Werken bij Capgemini | Glassdoor.nl

Overzicht Capgemini

Utrecht
1001 tot 5000 werknemers
1967
Beursgenoteerd bedrijf (CAP)
Ondernemingssoftware en netwerkoplossingen
€ 5 - € 10 miljard (EUR) per jaar
Vrienden terugbetalen, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & ... Meer lezen

Missie: Een fanatieke blokfluiter, enthousiaste Star Wars verzamelaar of creatieve cartoonist? Bij Capgemini kun je zijn wie je bent! En is het jouw talent dat telt. Daarbij helpen we elkaar graag op weg bij vragen, pakken uitdagingen aan, maar plannen ook gerust een meeting in om ... Meer lezen

Bedrijfsupdates

 • Benieuwd naar Capgemini en hoe het is om bij ons te werken? Kom dan op 22 en 23 november naar de IT carrièredagen in Utrecht, iedereen is welkom! Maak kennis met onze collega's en stel gerust al je vragen. We staan voor je paraat 🕺💃. Waar is het? Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41, Utrecht. Aanmelden? http://glassdoor.com/slink.htm?key=vMufU

 • Young Professional of the Year! De 8 deelnemers van het YPotY event hebben fantastische pitches gegeven. De jury stuurde uiteindelijk Mechtelt, Julian en Mustafa door naar de vragenronde waarin Julian de sterkste bleek en zo zichzelf kroonde tot Young Professional of the Year 2019! Van harte gefeliciteerd Julian! 🎉🎉

Alles weergevenAlles weergeven

Capgemini Video

Aangeleverd door werkgever [?]

Capgemini – Waarom met ons werken?


Waar het allemaal begon

Met slecht een handje vol medewerkers richtte Serge Kampf in 1967 Sogeti op. Een bedrijf gericht op IT diensten. Inmiddels is Sogeti, vandaag de dag Capgemini genoemd, uitgegroeid tot ’s werelds grootste dienstverlening op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing. Met ruim 208.000 medewerkers wereldwijd opereren wij in meer dan 40 landen en helpen wij onze klanten op weg met hun digitale transformatie.


Dit is wat wij doen

Voor grote organisaties is het niet altijd makkelijk om mee te gaan met deze snel veranderende wereld en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Of het nu gaat om het toepassen van de laatste wet- & regelgeving of om het zo optimaal mogelijk bedienen van de klant. Daarom helpen wij (internationale) organisaties hierbij. En bieden wij hen vier verschillende diensten:

 • Consulting Services (Capgemini Invent) helpt en adviseert klanten op management niveau bij het verbeteren van hun resultaten en concurrentiepositie op lange termijn. Zo kijken we onder andere welke (technologische) middelen daarvoor nodig zijn en hoe die geïmplementeerd kunnen worden. Daarbij helpen we ook met de uitvoer ervan.
 • Technology Services ontwerpt, ontwikkelt en implementeert technologieprojecten, gericht op complexe systeemintegratie en IT-applicatieontwikkeling.
 • Outsourcing Services beheert voor een langere termijn (gedeeltelijk) IT-systemen voor applicaties en infrastructuren van één of een groep klanten. Inclusief de bijbehorende bedrijfsprocessen, zoals Business Process Outsourcing.
 • Local Professional Services, beter bekend als Sogeti, levert professionele technologie diensten die voldoen aan alle lokale eisen voor infrastructuur, applicaties, engineering, testen en operaties.


Onze kernwaarden

We snappen dat technologie niet zomaar tot stand komt. Daar zijn mensen voor nodig. Daarom zijn onze medewerkers van grote waarde. Van het moment dat Serge Kampf Capgemini oprichtte, tot op de dag van vandaag. Zij leveren tenslotte iedere dag een impactvolle bijdrage aan het bedrijf. Onze slogan is dan ook ‘People matter, results count’ en die gedachte laten wij graag doordringen binnen de hele organisatie. Zo vormen zeven belangrijke kernwaarden samen wereldwijd het DNA van Capgemini.


Voor wie werken wij eigenlijk?

Onze (internationale) opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren. Denk aan de financiële wereld, publieke sector en retail. Maar ook aan electronics & high tech en de transport & distributie industrie. Zo helpen wij onze opdrachtgevers bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van internetbankieren, het inrichten van bedrijfs- en logistieke processen, het verwerken en analyseren van klantdata of op het gebied van security. Stuk voor stuk uiteenlopende en uitdagende projecten dus. Wil jij hier ook aan bijdragen? Kijk dan vooral bij onze openstaande vacatures.


