Werken bij Capgemini | Glassdoor.nl

Glassdoor maakt gebruik van cookies om uw ervaring op de site te verbeteren. Doorgaan houdt in dat u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies. OK | Meer info

Overzicht Capgemini

Utrecht
1001 tot 5000 werknemers
1967
Privébedrijf
Informatietechnologie
€ 5 - € 10 miljard (EUR) per jaar
Alsof je met je vrienden werkt

Met nog geen 4000 mensen werken we in Nederland samen aan grensverleggende projecten. Niet zomaar projecten, maar waarbij je je hersens flink mag laten kraken. Dat doen we samen, als collega’s en met onze klanten. Zo ... Meer lezen

Missie: Met onze klanten maken en leveren wij zakelijke en technologische oplossingen welke passen bij hun behoeften en de gewenste resultaten leveren. Wij stellen organisaties in staat om te transformeren en de prestaties te verbeteren. Wij streven ernaar om hen in staat te stellen om ... Meer lezen

Bedrijfsupdates

 • Dit is een ideale gelegenheid om te netwerken met je test-collega’s van verschillende bedrijven en te praten over interessante onderwerpen op het gebied van testing. http://glassdoor.com/slink.htm?key=vQlo5

  Mini Testing Conference | Event

  Dit is een ideale gelegenheid om te netwerken met je test-collega's van verschillende bedrijven en te praten over interessante onderwerpen op het gebied van testing. De avond zal er als volgt uitzien: we starten de avond met een warm buffet en een Gildemarkt.

 • Het jaar 2017 is belangrijk voor Capgemini omdat we dit jaar ons 50-jarig jubileum vieren. Dit is aanleiding voor een vernieuwing van onze visuele merkidentiteit, die uitdrukking geeft aan ons unieke menselijke en innovatieve karakter. http://glassdoor.com/slink.htm?key=vQRYI

  Ons merk

  Onze nieuwe merkidentiteit geeft uitdrukking aan ons unieke karakter, waarin de sterke punten van ons bedrijf zijn gecombineerd met onze menselijke benadering. Dit is bepalend voor de wijze waarop we voor onze klanten het brede scala van hun zakelijke uitdagingen aangaan, om hen in staat te stellen hun ambities in de digitale wereld te verwezenlijken.

Alles weergevenAlles weergeven

Capgemini Video

Aangeleverd door werkgever [?]

Laden...

Capgemini – Waarom bij ons werken?


Capgemini is een van 's werelds grootste leveranciers van consulting-, technologie- outsourcing- en local professional services. Capgemini Group is met meer dan 180.000 medewerkers actief in meer dan 40 landen. We helpen onze klanten met transformaties om hun resultaten en concurrentievermogen te verbeteren, en leveren we een reeks geïntegreerde services die zijn gebaseerd op zeer geavanceerde technologie en diepgaande domeinkennis. Daarnaast is Capgemini een wereldwijde organisatie waar je jezelf volledig kunt ontplooien. Kom jij het verschil maken bij Capgemini?

 

Tien redenen om bij Capgemini te gaan werken!


Denk je erover om bij ons te komen werken? Dat is een uitstekend idee! En wel om deze tien redenen:

10. Jouw waarden zijn ook onze waarden

Wij laten ons leiden door zeven kernwaarden: eerlijkheid, durf, vertrouwen, vrijheid, teamgeest, bescheidenheid en plezier. Wie zich in deze waarden kan vinden, zal zich bij ons zeker op het gemak voelen. 

 9. Mensen staan voorop

Op basis van ons People Charter bevorderen we vrije uitwisseling van ideeën, respect voor verschillen en een prettige werksfeer voor iedereen.

 8. Blijven leren

Aan de Capgemini University kun je jezelf verder ontwikkelen via klassikale of virtuele cursussen, modules voor e-learning en online multimediaresources.

 7. Vrijheid om te groeien

In de loop van je carrière kan je perspectief veranderen. Tijd voor een nieuwe focus? Zin in een andere richting? Wij staan altijd klaar om je te helpen.

 6. Inspiratie door collega's

Dankzij onze culturele diversiteit kun je altijd inspiratie opdoen bij de mensen in je omgeving.

 5. Geen sleur

Bij ons zijn afwisseling en nieuwe uitdagingen schering en inslag. Van het werk dat je doet tot de mensen die je ontmoet en de plaatsen die je bezoekt: ‘saai’ is het nooit!

