Loopbaan van een Vice President of Franchise Operations

Hoe wordt u een Vice President of Franchise Operations?

Denkt u erover om Vice President of Franchise Operations te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Vice President of Franchise Operations kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Vice President of Franchise Operations en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Operations Manager (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Vice President of Franchise Operations.

Stappen om een Operations Manager (m/v/x) te worden

Operations managers houden een bedrijf draaiende door de bedrijfsprocessen in verschillende afdelingen vlot te laten verlopen. De functie van een operations manager kan op meerdere manieren worden ingevuld. Sommige operations managers houden zich bezig met het sturen van logistieke zaken, terwijl andere operations managers vooral het personeelsbestand regelen of teams begeleiden bij het voltooien van een project. Vaak helpen operations managers ook bij het opstellen van een efficiënt bedrijfsbeleid.
Inhoud
1

Volg een opleiding.

Operations managers hebben kennis van zowat alle aspecten binnen een bedrijf, denk aan personeelszaken en bedrijfsstrategieën, maar ook logistieke en productieprocessen. Al die nodige kennis doet u op in een relevante opleiding. Dit kan een (verkorte) hbo-opleiding of een hbo associate degree zijn. De meeste operations managers hebben minstens een bachelordiploma in management, bedrijfsadministratie of een gelijkaardig vakgebied.

Enkele mogelijke opleidingen zijn:

  • bedrijfskunde op hbo- of wo-niveau
  • operations management en logistiek op wo-niveau
  • operations en supply chain management op post-hbo-niveau

Welke vaardigheden heb je nodig om operations manager te worden?

  • verbanden leggen
  • communiceren
  • plannen en organiseren
  • mensen inspireren en begeleiden
  • problemen oplossen
2

Doe ervaring op in een specifieke sector.

Om operations manager te worden, heb je ervaring nodig in de sector waarin je aan de slag gaat. Wilt u bijvoorbeeld operations manager worden in een bedrijf dat voedingsproducten aanbiedt? Dan hebt u minstens vijf jaar ervaring nodig binnen de voedingsindustrie. Die ervaring kunt u opdoen in functies als logistiek medewerker, inkoopmedewerker of productiemedewerker.

Vervolgens kunt u in hetzelfde bedrijf doorgroeien naar hogere functies zoals logistiek manager om daarna een rol als operations manager in te vullen. Die rol gaat vaak naar een medewerker in het bedrijf die alles weet over de dagelijkse gang zaken en die het personeel goed kent.

Wilt u solliciteren voor een baan als operations manager buiten het bedrijf waar u momenteel aan de slag bent? Dan is het interessant om een bijscholing of cursus te volgen. Zo kunt u zich verdiepen in een specifieke sector of in thema’s als leiderschap en operations management.

3

Doe ervaring op in een leidinggevende rol.

Voor een baan als operations manager hebt u ook minstens twee jaar ervaring in een leidinggevende rol nodig. Veel operations managers voerden eerst een functie uit als productie manager, inkoopmanager, logistiek manager of verkoopmanager voordat ze doorgroeiden naar de rol van een operations manager.

Hebt u voldoende kennis en ervaring voor een baan als operations manager? Dan bent u klaar om te solliciteren bij bedrijven in uiteenlopende sectoren. Bovendien vindt u niet alleen vacatures voor de functie van een global operations manager, maar ook voor specifieke posities als people en events operations manager.

Loopbaanpad: Vice President of Franchise Operations worden

operations manager (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 55K - € 86K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior operations manager (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 81K - € 107K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv operations manager (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Vice President of Franchise Operations worden

i operations manager (M/V/X)
operations manager (M/V/X)
assistent-manager operations manager (M/V/X)
senior operations manager (M/V/X)
leidinggevende operations manager (M/V/X)
iv operations manager (M/V/X)
assistant head operations manager (M/V/X)
directeur operations manager (M/V/X)
assistent-directeur operations manager (M/V/X)
mededirecteur operations manager (M/V/X)
bewindvoerder operations manager (M/V/X)
senior directeur operations manager (M/V/X)
€ 0
€ 32K
€ 64K
€ 96K
€ 160K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Operations

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Operations? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Vice President of Franchise Operations. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Vice President of Franchise Operations, evenals overlappende vaardigheden.

manager (M/V/X)
0% overlap van vaardigheden
16% is overgestapt naar een functie als een manager (M/V/X)