Reviews voor Backbase | Glassdoor.nl

Reviews van Backbase

Bijgewerkt op 2 sep 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

4.0
77%
Aanbevelen bij een kennis
88%
Waardeert directeur
Backbase CEO Jouk Pleiter
Jouk Pleiter
87 Beoordelingen
  1. Nuttig (4)

    "Sales"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - verkoopmanager in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor 8 jaar

    Pluspunten

    Goede cultuur, veel vrijheid om jezelf uit te drukken. Vergeleken met andere bedrijven die bankproducten verkopen is Backbase erg vers en heeft het nog steeds een startupsfeer.

    Minpunten

    Interne communicatie kan beter, om dezelfde goede cultuur te creëren bij locale hubs als bij het hoofdkantoor zijn er meer investeringen nodig.

    Advies aan management

    Sommige belangrijke managementposities die het bedrijf zouden helpen om meer gestroomlijnd te zijn moeten nog ingevuld worden.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-09-03
  2. Nuttig (5)

    "International, energetic and innovative workplace"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Project Consultant in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk bij Backbase voor 3 jaar

    Pluspunten

    - Exceptionally diverse workforce - Positive energy, always looking for doing more and innovating - Strong team / family spirit

    Minpunten

    - Can be too fast for some, need to fend for oneself

    Backbase2017-10-04
  3. Nuttig (16)

    "Nice for expats to get off the ground, then time for something you really want"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Software Developer in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij Backbase voor meer dan 5 jaar

    Pluspunten

    Lots of expats to get your network up

    Minpunten

    Lots of people continiously leave. Within our team of 30 about 2 to 3 people left each month which had to be refilled.

    Advies aan management

    More focus on retention and making people happy. Then they will stay longer

    Backbase2016-09-05
  4. Nuttig (9)

    "Het product is een leugen"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - PS in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik voltijd gewerkt bij Backbase voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Leuke sfeer op vrijdagmiddag, cool team dat er werkt, prettige werk-/privébalans.

    Minpunten

    Sales en marketing vertelen dat Backbase de oplossing heeft voor alle problemen die banken ervaren bij de digitale transformatie, alles 'out of the box'. Deze box is alleen niet daadwerkelijk een product. Implementaties gaan nooit probleemloos en er wordt nooit geleverd wat beloofd is door sales, het is onrealistisch voor partners en PS om dit te implementeren. Puntje bij paaltje lacht sales als we de onprettige taak krijgen iets op te leveren dat nog volledig gebouwd moet worden.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Maak eerst eens een echt product voordat de klanten iets door de strot duwt en je je vervolgens afvraagt waarom ze zo boos zijn als implementaties zo slecht verlopen.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-08-13
  5. Nuttig (1)

    "Een bedrijf dat aan het groeien is"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Verkoop in Amsterdam
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    - Spannend om onderdeel uit te maken van een bedrijf dat groeit van start-up naar scale-up naar enterprise, dit zorgt voor vele kansen om te groeien binnen het bedrijf en veel te leren - geweldige community, internationaal karakter en plek voor iedereen

    Minpunten

    - Nauwelijks training/opleiding, je bent afhankelijk van je directe manager en collega's - geen structuur in het bedrijf, nog steeds veel inefficiënte manier waarop wordt gewerkt en er wordt weinig kennis gedeeld - geen people manager in het bedrijf, veel ervaren personeel maar geen echte managers

    Advies aan management

    er zijn meer people managers nodig

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-07-10
  6. "Goed om mee te beginnen, maar niet om er lang te blijven"

    SterSterSterSterSter
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik werk voltijd bij Backbase

    Pluspunten

    Veel energie & snel tempo, internationale werkomgeving

    Minpunten

    Zwak management Werknemers zijn niet belangrijk Geen structuur

    Advies aan management

    Waardeer de mensen meer Organiseer het werk beter

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-07-08
  7. Nuttig (23)

    "Een hoop prietpraat, slecht product maar aardig team"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Ontwerper Gebruikerservaring in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik voltijd gewerkt bij Backbase voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Het team was leuk, het kantoor is super basic en ze geven niet echt om het welzijn van hun werknemers. Alleen een gratis lunch. Het salaris was oké.