 4. De juiste balans

Je bent uiteindelijk ook maar een mens. Net als wij. Daarom proberen we te zorgen dat onze medewerkers een gezonde, prettige balans tussen werk en privé kunnen handhaven.

 3. Steun bij loopbaanontwikkeling

Wij blijven altijd doorgroeien en jij hopelijk ook. Via de Capgemini University geven we een hoge prioriteit aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

 2. Veel gelegenheid om te reizen

We hebben 300 vestigingen in 40 landen over de hele wereld. Je krijgt volop gelegenheid om verschillende locaties te bezoeken of in het buitenland te werken.

 1. Direct aan de slag

Net afgestudeerd of een ervaren professional? Bij ons kun je vanaf de allereerste dag aan de slag met serieuze, uitdagende projecten.


Benieuwd naar werken bij Capgemini? Geef je dan op voor de Xperience Day!


Onze zeven kernwaarden

Al vanaf de oprichting van Capgemini vormen zeven gemeenschappelijke waarden de basis voor ons handelen. Deze waarden zijn (samen met wettelijke voorschriften) van invloed op de manier waarop we voorzien in de behoeften van onze klanten en de manier waarop we ethisch verantwoord gedrag bevorderen binnen Capgemini en bij onze samenwerking met anderen.

De zeven waarden zijn:

Eerlijkheid

Het gaat bij eerlijkheid in eerste instantie om het afwijzen van oneerlijke handelwijzen met het doel een bepaalde opdracht of een voordeel te behalen. Op basis van dit principe heeft Capgemini duidelijke regels opgesteld voor alle soorten provisies en geschenken.

Durf

Durf in de zin van ondernemersgeest en het verlangen om weloverwogen risico's te nemen. Durf moet altijd gepaard gaan met omzichtigheid en oplettendheid, om te voorkomen dat er roekeloze beslissingen worden genomen.

Vertrouwen

Vertrouwen impliceert de bereidheid medewerkers en teams eigen verantwoordelijkheden te geven en managers de kans te bieden de gevolgen van hun ideeën en beslissingen te ervaren. Vertrouwen betekent ook een open geest en echte transparantie in de informatiestroom. Vertrouwen is het hart van onze Collaborative Business Experience®.

Vrijheid

Dit begrip impliceert creativiteit, innovatie, een onafhankelijke geest en respect voor anderen met verschillende culturen en gewoonten. Deze uitgangspunten zijn essentieel voor een onderneming met medewerkers van honderd verschillende nationaliteiten die werkzaam zijn in veertig landen.

Teamgeest

Het vermogen om in goede én slechte tijden samen te werken met klanten, collega's en partners.

 

Bescheidenheid

In onze relaties met anderen en bij onze aanpak van problemen.


Plezier

Zonder plezier is het vrijwel onmogelijk om welke bedrijfsvisie dan ook te realiseren.

 


Ethische Code

We hebben een formele Ethische code opgesteld, waarin deze waarden worden verduidelijkt. Lees meer over de manier waarop onze traditionele waarden en werkwijzen tot uiting komen in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, de samenwerking met onze klanten en onze verhouding tot onze medewerkers.

Diversiteit is diep verankerd in onze bedrijfscultuur. Niet alleen omdat we in meer dan 40 landen aanwezig zijn en onze medewerkers alles bij elkaar ruim 100 talen spreken. Maar voor ons gaat diversiteit verder dan alleen nationaliteit en taal. Het omvat ook dimensies zoals etnische afkomst, leeftijd, geslacht, levensstijl en handicap.

We werken graag met getalenteerde medewerkers met uiteenlopende achtergronden en gezichtspunten. Dit verrijkt onze creatieve oplossingen en voegt waarde toe aan de activiteiten van onze klanten.


Werken aan talent

Met meer dan 180,000 collega's in meer dan 40 landen wereldwijd, zijn we trots op onze culturele diversiteit. Onze verschillende leiden onze innovatie en inspiratie, waardoor we diversiteit en betrokkenheid als een strategisch voordeel en een continue kans zien.