Locatie

Het hoofdkantoor van Capgemini is gevestigd in Utrecht – Leidsche Rijn. Daarnaast hebben wij ook vestigingen in meer dan 40 landen wereldwijd. Maar omdat je voor projecten vaak op locatie bij de opdrachtgever werkt, is jouw werkplek eigenlijk nooit hetzelfde.

Vraag je aan een willekeurige collega wat zij zoal waarderen aan Capgemini? Dan hoor je negen van de tien keer, ‘de trainingsmogelijkheden’. Wij geloven namelijk dat onze medewerkers een groot aandeel hebben in ons succes. Daarom ondersteunen wij jou graag vanaf je eerste dag bij de ontwikkeling van je competenties en vaardigheden. En heb je toegang tot ruim honderden trainingen en kennissessies van ons All you can train programma, de Capgemini Academy, Capgemini University en Advantage you.


All you can train

Ga je bij ons aan de slag? Dan mag je eindeloos gebruikmaken van ons All you can train concept. Dat betekent dat je onbeperkt groepstrainingen kunt volgen die passen bij jouw persoonlijke doelen. Je hebt hierbij keuze uit meer dan 500 opleidingen. Zo kun jij jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk verder ontwikkelen.


Capgemini Academy

Succesvol worden in je rol of meer vakinhoudelijke kennis op doen? Dan biedt de Capgemini Academy jou alle trainingen en opleidingen die je nodig hebt. Je hebt bij ons de vrijheid om zelf jouw eigen pad te kiezen en bepaalt dus zelf welke trainingen daarbij passen. Zo ben je altijd zelf in controle over jouw eigen carrière. Benieuwd naar het trainingsaanbod van de Capgemini Academy? Kijk dan vooral op https://academy.capgemini.nl/


Capgemini University

Op een unieke en exclusieve locatie in Parijs vind je de Capgemini University. Hier ontmoeten collega’s vanuit alle hoeken van de wereld elkaar en delen zij zo hun kennis. Daarnaast vinden er op internationaal niveau diverse opleidingsprogramma’s plaats die onze collega’s verder helpen bij het ontwikkelen van hun skills.


Advantage You

Niet alleen onze trainingen en opleidingen, maar ook onze eigen medewerkers zijn een bron van informatie en zitten boordevol kennis. En deze kennis delen zij graag met anderen. Daarom hebben wij binnen Capgemini het Advantage you programma. Binnen dit programma organiseren collega’s verschillende kennissessies en workshops om anderen bij te praten over de laatste trends en nieuwste technologieën. Zo helpen we elkaar om ware professionals te zijn binnen ons vakgebied. En dat ook te blijven.

Achtergrond en opleiding

Je kunt bij ons met veel verschillende opleidingen en achtergronden terecht. Veel van onze collega’s hebben een bèta achtergrond of IT opleiding afgerond. Maar ook als je bijvoorbeeld een management of business achtergrond hebt, kan je voor verschillende functies in aanmerking komen. Welke opleiding of achtergrond je exact nodig hebt voor een functie, vind je terug in de vacature.


YoungCapgemini

Voor alle Young Professionals binnen Capgemini is er YoungCapgemini. Zij organiseren geregeld evenementen specifiek voor deze doelgroep: denk aan het jaarlijkse Summer Event, verschillende netwerkborrels, events met andere bedrijven en de Young Professional of the Year Awards. Daarnaast organiseren zij een grootschalig onderzoek naar wat jonge professionals bezighoudt en motiveert. Wat zijn bijvoorbeeld hun verwachtingen van Capgemini en in welke mate worden jonge professionals betrokken? Dit alles om een werkplek te creëren die inspireert en past bij de behoeften van de Young Professionals.


Escape personeelsvereniging

Als medewerker bij Capgemini kun je lid worden van Escape, onze personeelsvereniging. Ieder jaar organiseren zij verschillende activiteiten waar je alleen, met je hele team of met je partner, een familielid of vriend(in) aan kan deelnemen. Zo ontsnapten meerdere collega’s al eens uit de gevangenis tijdens een Prison Escape. Werden grote hoogtes bereikt tijdens een vliegcursus. En toonden collega’s hun baktalent tijdens een ‘Heel Escape Bakt’ workshop. Activiteiten die je zeker niet wilt missen dus.


Sport program

Een nieuwe sport ontdekken of je oude hobby weer oppakken? Ook voor onze sportieve collega’s is er genoeg te doen. Want met sporten zoals hardlopen, wielrennen, squashen, tennis, voetbal, schaatsen en golf biedt ons Sport Program genoeg keuze. Daarnaast kun jij je ook samen met je team opgeven voor een sportieve challenge, clinic of training zoals bootcamp, yoga of rugby? It’s up to you!


