Hoe wordt u een Sociaal werker?

Denkt u erover om Sociaal werker te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Sociaal werker kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Sociaal werker en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Sociaal Werker (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Sociaal werker.

Stappen om een Sociaal Werker (m/v/x) te worden

Een sociaal werker helpt mensen met problemen en complicaties in het dagelijks leven, waaronder uitdagingen op het gebied van verslavingen, geestelijke gezondheidsproblemen, huiselijk geweld, misbruik of verwaarlozing. Een sociaal werker kan ook ondersteuning bieden bij terminale ziektediagnoses of in adoptieprocessen. Vaak werken sociaal werkers met specifieke doelgroepen, zoals verslaafden, mensen met een beperking of kinderen. Hier zijn vijf stappen om sociaal werker te worden.
Inhoud
1

Voltooi een bachelordiploma in sociaal werk.

Om in aanmerking te komen voor een baan als sociaal werker is het halen van een bachelordiploma op hbo-niveau een eerste vereiste. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Social Work of SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Hiermee doet u waardevolle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft als u in het veld begint te werken.

2

Overweeg een masterdiploma in sociaal werk.

Nadat u uw bachelordiploma heeft behaald, kunt u ervoor kiezen om een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding is in de meeste gevallen in voltijd of deeltijd te volgen en duurt twee jaar. Kies er een die het beste past bij uw mogelijkheden. Passende masteropleidingen zijn onder andere de Master Social Work, Community Development, Innovatie in Zorg en Welzijn of Pedagogiek. Het behalen van uw masterdiploma kan een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden openen, inclusief een hoger salaris.

3

Registreer uzelf als sociaal werker.

Om een erkende sociaal werker te worden, kunt u zich laten registreren in het beroepsregister voor sociaal werkers in Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Hiermee toont u aan dat u een professional bent en dat u aan de door de beroepsgroep gehanteerde vereisten voldoet.

4

Start uw carrière in sociaal werk.

Na het voltooien van uw opleiding, het behalen van uw examen en het voltooien van uw registratie, bent u klaar om te beginnen met solliciteren naar banen als sociaal werker. Er zijn verschillende carrièremogelijkheden omdat sociaal werkers in meerdere werkvelden kunnen werken en verschillende rollen kunnen vervullen. Kies zelf welke rollen u interesseren en passen bij uw ambities. Hier zijn enkele voorbeelden van carrières die u als maatschappelijk werker kunt nastreven:

  • Medisch sociaal werk. U werkt in de zorg en ondersteunt patiënten en hun families. -Geestelijke gezondheidszorg. Veel van de functies in deze beroepsgroep vereisen een masterdiploma. U kunt komen te werken in revalidatiecentra, centra voor geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen terwijl u crisisinterventie, therapie en meer biedt aan degenen die het nodig hebben. Verslavingszorg. U fungeert als een bemiddelaar tussen mensen die worstelen met verslavingen, hun families en medische diensten.
  • Schoolmaatschappelijk werk. Als sociaal werker op een school helpt u de kloof tussen de school, ouders en leerlingen te overbruggen. Taken omvatten gedragsinterventie, werken met studenten met speciale behoeften en zelfs werken met kinderdiensten of het jeugdrechtssysteem als dat nodig is.

Loopbaanpad: Sociaal werker worden

sociaal werker (M/V/X)

8+Jaar ervaring
€ 30K - € 59K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior sociaal werker (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

adjunct sociaal werker (M/V/X)

Geen rapporten over jaren aan ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Sociaal werker worden

i sociaal werker (M/V/X)
sociaal werker (M/V/X)
senior sociaal werker (M/V/X)
leidinggevende sociaal werker (M/V/X)
adjunct sociaal werker (M/V/X)
senior leidinggevende sociaal werker (M/V/X)
v sociaal werker (M/V/X)
bewindvoerder sociaal werker (M/V/X)
vice-voorzitter sociaal werker (M/V/X)
chief sociaal werker (M/V/X)
€ 0
€ 14K
€ 28K
€ 42K
€ 70K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Gezondheidszorg

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Gezondheidszorg? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Sociaal werker. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Sociaal werker, evenals overlappende vaardigheden.

geestelijke gezondheidsconsulent (M/V/X)
0% overlap van vaardigheden
12% is overgestapt naar een functie als een geestelijke gezondheidsconsulent (M/V/X)