Hoe wordt u een Verkoopvertegenwoordigers?

Denkt u erover om Verkoopvertegenwoordigers te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Verkoopvertegenwoordigers kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Verkoopvertegenwoordigers en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Verkoopvertegenwoordiger (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Verkoopvertegenwoordigers.

Stappen om een Verkoopvertegenwoordiger (m/v/x) te worden

Een verkoopvertegenwoordiger moet sterke vaardigheden in communicatie en klantenservice gebruiken om diensten of goederen te verkopen. U heeft een goed begrip nodig van de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt om de verkoop te verhogen. Als u het leuk vindt om met klanten om te gaan en deals te sluiten, dan is een baan als verkoopvertegenwoordiger misschien iets voor u.
Inhoud
1

Voltooi uw middelbare schoolopleiding.

Hoewel een formele opleiding zoals een HBO-diploma zelden vereist is voor verkoopvertegenwoordigers, geven werkgevers meestal wel de voorkeur aan kandidaten met minimaal een diploma van de middelbare school op zak. Cursussen op het gebied van boekhouding, financiën, wiskunde en psychologie kunnen eveneens nuttig zijn.

Afhankelijk van de organisatie waarvoor u wilt werken, kan het zijn dat u aan aanvullende eisen moet voldoen. Functies in de technische verkoop kunnen bijvoorbeeld voorrang geven aan sollicitanten met een bachelordiploma op het gebied van informatietechnologie. Voor functies in de farmaceutische verkoop is het bijvoorbeeld mogelijk dat een opleiding in farmaceutica en/of biologie vereist is.

2

Vind een baan op instapniveau.

Een baan op instapniveau helpt u om de basisvaardigheden van een verkoopvertegenwoordiger te ontwikkelen. U kunt uw tijd in een startersfunctie gebruiken om meer te leren over de door u gekozen branche en u kunt verschillende verkoopstrategieën uitproberen. U kunt eveneens uw eerste functie in een andere branche aannemen om meer algemene ervaring op te doen zodat u deze vaardigheden later kunt gebruiken om een meer ervaren rol te vinden in de specifieke branche die u interesseert.

3

Volg verschillende trainingen.

Veel verkopers versterken hun vaardigheden door middel van een in-house training. U kunt ook een gespecialiseerde training volgen, afhankelijk van het product dat u verkoopt. Welke specifieke training voor een bepaalde functie van toepassing is, is afhankelijk van de branche waarvoor u wilt gaan werken.

De meeste verkopers leren over hun vakgebied door hun werk en trainingen in vergelijkbare verkoopfuncties. Uw bedrijf kan u opleiden bij de start van uw dienstverband of ze kunnen u een formeel opleidingsprogramma aanbieden. Afhankelijk van uw kennis van het product, moet u mogelijk ook deelnemen aan gespecialiseerde training, zoals werken onder een ervaren makelaar als u begint als vertegenwoordiger in onroerend goed.

4

Kies in welke branche u wilt werken en ontwikkel uw vaardigheden.

Zodra u vaardigheden en ervaring hebt opgedaan via een startersfunctie, kunt u solliciteren naar functies in de specifieke branche waarin u graag carrière wilt maken. Bereid u vast voor op deze fase terwijl u nog in de eerste rol zit door uw vaardigheden te testen en de manier van verkopen te leren die goed bij u past.

Wanneer u de basis eenmaal onder de knie heeft, kunt u zich verder specialiseren in de door uw gekozen branche. U kunt dan besluiten om een functie voor verkoopvertegenwoordiger uit te zoeken die goed bij uw wensen past.

5

Overweeg om een certificeringen te behalen

Vertegenwoordigers hebben zelden certificeringen nodig om aangenomen te worden. Het behalen van een verkoopcertificering kan u echter onderscheiden van de concurrentie wanneer u solliciteert naar een baan.

Loopbaanpad: Verkoopvertegenwoordigers worden

vertegenwoordiger (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 41K - € 72K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior vertegenwoordiger (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 50K - € 118K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv vertegenwoordiger (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Verkoopvertegenwoordigers worden

zomerstagiair vertegenwoordiger (M/V/X)
vertegenwoordiger (M/V/X)
assistent-manager vertegenwoordiger (M/V/X)
senior vertegenwoordiger (M/V/X)
leidinggevende vertegenwoordiger (M/V/X)
iv vertegenwoordiger (M/V/X)
senior leidinggevende vertegenwoordiger (M/V/X)
directeur vertegenwoordiger (M/V/X)
assistent-directeur vertegenwoordiger (M/V/X)
mededirecteur vertegenwoordiger (M/V/X)
bewindvoerder vertegenwoordiger (M/V/X)
senior directeur vertegenwoordiger (M/V/X)
€ 0
€ 44K
€ 88K
€ 132K
€ 220K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Overige

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Overige? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Verkoopvertegenwoordigers. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Verkoopvertegenwoordigers, evenals overlappende vaardigheden.