Capgemini's alumni netwerk Circle

Uit het oog, maar niet uit het hart. Want ook na je dienstverband bij Capgemini, blijven we graag in contact. Met Circle, een exclusief en speciaal voor Capgemini gemaakt alumni platform, kun je contact onderhouden met (oud) collega’s, nieuwe contacten leggen en zo je zakelijk netwerk laten groeien. Daarbij lees je alles over de laatste trends en thema’s, vind je de meest actuele vacatures en kun je deelnemen aan interessante events. Wil jij je als (oud) collega aansluiten bij ons Capgemini Alumni Netwerk? Stuur dan een email met je contactgegevens naar alumniteam@capgemini.com.


Dat een organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt? Dat mag je in deze tijd eigenlijk wel verwachten. Dus ook van ons. Natuurlijk zijn we er nog lang niet. Maar we hebben inmiddels al wat mooie stappen gemaakt en daar vertellen wij graag wat meer over.


Onze MVO strategie

We gebruiken graag onze kennis en expertise om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Hierbij richten wij ons niet alleen op milieu en duurzaamheid. Maar ook op een fijn werkklimaat waar al onze medewerkers zich in thuis voelen. Daarnaast zetten wij onze digitale skills in om direct iets terug te geven aan de maatschappij.


Duurzaamheid en milieu

Een bijdrage leveren aan het milieu begint bij jezelf. In ons geval is dat via ons kantoor op Utrecht Leidsche Rijn. Je ziet het vanaf de buitenkant misschien niet meteen, maar ons kantoor beschikt over verschillende mooie duurzame en milieuvriendelijke technologieën en aanpassingen. Zo heeft ons kantoor onder andere:

 • energiezuinige verlichting dat reageert op aanwezigheid en daglicht.
 • toiletten die tot wel 50% besparen op water.
 • hoogwaardige geïsoleerde gevels en daken.
 • een zonneboiler die gebruikmaakt van zonne-energie en werkt met een zeer energiezuinig intelligent besturingssysteem.
 • een broedkast op het dak en vogelkasten in de gevel.
 • vloerbedekking welke bestaat uit 51,1% gerecycled materiaal.
 • en standplaatsen voor elektrische auto’s


Ons werkklimaat

Blije en gelukkige medewerkers zijn de basis van een goed lopend bedrijf. Daarom zorgen we graag voor een werkomgeving waar iedere medewerker zich in thuis voelt en niemand wordt uitgesloten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn en blijven. Daar ondersteunen wij hen natuurlijk graag bij. Bijvoorbeeld met een vitaliteitsplan, ergonomische werkplekken, hulp bij stress en een sportprogramma. Toch kan het voorkomen dat het allemaal even niet zo goed gaat. Maar ook dan helpen wij jou om weer lekker in je vel te komen.


Bijdrage aan de maatschappij

Zoals je leest, proberen wij dus op verschillende manier een positieve impact te maken op de maatschappij. En wij stimuleren onze klanten om dit ook te doen. Maar we zetten onze digitale skills niet alleen in om onze klanten te helpen. Zo dragen wij bijvoorbeeld ook bij aan verschillende projecten van non-profit organisaties zoals de Voedselbank, Vluchtelingenwerk Nederland en het Aidsfonds.

Eerlijk is eerlijk, je werkt natuurlijk niet voor niks. Daar mag wel wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou naast een prima salaris ook een groot aantal individuele keuzemogelijkheden op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Zo kun je voor een groot deel zelf jouw arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen.


Salaris

Binnen Capgemini werken wij met grades. Een grade geeft de mate van senioriteit weer binnen Capgemini en dienst als basis voor het bepalen van jouw salaris. Ga je bij ons aan de slag? Dan kennen wij jou bij de start van je carrière een van onze zes grades toe. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Een grade staat los van een plek binnen de organisatie. Dat betekent dat je écht erkenning krijgt voor individuele ontwikkeling, kennis, ervaring en niveau. En dus niet voor een positie binnen de lijn hiërarchie.

Onze zes grades zijn:

 • Assistant (A)
 • Consultant (B)
 • Senior consultant (C)
 • Managing consultant (D)
 • Principal consultant (E)
 • Vice president (F)


Mobiliteit

Als consultant werk je geregeld voor verschillende opdrachtgevers over het land verspreid. Daarom krijgt iedere medewerker bij ons een mobiliteitsvergoeding. Hoe je deze mobiliteitsvergoeding besteedt? Dat bepaal je zelf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leaseauto, een kilometervergoeding voor je eigen auto of een NS Businesscard. Maar je kunt het bedrag ook bruto laten uitbetalen.


