Werken bij OGD | Glassdoor.nl

Overzicht OGD

www.ogd.nl
Delft
1001 tot 5000 werknemers
1988
Privébedrijf
IT-services
€ 50 - € 100 miljoen (EUR) per jaar
Kennis delen
Bij OGD denken we graag mét u, niet voor u. Want daar leren we van. Die kennis houden we natuurlijk niet voor onszelf, maar delen we met u. Door er samen met u over te praten, of door er over te schrijven. Meer weten? Op onze blog ... Meer lezen

Missie: Wij willen de complexiteit uit ict halen. Techniek aanbieden die gewoon werkt. Klanten blij maken door goed te luisteren en heldere antwoorden te geven. Elke dag een beetje beter worden in wat we doen. En onze kennis delen met iedereen.

OGD – Waarom met ons werken?


1.200 slimme, enthousiaste techneuten
Onze aanpak bleek toch niet zo gek te zijn. Steeds meer bedrijven huurden onze enthousiaste, hoogopgeleide techneuten in. We groeiden in die jaren als kool, alsof crises en knappende zeepbellen voor ons niet bestonden. Naast ons hoofdkantoor in Delft openden we vestigingen in Eindhoven (1996), Amsterdam (1998), Utrecht (2000) en Enschede (2006). Onze dienstverlening breidden we uit: naast detachering haalden we nu ook grotere infrastructuurprojecten binnen.

Natuurlijk ging niet alles meteen goed. Learning on the job noemden we dat. Af en toe een gecalculeerd risico nemen om verder te komen. Want dat doen ondernemers.

 

Wil je eerst meer over ons weten?
Wij zijn ruim duizend ambitieuze en hoogopgeleide ict’ers met plezier in ons werk en liefde voor techniek. We weten wat we kunnen en zijn ervan overtuigd dat wij de toekomst hebben. We lopen altijd voorop en hechten veel waarde aan samenwerken en het delen van kennis en ervaring. Dit alles doen we in een losse, ontspannen sfeer. We hebben het liefst zo min mogelijk regeltjes en er is altijd ruimte voor een lolletje.

Je wordt omringd door slimme mensen die een passie hebben voor techniek. Net als jij. Mensen die hard werken, niet moeilijk doen over de klok en die successen met elkaar vieren. OGD zit vol ict’ers die met een kritische blik, creatief kijken naar ict-oplossingen en elkaar zonder aarzeling de meest uiteenlopende technische vraagstukken voorleggen. En vervolgens tot in de late uurtjes discussiëren met elkaar over het antwoord. Het is belangrijk elkaar te blijven inspireren, en je wordt dus vaak gewezen op ontwikkelingen op technisch gebied.

 

Bij OGD willen we klanten blij maken, en dat lukt het beste met blije OGD'ers. Wij, OGD’ers, worden blij als we de beste versie van onszelf zijn. Als we ons ontwikkelen en ontplooien. En als we het maximale uit onszelf halen, zorgen we samen voor de beste versie van OGD. Daar streven we naar.

In geen ander vakgebied gaan de ontwikkelingen en innovaties zo snel als in de ict. Ook daarom vinden we ontwikkeling heel belangrijk. We zijn een lerende organisatie; dat waren we vanaf het begin, al voordat het cool was! Leren zit in onze cultuur en is onze tweede natuur. Bij OGD blijf je constant in beweging.

Daarom organiseren we elk jaar meer dan honderd cursussen en vele opleidingstrajecten, op allerlei gebieden. We organiseren 'supertrajecten' van zes maanden of langer, waarin OGD'ers versneld de stap maken naar technisch beheerder of cloud engineer. Al deze opleidingen en cursussen worden opgezet en gegeven door OGD'ers, voor OGD'ers. Zo helpen we OGD'ers op weg naar officiële certificeringen van bijvoorbeeld Microsoft, Cisco of Axelos.

Wij gebruiken hiervoor de leslokalen die op elk OGD-kantoor aanwezig zijn. Op de meeste vestigingen zijn dit er zelfs twee: een lokaal voor de hardskills, en één voor de softskills. We hebben een eLearning-platform, een portal om boeken te bestellen en ons eigen examencentrum om de examens te behalen. Pas als we de training niet zelf kunnen bouwen, dan kijken we daarvoor buiten de deur. We kunnen immers niet ALLES zelf (maar we proberen het wel).

En heb jij kennis en ervaring opgedaan, door les te krijgen van je senior collega's? Dan wil je jouw kennis  misschien zelf overdragen op een nieuwe lichting OGD'ers. Wie weet ben jij dan de volgende cursusdocent, begeleider, of zelfs Microsoft Certified Trainer! Want ontwikkeling zit ook in jouw dna.

OGD'ers zijn van alle markten thuis. Er is niet één  OGD'er maar wij zijn samen OGD. De onderstaande waarden verenigen onze vele diverse achtergronden. Hier staan we met z'n allen achter.

