Reviews voor HCL Technologies | Glassdoor.nl

Reviews van HCL Technologies

Bijgewerkt op jun 18, 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

3.4
67%
Aanbevelen bij een kennis
83%
Waardeert directeur
HCL Technologies CEO C. Vijayakumar
C. Vijayakumar
3.7 Beoordelingen
  1. "Goed bedrijf om mee te werken"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies

    Pluspunten

    Goed bedrijf, fijne uitdagingen, goede managers op de locatie in Amsterdam

    Minpunten

    ik moet nog negatieve situaties tegenkomen

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2018-11-23
  2. "Uitdagend en een echt Indisch bedrijf"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
     
    Niet aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk bij HCL Technologies

    Pluspunten

    Aangezien niet in steen gebeiteld is als je ambitie hebt, mensen kent en aan relaties bouwt is er veel mogelijk. In essentie ben je iemand die voor een loon werkt maar als een ondernemer binnen het bedrijf moet werken.

    Minpunten

    Als je ter plaatse werkt is er geen ruimte voor loon opslag en maar weinig ruimte voor vooruitgang qua functie. HCL houdt zich aan het niet-europese principe van werk eerst tot je je bewezen hebt, en dan krijg je later "misschien" een promotie. Als je van niet-Indische origine bent voel je je gediscrimineerd en er niet bijhoren. HCL is erg verticaal gericht, wat zorgt voor een bedrijf binnen een bedrijf gevoel.... Saralis betaaldagen en zelfs hoeveelheden variëren. Er is geen transparantie over wanneer een bonus betaald wordt. Deadlines zijn niet in steen gebeiteld en dat is vooral een feit voor voorwaarden aan welke HCL moet beantwoorden ten opzichte van de werknemer. Er is geen pensioen plan. Als je manager 24/7 werkt, wordt van jou zonder verpinken hetzelfde verwacht.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Overweeg actieve job rotatie en leef volgens het 'werknemers eerst' mantra.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2014-05-14
  3. "Slechte betaalmeesters, nul transparantie."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies voor 5 jaar

    Pluspunten

    Er zijn mogelijkheden om te groeien in je rol, op voorwaarde dat je rapporteert aan een goede manager die je groei koestert. Maar je kan je manager niet kiezen, dus het hangt een beetje van je geluk af.

    Minpunten

    Zeer slechte betaalmeesters. Het hangt van je ‘connecties’ binnen het bedrijf af om een goed pakket te krijgen (in geval van nieuwe werknemers). Voor bestaande werknemers wordt er door HR een zogenaamde ‘normalisatiecurve’ gebruikt, die alle statistische methoden in de wind slaagt. Je krijgt alleen opslag als je genoeg voor hen kruipt.

    Advies aan management

    Er bestaat enorm veel nepotisme in de organisatie. Kuis jullie huis eens. Anders zal jullie personeel vertrekken, en blijft enkel het dood hout achter (en natuurlijk de jongens met aandelenopties).

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2013-09-02
  4. "Thunderhead professioneel werk met HCL sinds de laatste zeven jaar."

    SterSterSterSterSter
    Huidige werknemer - Thunderhead Lead in Den Haag

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies voor 3 jaar

    Pluspunten

    HCL is een goed bedrijf voor je carrière en groei. Omgeving is heel gaaf. Teamleden zijn altijd behulpzaam.

    Minpunten

    Ik wil hier geen commentaar op geven.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2013-08-17
  5. "Positief."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Multiculturele omgeving is een voordeel

    Minpunten

    Niet echt, alleen de logistieke problemen binnen de projecten.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2013-08-19
  6. "Slechte werkgever"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - IT Professional in Graz
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik voltijd gewerkt bij HCL Technologies voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Kan helaas geen positieve punten vinden

    Minpunten

    Als contractor voor deze organisatie mogen werken. Alle vooroordelen t.o.v. de Indiërs zijn helaas waar. Je wordt behandelt als oud vuil en het management houdt zich in het geheel niet aan afspraken die zijn gemaakt.. Als je de pech hebt om de eerste 3 maanden ook nog eens voor een shady Indische agency te werken bj HCL dan heb je helemaal geen leven en kun je letterlijk maanden op je salaris wachten. Als Europeaan... (niet Indiër) wordt je uitgebuit tot op het bot en je krijgt nul komma nul ruimte voor eigen initiatief. Heb voor Amerikaanse bedrijven gewerkt die al sterk hiërarchisch zijn maar dit slaat alles. Management houdt zich niet aan afspraken en ook qua betaling is het een grote droefenis.. Als je op zaken reis moet. wordt je vlucht betaald.. hotel mag je zelf voor schieten en hopen dat je je geld krijgt..(nee is geen leugen heb keiharde bewijzen) Aan het einde van mijn contract werden mijn openstaande verlof dagen NIET uitbetaald... Dit geeft een aardig indicatie over het bedrijf

    Meer weergeven

    Advies aan management

    open je organisatie. zodat mensen niet tgene ene murr lopen. Wees eerlijk tegen de mensen en kom je afspraken na. En bovenal. zorg ervoor dat de mensen krijgen wat ze toekomt; salaris en extra betalingen zodat ze niet om het hen toekomende geld hoeven te "schooien".

    HCL Technologies2019-06-18
  7. "Geweldig bedrijf om voor te werken."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalig contractwerker - Senior Technical Support Engineer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik gewerkt bij HCL Technologies voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Platte organisatie Vrijheid Waardering Locatie Collega's

    Minpunten

    Excel-georiënteerd hoger management Facilitair beheer

    Advies aan management

    Dit geld, is dat belangrijk? Leg de nadruk wat meer op kwaliteit in plaats van kwantiteit!

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2019-05-07
  8. "Goed voor korte termijn werk."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Senior technisch leider 
    Niet aanbevolen

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies voor 8 jaar

    Pluspunten

    Het salaris is goed en wordt handje contantje gegeven

    Minpunten

    Slecht management en HR in dit bedrijf.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2019-04-12
  9. Nuttig (1)

    "10 jaar ervaring met Perl Scripting, Shell Scripting, Python, Linux, installeren en beheren van DevOps-omgevingen."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Devops in Eindhoven
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Goede werkgever en mooie kans

    Minpunten

    De werk-/privébalans is erg goed

    Advies aan management

    Niet van toepassing

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2019-03-06
  10. "Hoofdadviseur"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij HCL Technologies

    Pluspunten

    Goede campus en een geweldige plek om te werken

    Minpunten

    De inspanningen van senior consultants worden niet erkend bij het management vooral wanneer de rapporterende- en projectmanagers vaak veranderen.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    HCL Technologies2018-10-12
Er zijn 14 reviews gevonden