Reviews voor Backbase | Glassdoor.nl

Reviews van Backbase

Bijgewerkt op 22 mei 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

3.6
67%
Aanbevelen bij een kennis
78%
Waardeert directeur
Backbase CEO Jouk Pleiter
Jouk Pleiter
79 Beoordelingen
  1. Nuttig (2)

    "Fijne plek om te werken"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase

    Pluspunten

    BB is een bedrijf dat groeit en dit gaat gepaard met wat uitdagingen, dit zijn echter nou juist de uitdagingen die dit bedrijf zou geweldig maken. Je krijgt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid om 'je ding te doen'

    Minpunten

    Er wordt geen duidelijke richting gecommuniceerd naar medewerkers. Dit maakt het lastig te begrijpen waar je het nu precies voor doet.

    Advies aan management

    Betere communicatie over plannen op de langere termijn.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-05-09
  2. Nuttig (5)

    "International, energetic and innovative workplace"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Project Consultant in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk bij Backbase voor 3 jaar

    Pluspunten

    - Exceptionally diverse workforce - Positive energy, always looking for doing more and innovating - Strong team / family spirit

    Minpunten

    - Can be too fast for some, need to fend for oneself

    Backbase2017-10-04
  3. Nuttig (16)

    "Nice for expats to get off the ground, then time for something you really want"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Software Developer in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij Backbase voor meer dan 5 jaar

    Pluspunten

    Lots of expats to get your network up

    Minpunten

    Lots of people continiously leave. Within our team of 30 about 2 to 3 people left each month which had to be refilled.

    Advies aan management

    More focus on retention and making people happy. Then they will stay longer

    Backbase2016-09-05
  4. Nuttig (19)

    "Leuke mensen, slechte codebase, teveel mensen stappen op"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Ontwikkelaar in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor 3 jaar

    Pluspunten

    Je werkt in een internationale sfeer met mensen die (overwegend) aangenaam, zeer intelligent en goed zijn in wat ze doen. Geen intradepartementele machtsstrijd, een open en vriendelijke cultuur. Mooie kantoorruimte, goede lunchfaciliteiten, goede balans tussen werk en privé, goede faciliteiten (laptop, schermen, etc.) om je werk te doen. Vrijheid om van thuis uit te werken als je het nodig hebt (in het geval van... ziekte van partner/kind, etc). Kantoor gelegen in het centrum van Amsterdam, gemakkelijk te bereiken via openbaar vervoer of per auto, hoewel de betalende parking verschrikkelijk duur is.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Gebrek aan richting en focus, geen gevoel van appreciatie, slechte tot geen communicatie. Constante verwisseling van rollen, constante initiatieven die uit de lucht komen vallen en dan weer zonder enig spoor verdwijnen waarbij mensen worden verplaatst zonder een schijnbaar plan. Geen focus op kwaliteit van code, iets hacken bovenop de bestaande hacks is de modus operandi. Management heeft een team waarmee ze over... de competitie kunnen walsen maar weet blijkbaar niet wat er mee te doen. In de laatste 6 maanden vertrokken er 8 mensen, waaronder de QA leider en de tweede R&D manager in 3 jaar. En zover ik weet, wordt dit behandeld als business as usual. Niemand over met meer dan 3 1/2 jaar ervaring in het team, de meesten een jaar of minder.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Geef ten minste mensen het gevoel dat ze geapprecieerd worden en dat er naar hen geluisterd wordt. Probeer de wortel van het probleem van de constante chaos te zoeken en het te op te lossen/te verwijderen; breng wat stabiliteit terug. Vanaf begin 2014 gaat het al bergafwaarts. Realiseer dat de huidige uitputtingsslag op geen enkele manier normaal is, probeer het op te lossen of toon ten minste dat het als een... probleem gezien wordt. Eerlijk, op dit moment voelt het alsof niemand er iets om geeft.

    Meer weergeven
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-12-01
  5. Nuttig (15)

    "Goed salaris en goede mensen. Zeker waard om bij Backbase te werken."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Front-end ontwikkelaar in Amsterdam
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik voltijd gewerkt bij Backbase voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Het salaris is op een hoog niveau voor Amsterdamse normen. Je krijgt veel kansen over de hele wereld te reizen. De mensen zijn erg aardig, je maakt veel vrienden binnen het bedrijf. Moeite wordt herkent en mensen erkennen hard werk en het wordt op prijs gesteld en terug gegeven. Klein betekent ook dat je iedereen van naam kent. SEO kan een vriezer aan een Eskimo verkopen. Expert Services Manager op het moment van... schrijven is de beste manager die ik ooit had.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Het product vraagt om veel werk en dit zorgt voor frustratie. Het bedrijf heeft een hoog tempo en je wisselt veel van project als je als consultant werkt. Veel projecten worden niet goed verkocht/onderschat wat voor strakke deadlines en meer frustratie zorgt. Projecten zouden met een flexibele methodologie ontwikkeld moeten worden, maar in werkelijkheid gebeurt dit niet.