Vrij

Samen lol maken

Naast hard werken, maken we bij OGD samen ook hard  lol. Vaak gaat dit hand in hand omdat we gelijkgestemden zijn die met veel passie en enthousiasme werken. Dit uit zich ook in de vele activiteiten en uitjes binnen en buiten kantoortijden. Zo organiseren we jaarlijkse ons eigen technologische festival: Technival! Tussendoor vermaken we ons onder andere met Bob Ross avonden, de skireis, de OGD bake-off en boardgame-avonden.

Oprecht

Open en eerlijk handelen

Iedereen binnen OGD is 'jij' en 'je'. De deur staat altijd open, ook voor het delen van kritische feedback. Sterker nog: we geloven in transparantie en het delen van feedback wordt juist enorm gewaardeerd. Niet alleen onderling, maar ook naar onze klanten, partners en sollicitanten toe. Alleen zo worden we gezamenlijk slimmer.

 Inventief

Altijd nadenken en leren

We zijn leergierig en het delen van kennis staat centraal binnen OGD. Dit doen we onder andere dankzij onze vele interne opleidingen en pizzasessies die OGD’ers zelf geven. Daarnaast maken we graag fouten, waar we dan nog liever  van leren. We vinden het tof om te experimenteren: voor goede ideeën is altijd ruimte. Zo verbeteren we onszelf en onze dienstverlening.

 Flexibel

Denken zonder belemmeringen

We denken in oplossingen en zien vooral kansen en uitdagingen. Door deze mentaliteit weten we collega's en klanten vaak te helpen. Lukt dat niet? Dan zijn we daar natuurlijk eerlijk over. Daarnaast geloven we in vrijheid tot zelfontplooiing in de richting waar jouw eigen interesse ligt. We denken niet in vaste carrièrepaden bij OGD. Hierdoor heb je de mogelijkheid om binnen OGD een nieuwe weg in te slaan. Mensen veranderen, dus ook hun interesses.

 

 

De wereld goed achterlaten voor de volgende generatie; dit staat tegenwoordig centraal in veel maatschappelijke vraagstukken, zo ook in het bedrijfsleven. Kan het groener? Kan het duurzamer? En terecht, want het kan én moet duurzamer. Bij OGD voelen we ons verantwoordelijk voor het leveren van een bijdrage. OGD is altijd al bezig geweest met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zal dit in de toekomst ook actief blijven doen. Naast zo duurzaam mogelijk te werk gaan zien we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook als het helpen van de maatschappij. Dit kan gaan van het steunen van lokale projecten, tot het meedoen aan grote, nationale acties zoals Serious Request.

Organisatie

Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen is een vanzelfsprekend onderdeel van OGD. Door onze unieke, laagdrempelige bedrijfscultuur bieden wij onze werknemers de kans om allerlei initiatieven te ontwikkelen. Initiatieven op het gebied van MVO krijgen bij ons de ruimte. Zo deden een aantal OGD’ers in 2018 mee met de Run for Kikasteunden we Serious Request met onze partner het Nederlandse Rode Kruisvingen we kinderen van OGD’ers op tijdens de landelijke lerarenstaking , organiseerden we in 2016 een aantal avonden voor de opvang van Syrische vluchtelingen en droegen we bij aan de Microsoft Azure Academy for Refugees. Verder geven OGD’ers regelmatig gastcolleges op hogescholen en sponsoren we OGD’ers bij hun inzet voor goede doelen.

De kantoren

In al onze kantoren streven we naar werkomgevingen die volledig papierloos zijn. Dit proberen we op alle fronten voor elkaar te krijgen. Door intensief gebruik te maken van applicaties zoals Microsoft Teams en OneNote zorgen we ervoor dat OGD’ers kunnen samenwerken zonder dat daar papier bij aan te pas komt. Deze handige applicaties zijn beschikbaar op het door OGD ontwikkelde Cloud platform 1ict, waardoor onze medewerkers altijd, overal en op elk device kunnen werken. OGD’ers kunnen hierdoor flexibel zijn in tijd en ruimte, wat reistijd bespaart en co2-uitstoot voorkomt.

Verder zijn al onze bekers volledig biologisch afbreekbaar en maken we gebruik van speciale uitstootvrije inkt voor onze printers. Leveringen van leveranciers zijn teruggebracht naar slechts één keer per week om onnodige vervoerkosten en CO2 uitstoot te voorkomen. Op ons kantoor worden er maaltijden klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Ook kan er ’s avonds gegeten worden, zodat onze werknemers de files kunnen ontwijken. Iedere vrijdag is het op ons kantoor ‘kliekjesdag’ waarop we alle etensresten van de hele week opmaken om voedselverspilling te minimaliseren.

