Awards & Trends


Over Glassdoor-awards

Wat zijn Glassdoor-awards?

Elk jaar reikt Glassdoor awards uit aan de beste en meest inspirerende werkgevers en toonaangevende leiders vanuit de hele wereld. De Werknemer-Awards zijn volledig gebaseerd op de feedback van werknemers, net als de Best Beoordeelde Werkgevers en Best Beoordeelde CEOs awards.

Hoe worden de winnaars van Glassdoor-awards geselecteerd?

Voor de Werknemer-Awards, de Best Beoordeelde Werkgevers en Best Beoordeelde CEOs awards worden de winnaars bepaald door de feedback die werknemers hebben gedeeld op Glassdoor in het afgelopen jaar. Werknemers kunnen anoniem een bedrijfsreview achterlaten waarbij ze hun werkgever een totaalbeoordeling geven, de plus en minpunten van de werkplek delen, en de beste redenen om bij hun werkgever te werken, opsommen.

Op basis van feedback die gedurende de periode van een jaar is gedeeld, past Glassdoor het bedrijfseigen algoritme toe op de afzonderlijke awardcategorieën. Bekijk de details van de voorwaarden voor awards en hoe winnaars werden bepaald:

Bekijk de awardcriteria en cruciale data voor de Best Beoordeelde Werkgevers van 2018 en help uw werkgever een plek op de lijst te veroveren.
Hoe geef ik mijn bedrijf op voor awards van Glassdoor?

Het is simpel. Deel een bedrijfsreview voor uw werkgever om in aanmerking te komen voor Best Beoordeelde Werkgevers en Best Beoordeelde CEOs, en deel een sollicitatiereview om in aanmerking te komen voor Beste Werkgevers om te Solliciteren. En verzoek collega's om hetzelfde te doen. Een review indienen is zo gebeurd, binnen een paar minuten. Er wordt slechts één bedrijfsreview per werknemer per jaar geaccepteerd en iedere review moet voldoen aan de Glassdoor Gedragscode.

Mijn bedrijf heeft geen Glassdoor-awards gewonnen. Hoe kan ik daar meer over te weten te komen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw bedrijf geen Glassdoor-award heeft gewonnen. Bekijk onze informatie over Best Beoordeelde Werkgevers en Best Beoordeelde CEO.

Ik heb vorig jaar een bedrijfsreview geplaatst. Telt deze mee voor Beste Werkgevers en andere awards van Glassdoor van dit jaar?

De ranglijst van de Werknemersprijs van Glassdoor is gebaseerd op jaarlijkse inzendingen van reviews en niet op cumulatieve inzendingen. Daarom is plaatsing op een eerdere lijst geen garantie voor plaatsing op een toekomstige lijst.

Wanneer is de deadline voor het indienen van de afzonderlijke categorieën?

Houd er rekening mee dat Glassdoor kijkt naar feedback van werknemers gedurende het hele jaar. Het is dus, in tegenstelling tot bij andere awards, belangrijk dat er sprake is van voortdurende feedback van werknemers. De deadline om in aanmerking te komen voor elke award is:

  • Best Beoordeelde Werkgevers: laatste week van oktober
  • Best Beoordeelde CEO's: eerste week van mei
Wanneer worden Glassdoor Award winnaars bekend gemaakt?

Momenteel omvatten de geplande award-bekendmakingen het volgende:

  • Beste Werkgevers: december
  • Best beoordeelde CEO's: juni
Wat is het verschil tussen de awards van Glassdoor voor werknemerstevredenheid en andere beoordelingslijsten?

In tegenstelling tot andere awards voor werkgevers, is er niet de mogelijkheid voor zelf-nominatie en zijn er geen kosten aan verbonden. De winnaars van de Glassdoor-awards worden bepaald op basis van feedback van degenen die een werkgever het beste kennen, namelijk de werknemers.

Ik heb vorig jaar een bedrijfsreview geplaatst. Telt deze mee voor de Glassdoor-awards voor dit jaar?

Glassdoor-award winnaars zijn gebaseerd op jaarlijkse review bijdragen en niet op cumulatieve bijdragen. Reviews die zijn ingediend tijdens de jaarlijkse periode worden in acht genomen. Reviews die zijn ingediend vóór de jaarlijkse periode komen niet in aanmerking, reviews die na de jaarlijkse periode zijn ingediend komen in aanmerking voor de award van het daarop volgende jaar. Winst van eerdere awards hebben geen invloed op toekomstige prijzen.

Ik heb nog steeds vragen. Met wie kan ik contact opnemen?

Stuur een e-mail naar awards@glassdoor.com