bedrijf waar u komt te werken een training aanbiedt voor nieuwe medewerkers in de klantenservice. Deze trainingen hebben vaak betrekking op het bedrijf waarvoor u werkt en de producten. U leert over veelvoorkomende vragen die klanten stellen en de verschillende systemen die u nodig heeft voor uw werk. Wanneer u voor het eerst begint, wordt u mogelijk gevraagd om gemakkelijkere klachten of vragen te behandelen, terwijl u extra ondersteuning en supervisie krijgt voordat u doorgaat met meer ingewikkelde vragen.

5

Blijf op de hoogte door geregeld een training te volgen.

Hoewel de meeste medewerkers van een klantenservice een kort opleidingstraject volgen, kunnen bedrijven in bepaalde sectoren meer training vragen. Soms hebben klantenserviceadviseurs enkele maanden training nodig, zodat u meer ingewikkelde regelgeving kunt leren. Verwacht een langere training als u werkt in een branche met complexe of vaak veranderende regelgeving, zoals financiën en verzekeringen.

We hebben niet genoeg gegevens over het loopbaanpad voor de functie Service Associate. Hieronder vindt u functies die een vergelijkbare set vaardigheden delen.

Salaristraject

Loopbaanpad: Service Associate worden

Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om het salaristraject weer te geven

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Klantenservice

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Klantenservice? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Service Associate. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Service Associate, evenals overlappende vaardigheden.