Een tweede leven

Het idee van een circulaire economie wordt steeds bekender bij veel bedrijfstakken, zo ook binnen de ict. Bij OGD willen we zoveel mogelijk oude hardware hergebruiken voor andere doeleinden waar ze nog prima voor te gebruiken zijn. Binnen OGD gebruiken wij oude hardware voor cursussen om OGD’ers te leren hoe de hardware in elkaar zit. Andere hardware, die defect is of niet meer voldoet aan de milieueisen, gaat naar een broker. Deze broker is gespecialiseerd in het geven van een tweede leven aan hardware. Nadat de hardware is opgeknapt, verkoopt de broker deze vervolgens aan studenten of zorgt dat het terecht komt op andere adressen waar er minder hoge prestaties van de hardware verlangd worden. Middels deze circulariteit gaat de hardware tot wel twee keer zo lang mee en komt het niet terecht op een e-waste dump elders in de wereld. Als de hardware niet meer voldoet aan de milieueisen kunnen er onderdelen worden hergebruikt. Zodra dit niet meer mogelijk is wordt de hardware gerecycled.

Groen datacenter

Bij OGD maken we gebruik van verschillende datacenters. Ons beleid is dat we altijd bewust datacenters kiezen die zo efficiënt mogelijk werken. We kiezen de datacenters met de laagste Power Usage Effectiveness (PUE). Hoe dichter het PUE bij de 1 ligt, hoe efficiënter dit datacenter werkt. In sommige gevallen zijn we hierbij afhankelijk van derde partijen. In alle andere gevallen werken wij samen met The Datacenter Group uit Delft. Waar de meeste datacenters een PUE rond de 1,5 hebben, heeft The Datacenter Group steevast een PUE van 1,15.

The Datacenter Group Delft werkt bovendien alleen met duurzame windenergie. Er wordt gebruik gemaakt van buitenlucht voor de koeling van de servers en de warme en koude ruimtes zijn van elkaar gescheiden. Gebruikmaken van één groot datacenter door meerdere bedrijven is tevens een manier om ervoor te zorgen dat niet elk bedrijf zijn eigen servers hoeft te bouwen en te onderhouden.

De toekomst

Regelmatig komen OGD’ers met ideeën en initiatieven omtrent duurzaambeid, zodat ons bedrijf nog duurzamer en efficiënter wordt. Er wordt actief nagedacht over het organiseren van evenementen waarbij OGD iets kan betekenen voor de maatschappij, onder andere op het gebied van sport en cultuur. We dragen niet alleen bij aan de (lokale) gemeenschap, intern zijn we ook zeer betrokken bij onze werknemers. We bieden OGD’ers alle kansen om zichzelf te ontwikkelen, te leren en te groeien, ook als dit in een andere functie is. We zijn van mening dat we moeten investeren in onze eigen mensen, want uiteindelijk moeten we het samen doen. Op deze manier dragen wij als bedrijf ons steentje bij aan een duurzamere toekomst. We zijn het er allemaal over eens dat we ervoor moeten zorgen dat ook de volgende generaties kunnen genieten van een schone aarde. Dit is hoe wij de toekomst voor ons zien. Doe jij mee?

Reviews voor OGD

 • Uitgelichte review

  Nuttig (1)

  "Goede werkgever"

  StarStarStarStarStar
  • Balans werk/privé
  • Cultuur en waarden
  • Carrièremogelijkheden
  • Loon en arbeidsvoorwaarden
  • Senior management
  Voormalige werknemer - Sales Manager
  Voormalige werknemer - Sales Manager
  Aanbevolen
  Positief vooruitzicht
  Waardeert Directeur

  Ik heb een voltijdbaan gehad bij OGD (Langer dan 5 jaar)

  Pluspunten

  -Er wordt genoeg ruimte geboden hoe je je werk indeelt;
  -Je krijgt Verantwoordelijkheid,
  -Er is tijd voor plezier en fun
  -Als je leergierig bent, kun je daar veel leren
  -En last but not least: Leuke collega's

  Minpunten

  -Salaris aan de lage kant, maar wordt gecompenseerd met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en uitjes.

  Advies aan management

  Keep up the good work.

Alle 103 reviews weergeven

Sollicitatiegesprekken van OGD

Ervaring

Ervaring
82%
18%
0%

Sollicitatiegesprek gekregen via

Sollicitatiegesprek gekregen via
73%
18%
9%

Moeilijkheid

2,3
Gemiddeld

Moeilijkheid

Moeilijk
Gemiddeld
Gemakkelijk
 1.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Trainee

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie
  Afgewezen aanbod
  Positieve ervaring
  Eenvoudig sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 2 weken. Ik heb gesolliciteerd bij OGD in juni 2020.

  Sollicitatiegesprek

  Online gesolliciteerd werd al vrij snel gebeld voor een eerste gesprek. Gesprek via Skype van rond de 40 minuten. Uitleg gekregen over het programma, mijn ambitie voor ICT en mijn cv en achtergrond besproken. Een week na het gesprek werd ik gebeld dat ik een aanbod kreeg.

  Sollicitatievragen

Alle 13 sollicitatiegesprekken weergeven

OGD Awards en onderscheidingen

 • FD Gazelle(ict-diensten), Het Financieele Dagblad, 2014
 • 100% aanbevelingsscore (Giarte Outsourcing Performance)(Outsourcing), Giarte, 2015

Heeft u gewerkt bij OGD? Deel uw ervaringen

OGD
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 
Klik om te beoordelen
of