Awards & Trends


Glassdoor functie- en bedrijfstrends

Wat is Glassdoor Trends?

Glassdoor Trends biedt de mogelijkheid inzicht te krijgen in functies en bedrijven waar veel vraag naar is of welke functies en bedrijven bijzonder populair zijn onder werkzoekenden op Glassdoor in Noord-Amerika, Europa en andere delen van de wereld.

Waarom zouden werkzoekenden interesse hebben in banen- en bedrijfstrends van Glassdoor?

Glassdoor Trends geeft werkzoekenden een indicatie naar welke vacatures en bedrijven er mogelijk veel vraag is of welke vacatures en bedrijven bijzonder populair zijn onder werkzoekenden. Daarnaast herinnert Glassdoor Trends werkzoekenden eraan dat ze hun huiswerk moeten voordat ze op een vacature solliciteren of een aangeboden baan accepteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf een nieuw product of een nieuwe service heeft uitgebracht, waardoor het bedrijf plots onderdeel van trends op Glassdoor is geworden. Door op Glassdoor en elders onderzoek naar het bedrijf te doen, kunt u ontdekken wat er over een bedrijf gezegd wordt dat deel uitmaakt van de lijst van trending bedrijven. De beschikbare informatie kan u helpen bij het zoeken naar vacatures en kan u van dienst zijn om te ontdekken of een bedrijf bij u past.

Waarom zijn functie- en bedrijfstrends op Glassdoor relevant voor werkgevers?

Glassdoor Trends biedt werkgevers waardevolle inzichten in de vraag naar werkzoekenden. Daarnaast kan Glassdoor Trends werkgevers helpen te doorgronden hoe nieuws of gebeurtenissen met betrekking tot u of uw concurrenten van invloed kan zijn op de belangstelling van werkzoekenden. Kort samengevat, biedt Glassdoor Trends werkgevers het volgende:

 • Inzicht in welke bedrijven populair zijn bij werkzoekenden voor verschillende bedrijfstakken, functies en locaties
 • Nieuws over hoe uw bedrijf van invloed is op activiteiten van werkzoekenden op Glassdoor
 • Een mogelijke kans op een grotere belangstelling van vooraanstaande nationale en regionale mediakanalen via het PR-team van Glassdoor

Als uw bedrijf bijvoorbeeld in het nieuws is vanwege een nieuw product of een nieuwe service, of om een andere reden, kan het leiden tot een grotere belangstelling voor uw bedrijf op Glassdoor. Waarom? Omdat dat nieuwsbericht de belangstelling van werkzoekenden voor uw bedrijf kan bevorderen en ertoe kan leiden dat ze Glassdoor bezoeken om meer informatie over uw bedrijf en/of openstaande vacatures in te winnen.

Hoe worden lijsten met trends bepaald?

Glassdoor Trends bekijkt de activiteit rond duizenden functies en bedrijven in de afgelopen maanden om opmerkelijke of onverwachte pieken in de belangstelling van werkzoekenden te identificeren. De resultaten worden zorgvuldig afgewogen zodat ieder bedrijf gelijke kansen heeft, ongeacht de omvang van het bedrijf of de zeldzaamheid van het beroep.

Hoe vaak wordt Glassdoor Trends bijgewerkt?

Glassdoor Trends wordt elke maand bijgewerkt gedurende de eerste week van de desbetreffende maand.

Hoe komt een werkgever op de Glassdoor lijst met trending bedrijven?

Er zijn verschillende redenen waarom een werkgever op de lijst met trends van Glassdoor terecht kan komen, waaronder:

 • Nieuws over werkplek/arbeidsmarkt: de werkgever kan op de lijst terecht komen wanneer deze in het nieuws komt voor iets dat verband houdt met de werkplek of de arbeidsmarkt.
 • Nieuws over producten/services: een bedrijf kan op de lijst terecht komen wanneer een product of service van het bedrijf de aandacht van werkzoekenden trekt.
 • Zakelijk nieuws: een bedrijf kan op de lijst terecht komen wanneer het bedrijf nieuws heeft over bestuurders, zakelijke prestaties of andere aan de onderneming gerelateerde gebeurtenissen.
 • Awards: het bedrijf kan op de lijst terecht wanneer een werkgever een belangrijke award krijgt, en dan vooral als deze betrekking heeft op de werkplek of de arbeidsmarkt.
 • Evenementen: een bedrijf kan op de lijst terecht koment wanneer een werkgever deelneemt aan of een evenement organiseert en dan vooral als het evenement betrekking heeft op iets dat verband houdt met de werkplek of de arbeidsmarkt.

