Wat doet een Strategiemanager?

Strategiemanagers evalueren een organisatie om hun sterke en zwakke punten te bepalen, alsook hun operationele doeltreffendheid en mogelijkheden voor verbetering . Ze bevelen initiatieven van interne en externe actoren aan om risico's te minimaliseren en plannen te formuleren om aldus langetermijndoelen te bereiken. Ze beoordelen de prestaties van de organisatie en ontwikkelen haalbare doelstellingen door processen te implementeren die de effectiviteit van de organisatie verbeteren en tegelijkertijd een duurzaam concurrentievoordeel opbouwen.

Strategiemanagers ondersteunen de ontwikkeling van een organisatiestrategie op lange termijn. Ze verrichten onderzoek en analyseren de operationele doeltreffendheid, processen en belanghebbenden. Ze stemmen de doelstellingen van elke afdeling en de toewijzing van processen en middelen af op de algemene organisatiestrategie. Daarnaast evalueren ze concurrenten en trends in de markt. Ze identificeren risico's en opportuniteiten waarna ze hun bevindingen rapporteren, samen met prognoses en aanbevolen acties. Ze monitoren en rapporteren projecten. Ze ondersteunen en begeleiden het management in de besluitvorming. De functie van strategiemanager vereist een diploma in toegepaste economie of een relevant domein; sommige werkgevers geven de voorkeur aan houders van een Master in Business Administration (MBA).

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Strategiemanager in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Strategiemanager. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Strategiemanager worden

Lees hoe u Strategiemanager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

strategie manager (M/V/X)
€ 82.514 per jaar
senior strategie manager (M/V/X)
€ 100.488 per jaar
lead strategie manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Strategiemanager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
6%
2 - 4
47%
5 - 7
34%
8+
13%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Strategiemanager

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van strategiemanagers (m/v/x)

Strategiemanagers (m/v/x) bedenken en implementeren bedrijfsstrategieën, met als primair doel om gestelde bedrijfsdoelen te behalen. De typische werkdag van een strategiemanager bestaat uit het analyseren van bedrijfsdata, bijwonen van vergaderingen en het opstellen van rapportages. Daarnaast analyseren deze strategen de prestaties van concurrerende bedrijven en verdiepen ze zich in nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied.

Strategisch management is een dynamisch vakgebied dat gepaard gaat met hoge salarissen en veel doorgroeimogelijkheden. Als strateeg kunt u solliciteren op vacatures bij diverse bedrijven, maar bijvoorbeeld ook als zelfstandig consultant aan de slag gaan. Als u intellectueel wilt worden uitgedaagd en geïnteresseerd bent in bedrijfskunde, is strategiemanager worden dan ook zeker een goede loopbaankeuze.

Ja, het managen van strategieën is een complexe taak die bovendien erg stressvol kan zijn. Belanghebbende partijen hebben tenslotte hoge verwachtingen en fouten kunnen grote gevolgen hebben. De functie van strategiemanager is dan ook alleen weggelegd voor analytische denkers die daadkrachtig zijn, goed kunnen communiceren en veel doorzettingsvermogen hebben.

Gerelateerde loopbanen

productieleider (M/V/X)
€ 77.423

Vacatures voor Strategiemanager