Wat doet een Software Engineer IV?

Software engineers ontwikkelen de systemen en software voor bedrijven met producten die variëren van bedrijfsapplicaties en games tot netwerk controlesystemen en besturingssystemen. Ze overleggen met de eindgebruiker om te bepalen wat hun wensen en behoeften zijn, daarnaast ontwerpen, ontwikkelen en testen ze een systeem of een applicatie op basis van de specificaties van de eindgebruiker.

Software engineers maken een assessment van bestaande systemen en applicaties, geven aanbevelingen voor relevante upgrades en werken samen met andere ontwikkelaars en engineers om software te maken. Software engineers houden toezicht op documentatie ontwikkeling en werken nauw samen met klanten en de verschillende afdelingen, waarbij ze de de status van het project en eventuele voorstellen communiceren. Ze monitoren de voortgang van het systeem en delen kritische project data met teamleden terwijl ze de samenhang tussen de teams versterken en opbouwen alsmede ook projectplannen ontwikkelen en uitvoeren. Ze passen het idee van de beste oefeningen toe, terwijl de standaard operationele procedures vorm geven aan de toekomst van de bedrijfssystemen. Software engineers moeten ten minste beschikken over een bachelordiploma in de computerwetenschappen, software engineering of een ander gerelateerd vakgebied. Met daarnaast nog vijf tot zeven jaar ervaring op het gebied van software engineering of softwareontwikkeling.

Werk/privé-balans
3,9 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaring5-7 jaar

Salarissen voor Software Engineer IV in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 93.819 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Software Engineer IV worden

Lees hoe u Software Engineer IV kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

iv software engineer (M/V/X)
€ 90.080 per jaar
directeur software engineer (M/V/X)
€ 106.640 per jaar
Software Engineer IV

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
1%
2 - 4
7%
5 - 7
85%
8+
7%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Software Engineer IV

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van software engineers (m/v/x)

Software engineers (m/v/x) ontwerpen en onderhouden software voor onder andere computers en (online) applicaties. Hun dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen van nieuwe programma's, het analyseren en bijwerken van bestaande software en het bijhouden van ontwikkelingen in lopende projecten. Daarnaast grijpen deze professionals natuurlijk in wanneer er zich fouten in de systemen voordoen.

Software engineering is een snelgroeiend vakgebied met veel verschillende mogelijkheden binnen uiteenlopende branches. Gezien technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in de maatschappij, is de verwachting dat de vraag naar kundige professionals alleen maar blijft stijgen. Het aantal vacatures voor software engineers neemt vooralsnog dus alleen maar toe. Als u software engineer wilt worden, kunt u zichzelf bovendien specialiseren in uiteenlopende onderwerpen en vaardigheden. Software engineering is tenslotte een ontzettend breed vakgebied. Dat er zoveel verschillende soorten specialismen en doorgroeimogelijkheden zijn, maakt het een extra interessant beroep.

Het gemiddelde salaris van een software engineer is € 93.819 per jaar. Dit salaris kan vervolgens oplopen tot zo’n € 98.479 per jaar. Met dit beroep kunt u dus flink wat geld verdienen. Met name als u zichzelf specialiseert in bijvoorbeeld Virtual Reality, Machine Learning of MapReduce, zal uw jaarinkomen flink kunnen stijgen.

Werken als software engineer is niet voor iedereen weggelegd. Deze professionals moeten op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de technologie en verschillende soorten programmeertalen beheersen om niet achter te gaan lopen. Analytisch vermogen, aandacht voor detail en leergierigheid zijn essentieel als u dit beroep wilt gaan uitoefenen.

Gerelateerde loopbanen

software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 65.000
57% overlap van vaardigheden
front-end engineer (M/V/X)
€ 67.052
43% overlap van vaardigheden
full stack engineer
€ 71.429
57% overlap van vaardigheden
webontwikkelaar (M/V/X)
€ 50.400
14% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Software Engineer IV