    Minpunten

    Ik denk dat het echt niet oké is om tegen klanten te liegen ... Ze organiseren elk jaar een groot evenement om een verhaal op te hangen over dingen, die ze niet hebben gedaan of dingen die amper mogelijk zijn. Ze geven een enorme hoeveelheid geld uit om eigenlijk luchtkastelen te verkopen. Alles is nep. Ze bedenken gewoon op het laatste moment iets dat cool lijkt, vragen hun ontwerpteam om uren te besteden aan een mooie presentatie en geven dan gewoon een demonstratie van dit neppe ding, zonder na te denken over de haalbaarheid ervan. Het is eigenlijk behoorlijk schokkend. Het is oké om te verkopen, maar het is verkeerd om compleet te liegen. Ik denk dat ze, boven alles, goede verkopers zijn. Het management geeft niet echt om het product zelf, maar alleen om het geld. Daar komt nog bij dat ze helemaal niets doen aan UX design. Dus doe geen moeite om voor hen te werken als ze je willen aannemen als UX designer. Ze zullen je gewoon UI werk of Powerpoint presentaties (of Google dia's) laten doen. Een paar mensen hebben geluk en komen in het juiste team, maar meestal is het niet geweldig. Ik denk dat sommige mensen supergemotiveerd zijn, technisch gezien, qua design, maar er is geen proces en het management is egocentrisch. Ze hebben 10 VP blabla en ze zijn gewoon aan het opscheppen over lucht.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Houd met liegen. Stop met het doen alsof het bedrijf banken gaat redden simpelweg omdat banken niets weten over technologie. Er is een verschil tussen het leiden van bedrijven en bedrijven manipuleren om hen massaal geld te laten betalen (Wie heeft ooit gedacht dat ik aardig zou zijn voor banken ..). Luister naar je ontwerpteams, want daar ligt de toekomst. Ik zou het management aanraden om een toontje lager te zingen, te stoppen met denken dat ze Google zijn of zoiets en beginnen na te denken over het leveren van een goed product.

    Meer weergeven
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-05-22
  8. Nuttig (2)

    "Fijne plek om te werken"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase

    Pluspunten

    BB is een bedrijf dat groeit en dit gaat gepaard met wat uitdagingen, dit zijn echter nou juist de uitdagingen die dit bedrijf zou geweldig maken. Je krijgt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid om 'je ding te doen'

    Minpunten

    Er wordt geen duidelijke richting gecommuniceerd naar medewerkers. Dit maakt het lastig te begrijpen waar je het nu precies voor doet.

    Advies aan management

    Betere communicatie over plannen op de langere termijn.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-05-09
  9. Nuttig (4)

    "Advies over het werken voor Backbase als een back-end ontwikkelaar."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Back-end ontwikkelaar in Amsterdam
    Aanbevolen
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Backbase

    Pluspunten

    - De mogelijkheid om te groeien in een internationale en multiculturele bedrijf. - Bankproducten die gebruikmaken van de nieuwste technologieën van het Java ecosysteem, met grote nadruk op het maken van cloud-native applicaties. - Ontspannen werkomgeving bevordert groei en teamgeest.

    Minpunten

    - Producten zijn al behoorlijk goed ontwikkeld, dus er is weinig tot geen uitdaging voor mensen die in R&D werken. - Soms heb je het gevoel dat jij of je team geen zeggenschap hebben over de producten die worden gemaakt (tenzij je deel uitmaakt van het topmanagement). - Verkoopgericht & verkoop komt op de eerste plaats type bedrijf.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-03-28
  10. Nuttig (5)

    "Geweldige werkomgeving. Niet iedereen is perfect maar dat biedt geweldige kansen!"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Senior mobiele ontwikkelaar in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Backbase voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Als je positief ingesteld bent kan je hier echt je carrière opbouwen. Als je met oplossingen of suggesties komt zijn er mensen bereid om je te helpen het uit te werken en je te prijzen. Met de juiste mindset kan je horizontaal en verticaal groeien.

    Minpunten

    Mensen kunnen zeer beschermend zijn over hun werk. Veel expatriates lijken dit bedrijf te gebruiken om voet aan grond te krijgen in Amsterdam en daarna verder te gaan.

    Advies aan management

    - Valideer de ideeën vooraleer u ze gaat uitwerken. - Verbreek politieke bescherming, zelfs als dit betekent dat mensen naar andere teams moeten worden overgeplaatst of ontslagen worden.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Backbase2019-03-13
Er zijn 124 reviews gevonden