Wat doet een Vertegenwoordiger?

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Vertegenwoordiger in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 6.539 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Vertegenwoordiger worden

Lees hoe u Vertegenwoordiger kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

vertegenwoordiger (M/V/X)
€ 50.408 per jaar
senior vertegenwoordiger (M/V/X)
€ 74.930 per jaar
iv vertegenwoordiger (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Vertegenwoordiger

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
32%
2 - 4
33%
5 - 7
11%
8+
24%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Vertegenwoordiger

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van verkoopvertegenwoordigers (m/v/x)

Verkoopvertegenwoordigers (m/v/x) proberen producten en diensten te verkopen aan potentiële klanten. Ze gaan bijvoorbeeld bij bedrijven langs of bellen potentiële klanten op om bepaalde producten te promoten. Ook houden ze klantgegevens bij in CRM-systemen, analyseren ze nieuwe verkooptrends en leggen ze nieuwe contacten om het klantenbestand te vergroten.

Verkoopvertegenwoordiger worden kan een prachtige carrièrekeuze zijn voor mensen die graag onderhandelen en deals sluiten. Commissies bepalen vaak een groot deel van het salaris van een vertegenwoordiger, dus het consequent halen of het overtreffen van doelstellingen levert extra beloningen op. Verkoopvertegenwoordigers werken in de binnen- of buitendienst. Dit houdt in dat ze telefonisch of per e-mail verkopen, of juist naar klanten toe gaan.

Verkoopvertegenwoordigers kunnen een heel goed salaris verdienen, hoewel ze daar zelf ook invloed op hebben. In Nederland verdient een verkoopvertegenwoordiger gemiddeld € 6.539 per maand. Dit kan een vast bedrag zijn, maar sommige verkoopvertegenwoordigers ontvangen naast een basissalaris commissie. Hoe meer ze verkopen, hoe meer ze in dat geval verdienen.

Werken als vertegenwoordiger kan moeilijk zijn, omdat verkoopvertegenwoordigers altijd onder druk staan om verkoopdoelstellingen te halen of te overtreffen. Aan de andere kant is dit juist hetgeen waar sommige mensen veel energie van krijgen. Voor mensen die wel van een uitdaging houden, kan dit een geweldig beroep zijn. Verkoopvertegenwoordigers die veel naar klanten afreizen, maken vaak langere werkdagen dan verkoopvertegenwoordigers die telefonisch bedrijven benaderen.

Gerelateerde loopbanen

verkoopmanager (M/V/X)
€ 77.251
business development manager (M/V/X)
€ 68.232
Geen overlap van vaardigheden
accountmanager (M/V/X)
€ 47.605
33% overlap van vaardigheden
regional sales manager (M/V/X)
€ 88.000

Vacatures voor Vertegenwoordiger