Wat doet een Social Media Manager?

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Social Media Manager in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 8.496 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Social Media Manager worden

Lees hoe u Social Media Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

social media manager (M/V/X)
€ 51.508 per jaar
senior social media manager (M/V/X)
€ 60.755 per jaar
Social Media Manager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
6%
2 - 4
87%
5 - 7
5%
8+
2%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Social Media Manager

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van social media managers (m/v/x)

De belangrijkste taak voor een social media manager (m/v/x) is het promoten van een merk op verschillende social media-kanalen. Een social media manager maakt social media-campagnes, produceert content, reageert op reacties van lezers en kijkers en analyseert de resultaten. Ook gebruiken ze social media om te netwerken met potentiële klanten en zakenpartners. Soms sturen social media managers andere contentmakers aan.

Social media management kan een goede loopbaankeuze zijn voor mensen die het leuk vinden om mensen te inspireren en content te maken, en die helemaal thuis zijn in social media. Een social media manager moet wel goed mee kunnen gaan in trends. Deze veranderen namelijk razendsnel in de online wereld. Het is niet altijd nodig om een opleiding te volgen om social media manager te worden.

De salarissen voor social media managers lopen sterk uiteen. Salarissen variëren van minimaal € 6.526 tot € 9.517 per maand. De hoogte van het salaris is vooral afhankelijk van het succes dat een social media manager boekt. Dit valt de herleiden uit de online statistieken. Gemiddeld verdient een social media manager € 8.496 per maand.

Het kan moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen het maken van social media content dat mensen activeert en content dat mogelijk grensoverschrijdend is. Bedrijven gaan ook wel eens te ver in hun social media-campagnes, wat een hoop negatieve reacties kan opleveren. Een social media manager heeft vaak wel alle vrijheid om campagnes te bedenken en in te richten.

Vacatures voor Social Media Manager