Hoe wordt u een Technicus?

Denkt u erover om Technicus te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Technicus kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Technicus en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Technicus (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Technicus.

Stappen om een Technicus (m/v/x) te worden

Zoals de naam verraadt, voert een technicus allerlei technische werkzaamheden uit. Denk hierbij onder ander aan het installeren, onderhouden en repareren van systemen, apparatuur en machines. Technici kunnen bij verschillende soorten bedrijven aan de slag en verdiepen zich meestal in een bepaald vakgebied, zoals mechanica, IT, bouwkunde of elektronica. Voor dit beroep is het belangrijk dat u oog voor detail heeft en over veel oplossingsvermogen beschikt. Lijkt het u leuk om zelf als technicus aan de slag te gaan? In dit artikel leest u hoe u dat stap voor stap voor elkaar krijgt.
Inhoud
1

Volg een opleiding in het beroepsonderwijs.

Een van de voordelen van technicus worden, is dat u op meerder niveaus een geschikte opleiding kunt volgen. De meest geschikte optie is de BOL-opleiding Technicus Engineering op niveau 4, maar u kunt bijvoorbeeld ook starten met een meer laagdrempelige BOL- of BBL-opleiding op niveau 3. Heeft u een havodiploma? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om direct op hbo-niveau te gaan studeren.

2

Doe werkervaring op.

Om de kneepjes van het vak te leren, is het belangrijk dat u veel praktijkervaring opdoet. Waarschijnlijk zult u al tijdens uw studie meerdere keren stagelopen bij een bedrijf. Zorg dat u hier optimaal gebruik van maakt door bewust bezig te zijn met wat u wilt leren en welke specialismen u eventueel aanspreken. Werkervaring maakt een belangrijk onderdeel uit van een sterk cv en bovendien is het opdoen van ervaring de ultieme manier om uw netwerk verder uit te breiden.

3

Solliciteer op functies voor technici.

Na het voltooien van uw opleiding en het opdoen van ervaring als leerling-technicus, is het tijd om te solliciteren op vacatures voor technici. In eerste instantie zult u waarschijnlijk aan de slag gaan in een allround-functie op instapniveau. U werkt dat onder leiding van een meer ervaren technisch specialist die u de kneepjes van het vak zal leren. Naarmate u meer ervaring opdoet, zult u meer verantwoordelijkheden krijgen en gestaag kunnen doorgroeien tot zelfstandig technicus.

4

Specialiseer uzelf.

De techniek is ontzettend breed en er zijn tal van onderwerpen waarin u uzelf kunt specialiseren. Het is aan te raden om hier uw voordeel mee te doen en uzelf op professioneel vlak constant te blijven ontwikkelen. Als u bijvoorbeeld in de auto-industrie werkt, kunt u aanvullende hbo-opleidingen of trainingen volgen in de richting van autotechniek. Door uzelf op professioneel vlak te blijven ontwikkelen zorgt u er niet alleen voor dat u naar steeds hogere posities kunt doorklimmen, maar houdt u uw loopbaan ook uitdagend en interessant voor uzelf.

Loopbaanpad: Technicus worden

technicus (M/V/X)

8+Jaar ervaring
€ 35K - € 50K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior technicus (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 47K - € 61K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv technicus (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Technicus worden

summer technicus (M/V/X)
technicus (M/V/X)
manager in opleiding technicus (M/V/X)
senior technicus (M/V/X)
leidinggevende technicus (M/V/X)
iv technicus (M/V/X)
v technicus (M/V/X)
bewindvoerder technicus (M/V/X)
vice-voorzitter technicus (M/V/X)
chief technicus (M/V/X)
€ 0
€ 14K
€ 28K
€ 42K
€ 70K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Bouw, productie en techniek

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Bouw, productie en techniek? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Technicus. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Technicus, evenals overlappende vaardigheden.

onderhoudsmonteur00120
0% overlap van vaardigheden
14% is overgestapt naar een functie als een onderhoudsmonteur00120