Als intelligente en creatieve werknemer ben je van grote waarde voor elke werkgever. Wij zijn er trots op dat we je tot ons team mogen rekenen en we willen graag een omgeving creëren waarin je je thuis en op je gemak voelt. Ons People Charter beschrijft onze beloften aan onze medewerkers overal ter wereld. Deze beloften hebben betrekking op:

 • Respect voor verschillen: we respecteren en verwelkomen dat je uniek bent. Dit principe komt ook nadrukkelijk tot uiting in onze programma's voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze diversiteitsprogramma’s.
 • Rechtvaardig prestatiebeheer: we evalueren je prestaties aan de hand van wat je doet en hoe je dat doet.
 • Flexibele carrièremogelijkheden: we steunen je loopbaanontwikkeling en de flexibiliteit voor jou om jezelf te ontwikkelen in een groot aantal rollen via een duidelijk omschreven traject.
 • Leren en zelfontwikkeling: we voorzien je in de middelen welke je nodig hebt voor succes, inclusief Capgemini University e-learning en on-campus training modules.
 • Beloning en onderscheidingen: we erkennen mijlpalen en prestaties welke onze gedeelde waarden illustreren en uitstekende prestaties leveren.
 • Professioneel netwerken: we promoten ‘thought leadership’ en het delen van kennis met het team door middel van professionele communities en digitale communicatiekanalen.
 • Communicatie en medewerkerbetrokkenheid: we stimuleren het delen van kennis en ervaringen tussen collega’s onderling en het aangaan van de formele dialoog tussen medewerkers en management. Digitale platformen, zoals wereldwijde en regionale intranetten en ons intern social media platform, ondersteunen de meeste vormen van onze interne communicatie.
 • Gezondheid, veiligheid en welzijn: we bieden al onze medewerkers een gezonde en veilige werkomgeving, als ook programma’s welke een betere balans tussen werk en privé ondersteunen.

 

Corporate Responsibility & Sustainability

Bedrijven zoals Capgemini hebben een belangrijke rol te spelen bij het beschermen van natuurlijke bronnen en biodiversiteit en bij het bestrijden van milieuvervuiling en klimaatverandering. We streven naar een minimale milieu-belasting met betrekking tot energieverbruik, zakelijk reizen en afval.

De geschiedenis van Capgemini is gebouwd op sterke ethische waarden die onze huidige aanpak van Corporate Responsibility (CR) & Sustainability onderbouwen. De professionele ontwikkeling en het welzijn van onze mensen is een constante prioriteit. Ons zero tolerance beleid voor omkoping, corruptie en schending van de mensenrechten is absoluut sinds het bedrijf werd opgericht. En onze betrokkenheid om bij te dragen aan de gemeenschappen en de omgeving waarin we opereren.

Onze bijdrage aan de gemeenschap

Onze medewerkers bewijzen dagelijks dat alle mensen ertoe doen. Via lokale, nationale en mondiale initiatieven helpen we bij het creëren van kansen en bij het verbeteren van de levensstandaard van mensen overal ter wereld. Elk jaar brengen we tijdens de Group Community Week deze inspirerende initiatieven onder de aandacht en sporen we mensen aan tot een nog grotere betrokkenheid bij de gemeenschap.

Capgemini moedigt medewerkers op alle niveaus aan om zich actief in te zetten voor de gemeenschappen waarin ze wonen en werken. Voor een maximaal effect stemmen we onze betrokkenheid bij de samenleving af op onze bedrijfsactiviteiten en klantrelaties en richten we ons op voor de toekomst vereiste vaardigheden, onderwijs en participatie.

Maatschappelijke activiteiten

Wij zetten ons al vele jaren in voor de gemeenschap door middel van activiteiten zoals:

 • Inzamelingsacties
 • Gratis consultancy
 • Vrijwilligerswerk
 • Mentorbegeleiding
 • Financiële bijdragen

undefined

Onze milieu-impact

We werken voortdurend aan het verkleinen van de milieu-impact van onze eigen processen. Daarnaast werken we met onze klanten samen om hun projecten op duurzaamheidsgebied te ondersteunen.

Momenteel hebben we vooral aandacht voor de volgende belangrijke aspecten van onze milieu-impact:

Energieverbruik: We houden actief toezicht op het energieverbruik in onze kantoren en datacenters, zodat we verbeteringen in de energie-efficiëntie kunnen meten. Daarnaast verzorgen we trainingen in duurzaam management voor onze belangrijkste faciliteiten en beheerders.

