Wat doet een Support Engineer?

Support engineers helpen klanten met technische problemen en uitdagingen, en bevelen ook oplossingen aan om tegemoet te komen aan de behoeften die zij kunnen hebben. Engineers zijn vaak in dienst van technologiebedrijven en hebben de neiging om zich te richten op producten en diensten die door hun bedrijf of haar strategische partners worden geproduceerd. Ze beoordelen de behoeften van klanten, identificeren uitdagingen of problemen en configureren oplossingen die zijn aangepast aan individuele behoeften. Ze helpen bij het bereiken van een bevredigende oplossing voor eventuele problemen die een klant ondervindt. Ze kunnen trainingshandleidingen, hulpgidsen en ander ondersteunend materiaal schrijven.

Support engineers hebben doorgaans een middelbareschooldiploma, hoewel voor sommige functies ten minste een associate degree vereist is. Ze hebben meestal een achtergrond in technische ondersteuning of klantenservice. Ze moeten diepgaande kennis hebben van veelgebruikte programma's en oplossingen, met name van de producten en diensten die door klanten in hun sector worden gebruikt.

Werk/privé-balans
3,7 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Support Engineer in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 5.106 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Support Engineer worden

Lees hoe u Support Engineer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Support Engineer

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van support engineers (m/v/x)

Een Support Engineer (m/v/x) is verantwoordelijk voor het oplossen van IT-gerelateerde vraagstukken en problemen. Hoewel de functie vergelijkbaar is met die van een helpdeskmedewerker, richt een Support Engineer zich meer op het technische aspect van klantenservice.

Als u kennis heeft van ICT en daarnaast klantgericht bent, dan is Support Engineering een goede loopbaankeuze. Geen dag is hetzelfde en bovendien valt er in deze sector veel te leren. Daarnaast kunt u uw carrière in Support Engineering naar eigen wens indelen. U kunt bijvoorbeeld parttime aan de slag en daarnaast een aanvullende opleiding volgen, maar er zijn ook tal van interessante fulltime vacatures te vervullen bij uiteenlopende bedrijven. In sommige gevallen is het ook mogelijk om dit werk vanuit huis te doen.

Het gemiddelde salaris van een Support Engineer in Nederland is € 5.106 per maand. Het precieze salaris hangt natuurlijk ook af van factoren zoals ervaring en opleidingsachtergrond. Er is in de ICT ontzettend veel vraag naar bekwame professionals, wat een goede uitgangspositie biedt voor onderhandelingen. Het leuke van deze functie is daarnaast dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn.

Naast dat Support Engineers vanzelfsprekend veel kennis moeten hebben van ICT, is het voor deze professionals ook belangrijk om over goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Als u ervoor kiest om Support Engineer te worden, zult u regelmatig te maken krijgen met ontevreden klanten. In zulke gevallen moet u geduldig en klantvriendelijk weten te blijven.

Gerelateerde loopbanen

technische ondersteuning (M/V/X)
€ 43.099
Geen overlap van vaardigheden
helpdeskmedewerker (M/V/X)
€ 60.000
Geen overlap van vaardigheden
medewerker technische (M/V/X)
€ 61.236
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Support Engineer