Dit is geenszins een volledige lijst met redenen, maar slechts een voorbeeld van mogelijke redenen waarom de belangstelling voor een werkgever op Glassdoor toeneemt. De beste manier om te bepalen waarom een bedrijf een trending bedrijf wordt op Glassdoor is door te kijken naar wat de aandacht van werkzoekenden trekt om een bedrijf en/of de openstaande vacatures op Glassdoor nader te willen onderzoeken.

Kan een bedrijf een trending bedrijf worden vanwege positieve of negatieve redenen?

Ja. Een bedrijf kan een trending bedrijf worden vanwege een verscheidenheid aan redenen, ongeacht of het goed of slecht nieuws betreft.

Als ik weet dat er binnenkort slecht nieuws over mijn bedrijf is, kan ik dan vermijden dat het bedrijf wordt uitgelicht op Glassdoor Trends?

Of er negatief of positief nieuw is over een bedrijf, is niet altijd een garantie dat een bedrijf trending wordt. Als het nieuws er wel toe leidt dat uw bedrijf trending wordt, is het verstandig om dit een stap voor te zijn door uw profiel, bedrijfsupdates en andere informatie op Glassdoor goed bij te houden. Door de juiste toon aan te slaan, kunnen u en uw bedrijf op de nieuwsstroom mee drijven en ervoor zorgen dat werkzoekenden over de informatie beschikken die uw bedrijf het beste weerspiegelt.

Wat voor acties zijn raadzaam als mijn bedrijf op een Glassdoor Trends-lijst terecht komt?

Hoewel het belangrijk is dat u oog houdt voor het feit dat er een verscheidenheid aan redenen is waarom een bedrijf in een Glassdoor Trends-lijst kan worden opgenomen, kunt u de volgende algemene tips in overweging nemen voor wanneer uw bedrijf op een dergelijke lijst verschijnt:

 1. Onderzoek waarom uw bedrijf in de lijst is opgenomen. Als uw bedrijf in een Glassdoor Trends-lijst is opgenomen, moet u er rekening mee houden dat dit betrekking heeft op zaken die gedurende de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.
 2. Als u kenbaar wilt maken dat uw organisatie is opgenomen in de Glassdoor Trends-lijst, is het belangrijk dat u dat bericht op gepaste wijze integreert in uw Glassdoor-profiel, in uw Glassdoor-bedrijfsupdates en in uw vacatures. Als u in HR/Recruiting werkt, moet u contact opnemen met uw collega's van de marketing- en PR-afdeling omdat zij u meestal kunnen vertellen hoe u goed nieuws optimaal kunt benutten.
 3. Als u in HR/Recruiting werkt en uw bedrijf negatief in het nieuws is gekomen en u denkt dat het bedrijf hierdoor in een Glassdoor Trends-lijst is opgenomen, is het raadzaam om contact op te nemen met uw marketing- en PR-afdeling. Zij kunnen u begeleiden bij het afhandelen van de berichtgeving.
Vertegenwoordigen werkgevers op Glassdoor Trends de bedrijven die op Glassdoor het meest worden gewaardeerd?

Nee, deze werkgevers vertegenwoordigen bedrijven waarbij er opmerkelijke of onverwachte activiteitspieken zijn opgetreden ten opzichte van vorige maanden.

Worden werkgevers in kennis gesteld als ze in een Glassdoor Trends-lijst worden opgenomen?

Er zijn momenteel geen geautomatiseerde systemen geïmplementeerd om werkgevers in kennis te stellen als ze op Glassdoor Trends worden weergegeven. Dit is iets waaraan we de komende maanden aandacht zullen besteden.

Kan ik op locatie en op bedrijfstak filteren?

Nee, dat is momenteel niet mogelijk. Momenteel kunnen werkzoekenden de lijst alleen op basis van één filter sorteren. Naarmate Glassdoor Trends zich verder ontwikkelt, zullen we overwegen om meer mogelijkheden en extra filters toe te voegen.

Waarom is het niet mogelijk om locaties in mijn land weer te geven?

We willen werkzoekenden inzicht in zoveel mogelijk locaties geven om een kwalitatief hoogwaardige ervaring te garanderen. Als er onvoldoende activiteiten op een locatie zijn voor een kwalitatief hoogwaardige lijst met trends, wordt deze locatie niet meegenomen.