Zakenreizen: Onze zakenreizen per auto, trein of vliegtuig leveren een bijdrage aan onze CO2-uitstoot. Hetzelfde geldt voor het verblijf in hotels. We stimuleren onze medewerkers om zo slim mogelijk te reizen en te werken. Zo maken we zo veel mogelijk gebruik van videoconferenties en instant messaging om het aantal reizen tussen onze kantoren te beperken. Daarnaast bevorderen we het gebruik van energiezuinige auto’s en bieden we onze medewerkers de faciliteiten om thuis of onderweg te werken.

Afvalverwerking: Al onze bedrijfsactiviteiten produceren afval. Hetzelfde geldt voor verbouwingen en herinrichtingen. We stellen recyclingfaciliteiten beschikbaar voor onze kantoren, we recyclen elektronische apparatuur en we volgen milieuvriendelijke afvalverwerkingsprocedures. Daarnaast werken we samen met gecertificeerde en erkende organisaties voor afvalbeheer.

 

Onze milieuprioriteiten

Onze prioriteiten op milieugebied zijn vastgelegd in onze Group Environmental Policy, welke wordt geïmplementeerd op alle Capgemini-locaties.
 
In België, Nederland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, India, Zweden, Finland, Frankrijk, Brazilië en Spanje hebben we het ISO 14001-certificaat behaald. In andere landen werken we nog aan de certificering. In het Verenigd Koninkrijk hebben we als enige onderneming in onze bedrijfstak het EMAS-keurmerk gekregen voor onze milieubenadering.
 
Bovendien onderschrijft Capgemini de uitgangspunten van het Global Compact, het Caring for Climate-programma en de Women Empowerment Principles van de Verenigde Naties. Het Caring for Climate programma bevordert de milieuverantwoordelijkheid en de ontwikkeling en verspreiding van milieuvriendelijke technologieën.

Reviews voor Capgemini

3,2
StarStarStarStarStar
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
Aanbevelen bij een kennis
Goedkeuring directeur
Capgemini CEO and Director Paul Hermelin
Paul Hermelin
28 beoordelingen
 • "Prima werkgever"

  StarStarStarStarStar
  • Balans werk/privé
  • Cultuur en waarden
  • Carrièremogelijkheden
  • Loon en arbeidsvoorwaarden
  • Senior management
  Huidige werknemer - Security Officer in Vianen, Utrecht
  Huidige werknemer - Security Officer in Vianen, Utrecht

  Pluspunten

  Fijne cultuur en collega's. Erg leuke tijd gehad waarin ik veel geleerd heb. Aardige manager en genoeg hulp van collega's om je op weg te helpen.

  Minpunten

  De salaris regeling vind plaats middels een cafetariaregeling. Dat houdt in dat je naast je basissalaris ook een flexibel salaris ontvangt dat je aan allerlei zaken vrijuit mag besteden. Een hoger basissalaris had me beter geleken

Alle 8.593 reviews weergeven

Sollicitatiegesprekken van Capgemini

Ervaring

Ervaring
62%
25%
12%

Sollicitatiegesprek gekregen via

Sollicitatiegesprek gekregen via
43%
31%
12%
6
6

Moeilijkheid

2,5
Gemiddeld

Moeilijkheid

Moeilijk
Gemiddeld
Gemakkelijk
 1.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Consultant

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Utrecht
  Geen aanbod
  Positieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Capgemini (Utrecht) in juli 2017.

  Sollicitatiegesprek

  Na het opsturen van brief en cv werd ik binnen enkele dagen uitgenodigd voor een gesprek met een consultant en een vp. Het was een prettig gesprek, waarin mijn cv werd besproken en de keuzes die ik gemaakt heb in mijn carriere.

  Sollicitatievragen

Alle 2.513 sollicitatiegesprekken weergeven

Capgemini Awards en onderscheidingen

 • Top 25 Companies for Women Technologists by Anita Borg Institute in North America., ABI, 2017
 • World's Most Ethical Companies, Ethisphere Institute, 2016
 • North America Partner Excellence Award for Industry Services, SAP, 2016
 • 2016 SAP Pinnacle Award Finalist Quality Partner of the Year, SAP Pinnacle Awards, 2016
 • 2016 SAP Pinnacle Awards Finalist in Customers’ Choice – Sell, SAP Pinnacle Awards, 2016
Meer weergeven

Heeft u gewerkt bij Capgemini? Deel uw ervaringen

Capgemini
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 
Klik om te beoordelen
of