Pensioen

Iedere medewerker heeft bij ons een pensioenregeling. Hiervoor kennen wij een eigen pensioenfonds, namelijk Stichting Pensioenfonds Capgemini Nederland. De pensioenregeling is premievrij. Dat betekent dat je zelf niets inlegt. Maar wil je zelf ook bijdragen en zo je pensioen verder aanvullen? Dan kun je gebruikmaken van de vrijwillige pensioenregeling.


Flexwerken

Eerst de kinderen naar school brengen voor je naar kantoor gaat? Of vroeg beginnen zodat je na het werk nog lekker kan sporten? Je krijgt bij ons alle vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Daarbij kun je met de laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding die je krijgt, overal inloggen. Uiteraard is het wel handig om je tijden en werkplek altijd even af te stemmen met de opdrachtgever waarvoor je werkt.


Verlof

Ga je fulltime aan de slag? Dan heb je bij ons recht op 20 wettelijke en 6 bovenwettelijke vakantiedagen per kalenderjaar. Daarbij keren wij één keer per jaar een vakantietoeslag uit. Daarnaast ben je natuurlijk vrij op alle nationale feestdagen en kennen wij bij Capgemini onder andere ook bijzonder betaald verlof, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof.

Reviews voor Capgemini

 • Nuttig (1)

  "Wanneer je begint in Covid tijd"

  StarStarStarStarStar
  • Balans werk/privé
  • Cultuur en waarden
  • Carrièremogelijkheden
  • Loon en arbeidsvoorwaarden
  • Senior management
  Huidige werknemer - VP Sales in Utrecht
  Huidige werknemer - VP Sales in Utrecht
  Aanbevolen
  Positief vooruitzicht
  Waardeert Directeur

  Ik heb een voltijdbaan bij Capgemini

  Pluspunten

  Per 1 april 2020 ben ik begonnen bij Capgemini. Tijdens de intelligente lock-down werd ik met veel energie verwelkomd. Ondanks dat ik pas 1 uurtje op kantoor geweest ben in anderhalve maand tijd voel ik me zeer welkom. Fijne collega’s die graag met je kennismaken en direct hulp aanbieden. Ik heb nog maar 4 mensen van de 270.000 fysiek ontmoet maar toch voel ik me al enorm thuis.
  Een safe habor is iets wat men echt voelt. Waar bij andere bedrijven joiners niet meer kunnen starten, uitstel krijgen of ontslagen vallen staat personeel en hun veiligheid hier op een (en klant natuurlijk). Erg verfrissend.
  In alle gesprekken staat de klant voorop. Hoe kunnen we onze klant beter ondersteunen nu en in de toekomst. Dit geeft een enorme energie en drive zeker omdat we het allemaal doen.

  Minpunten

  1. De organisatie lijkt in eerste instantie wat complex maar je hebt heel snel door hoe de hazen lopen. Ze lopen allemaal voor de klant.
  2. Het kantoor is te dichtbij. Dit kost me een heel aantal fiets kilometers per week maar gelukkig is er ook genoeg aandacht voor vitaliteit binnen Capgemini

Alle 23.313 reviews weergeven

Sollicitatiegesprekken van Capgemini

Ervaring

Ervaring
67%
21%
12%

Sollicitatiegesprek gekregen via

Sollicitatiegesprek gekregen via
35%
28%
16%
12
9

Moeilijkheid

2,4
Gemiddeld

Moeilijkheid

Moeilijk
Gemiddeld
Gemakkelijk
 1.  

  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Eenvoudig sollicitatiegesprek

  Sollicitatiegesprek

  Gehele sollicitatie procedure wordt erg snel afgerond na het maken van een online IQ en persoonlijkheidstoets, hierna volgen twee gesprekken met HR en een van de manager van de afdeling. Hierna wordt meteen de uitslag gegeven.

  Sollicitatievragen

  • Wat verwacht je van de positie waarop je solliciteert etc. Voor junior posities worden vrij algemene vragen gesteld   Vraag beantwoorden
Alle 5.843 sollicitatiegesprekken weergeven

Capgemini Awards en onderscheidingen

 • World's Most Ethical Companies, Ethisphere Institute, 2016
 • Top 50 Employers for Women, The Times, 2013
 • India’s Ideal Employers, Universum, 2013
 • Leaders Quadrant for SAP Application Management Service Providers, Worldwide, Gartner Magic Quadrant, 2012
 • Top 25 - India's Best Companies to Work for, Business Today, 2015
Meer weergeven

Heeft u gewerkt bij Capgemini? Deel uw ervaringen

Capgemini
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 
Klik om te beoordelen
of