Wat doet een Webdesigner?

Webdesigners creëren het uiterlijk, de lay-out en de functies van websites en zijn experts op het gebied van het bouwen van webppagina’s die aansluiten op de doelgroep van de cliënt. Ze maken tijdens hun projecten gebruik van grafisch ontwerp en computerprogrammering en pakken tijdens het bouwen van hun websites alle aspecten aan, waaronder het uiterlijk, de sfeer en het thema.

Webdesigners spreken af met hun klanten om te bepalen wat hun behoeften zijn, met hen te overleggen hoe het project het beste kan worden neergezet en hoe het eindproduct vervolgens kan worden onderhouden. Ze helpen klanten bij het kiezen van de juiste kleuren, lettertypen en lay-out en stellen zelf geschikte afbeeldingen en stijlen voor. Ze schrijven en bewerken de inhoud van de website en ontwerpen de lay-out van de pagina’s. Ze bepalen de technische vereisten van de website en updaten de site wanneer dat nodig is. Ook maken ze back-upbestanden van de site en worden ze ingeschakeld om eventuele programmeerfouten op te lossen. Daarnaast testen en verbeteren webdesigners het ontwerp en de elementen van hun websites en stellen ze ontwerprichtlijnen, -normen en de beste praktijken vast. Webdesigners beschikken over een Associate degree of een bachelordiploma op het gebied van computer graphics, webdesign, of een aanverwante sector. Ze moeten bekwame programmeurs zijn en kunnen omgaan met HTML, CSS, en software als Adobe Suite.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Webdesigner

Gemiddeld basissalaris

€ 3.014 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 2K
Gemiddeld: € 3K
€ 5K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Webdesigner worden

Lees hoe u Webdesigner kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

webdesigner (M/V/X)
€ 34.000 per jaar
senior webdesigner (M/V/X)
€ 37.081 per jaar
Webdesigner

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
9%
2 - 4
70%
5 - 7
11%
8+
10%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Webdesigner

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Webdesigner

Als u werkt als Webdesigner, zijn Adobe Creative Suite, JavaScript, Adobe Photoshop en Node.js de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Webdesigner, zijn:
  • grafisch ontwerper (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

grafisch ontwerper (M/V/X)
€ 40.000
50% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Webdesigner