Wat doet een Video Game Designer?

Game-ontwikkelaars werken vaak in teams en helpen het concept of het idee voor een game tot leven te brengen. Ze zijn betrokken bij het bedenken van een verhaal, het schetsen van het ontwerp en het maken van een prototype van de game. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van videogames voor onder meer pc's, consoles of mobiele apps. Ze coderen de base-engine van de game op basis van de ideeën van het ontwerpteam en kunnen worden gevraagd om te helpen bij het ontwerpen van personages, bij de animatie van het verhaal en bij het testen van eenheden.

Game-ontwikkelaars genereren spelscripts en storyboards en vertalen de ideeën van de ontwerper naar functionele spelcodes. Soms dragen ze bij aan audio en animatie, ontwerp en karakteranimatie. Ze lossen ook problemen met code op en repareren bugs. Game-ontwikkelaars dienen te beschikken over een bachelordiploma in software engineering of informatica, kennis van de nieuwste gamingtrends, sterke artistieke en technische vaardigheden en vaardigheid met programmeertalen, zoals C++, Java en C.

Werk/privé-balans
3,7 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Video Game Designer in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Video Game Designer. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Video Game Designer worden

Lees hoe u Video Game Designer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Video Game Designer

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van game-ontwikkelaars (m/v/x)

De typische werkdag van een game-ontwikkelaar (m/v/x) bestaat uit het schrijven, ontwerpen, programmeren en testen van allerlei (online) videogames. Creativiteit en technische vaardigheden komen bij dit beroep samen. Een game-ontwikkelaar bedenkt namelijk verhaallijnen voor spellen, maar schrijft ook programmeertalen om ideeën daadwerkelijk te realiseren.

Ja, game-ontwikkelaar worden is een goede loopbaankeuze. Online videogames zijn al jaren populair en deze populariteit zal de komende jaren alleen maar toenemen, mede dankzij het feit dat er nog altijd een digitaliseringsslag plaatsvindt in de maatschappij. Er zijn daardoor veel vacatures voor game-ontwikkelaars.

Werken als game-ontwikkelaar kan uitdagend zijn, mede omdat er veel concurrentie is. Per dag worden er ontelbare nieuwe games ontwikkeld en het is een ware kunst om een onderscheidend spel te creëren. Als u game-ontwikkelaar wilt worden, moet u dan ook over zowel technische als creatieve competenties beschikken. Het is daarnaast belangrijk dat u altijd op de hoogte bent van de laatste technologische trends en ontwikkelingen.

Gerelateerde loopbanen

software engineer (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
front-end engineer (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
webontwikkelaar (M/V/X)
€ 48.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Video Game Designer