    Advies aan management

    Neem de tijd het project te stabiliseren. Implementeer automatisch testen. Betere schattingen en manage verwachtingen van de klant.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-09-08
  6. Nuttig (5)

    "Een internationale omgeving van ondernemingschap!"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Staff in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor 3 jaar

    Pluspunten

    Dynamisch bedrijf in een echte multiculturele en internationale omgeving. Geweldig en altijd een ondersteunend team van collega's. Leuke dingen zoals het drankje na het werk op vrijdag, het zeilen op de Backbase-boot en de jaarlijkse feesten. Deel uitmaken van een groeiend en succesvol bedrijf, is een geweldige ervaring!

    Minpunten

    Veel druk en hoge verwachtingen. Natuurlijk is dit gebruikelijk voor een groeiend bedrijf, maar sommigen ervaren dit als stresserend.

    Advies aan management

    Deel meer informatie met de rest van het bedrijf, hou dat familiegevoel levendig.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-09-19
  7. Nuttig (9)

    "Internationale en vriendelijke omgeving, slecht management"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Consultant in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Je komt in contact met grote projecten en interessante klanten. Je krijgt de kans om te reizen en om samen te werken met de teams van de klanten. Ervaring met nieuwe en moderne frameworks.

    Minpunten

    Er zitten erg veel fouten in het product, en er wordt zo veel tijd gespendeerd aan troubleshooting. Je wordt erg snel van het ene project op het andere gezet, waardoor je in de knoeiboel terechtkomt van de laatste persoon die eraan werkte, omdat die geen tijd had om het goed te doen. Het hogere management heeft geen duidelijke visie en luisteren niet naar de waarschuwingen en vragen van de werknemers; zij zijn... geconcentreerd op inkomsten en niet op de kernproblemen, zoals kwaliteit van het product en de ontwikkeling van werknemers. Zij doen grote beloftes aan klanten die bijna niet te verwezenlijken zijn zonder de werknemers veel stress op te leggen.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Los kernproblemen op in plaats van hen te proberen verbergen. Er werd door HR een medewerkersonderzoek gevoerd maar het management heeft de resultaten hiervan niet echt in acht genomen.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-09-16
  8. Nuttig (10)

    "Slecht product, slecht management"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij Backbase voor meer dan 3 jaar

    Pluspunten

    Internationale sfeer. Jong team. Veel mogelijkheden om kennis uit te breiden. Fatsoenlijke voordelen. Potentieel mooie productlijn. Uitdagende omgeving.

    Minpunten

    Activiteiten in de consultingafdeling bestaan uit de klant onderpoepen en vervolgens de rotzooi op te ruimen. Product zonder duidelijke visie en geen aandacht voor reële behoeften van de klant. Productmanagement is vrijwel afwezig en richt zich alleen op de kortetermijn behoeften. Het hogere management behandelt medewerkers identiek aan de klanten: houdt zich niet aan zijn beloften blijft gewoon liegen tot ze zijn... drooggebloed. Dit leidt tot een lange lijn van boze klanten. De enige positieve informatie die je op het net over dit bedrijf kunt vinden is van hun eigen website afkomstig. Het feit dat het personeel hier al zegt dat ze de nadelen "niet willen delen" moet een rode vlag zijn.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Focus op het behouden van uw klanten en medewerkers. Huur echte productmanagers in. Het tij kan worden gekeerd, maar alleen met echte begeleiding en focus. Ontdoe je van de rotte appels in het management, omdat ze het bedrijf kapot zullen maken.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-09-10
  9. Nuttig (2)

    "Veeleisende omgeving, ambitieus bedrijf, mogelijkheden te groeien."

    SterSterSterSterSter
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik heb voltijd gewerkt bij Backbase

    Pluspunten

    Product focust op UX Ambitieus bedrijf Erg goede HR Mogelijkheden om te groeien (maar je moet er zelf voor gaan)

    Minpunten

    Erg veeleisende werkomgeving Foutieve uitlijning beïnvloedt productontwikkeling Geen moeite om alumni te creëren (je bent goed zolang je telt als FTE maar als je weg gaat worden bruggen achter je verbrand)

    Advies aan management

    Zie waarde in mensen en niet in bronnen Pas op geen achterbakse cultuur te kweken

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-09-15
  10. Nuttig (6)

    "Geweldige sfeer van samenwerking, focus, hard werken en enthousiasme om van elkaar te leren."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Het is een boeiend product om aan te werken en het is geweldig om de 'grote spelers' uit te dagen in een dergelijk competitieve sector. De sfeer en energie is heel open en gastvrij, collega's delen allen graag hun kennis en luisteren naar elkaar. De mensen zijn oprecht geïnteresseerd in en gepassioneerd door wat ze doen - dat is verfrissend.

    Minpunten

    De gebruikelijke groeipijnen die geassocieerd worden met een bedrijf dat ernaar streeft om te innoveren en relevant te blijven.

    Advies aan management

    Blijf de communicatie openlijk laten vloeien tussen de afdelingen zodat iedereen zich bewust is van het doel van het product en de visie.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2014-04-01
Er zijn 44 reviews gevonden