Wat doet een Technologiemanager?

Technologiemanagers coördineren informatiesystemen in plaatsen zoals bedrijven, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en andere organisaties. Ze zorgen ervoor dat de computerhardware, software en databasemanagementsystemen, de internetservers en de telecommunicatiediensten van de organisatie goed werken. Ze coördineren en configureren de systemen om ervoor te zorgen dat ze op een optimale snelheid presteren.

Technologiemanagers komen met managementteams bijeen om te bespreken hoe informatietechnologie de organisatie helpt om haar nieuwste doelen te bereiken, en ze trainen eindgebruikers op het gebied van besturingssoftware en databases. Als leiders van technische ondersteuningsteams houden ze toezicht op de installatie van hardware en software en trainen ze de eindgebruikers van de systemen. Ze streven er ook naar om verschillende informatiesystemen te integreren. Technologiemanagers hebben een bachelordiploma in technologiemanagement, informatica, managementinformatiesystemen of informatietechnologie. Sommige technologiemanagers hebben ook een technologiecertificering voor hun specifieke sector, waaronder financieel management. Sommigen hebben het technologiemanagement-certificaat of de relevante opleidingen op een hogeschool of universiteit afgerond.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een Technologiemanager

Gemiddeld basissalaris

€ 101.279 /jr
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 59K
Gemiddeld: € 101K
€ 170K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Technologiemanager worden

Lees hoe u Technologiemanager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Technologiemanager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Technologiemanager

Beroepen die het meest lijken op dat van Technologiemanager, zijn:
  • president (M/V/X)
  • technisch directeur (M/V/X)
  • cio (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

president (M/V/X)
€ 104.243
Geen overlap van vaardigheden
technisch directeur (M/V/X)
€ 101.279
Geen overlap van vaardigheden
cio (M/V/X)
€ 95.146
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Technologiemanager