Reviews voor IKEA | Glassdoor.nl

Reviews van IKEA

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

Er zijn 3325 reviews gevonden

3.7
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
69%
Aanbevelen bij een kennis
88%
Waardeert directeur
IKEA CEO Jesper Brodin
Jesper Brodin
144 Beoordelingen
  1. "Leuk bedrijf en leuk team (CR IKEA Hengelo)"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Customer Relations Co-worker in Hengelo, Overijssel
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik deeltijd gewerkt bij IKEA voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Gezellige sfeer, leuke collega's en goed betaald!

    Minpunten

    Je krijgt niet makkelijk een contractverlenging

    Advies aan management

    Eerlijker zijn jegens de werknemers door goed te analyseren wie zijn werk goed doet en niet iemand een contractverlenging ontnemen zonder de waarde van zijn werk in te zien

    IKEA2019-05-14
  2. "Ik heb geen titel voor deze recensie"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik heb deeltijd gewerkt bij IKEA

    Pluspunten

    IKEA is een goede plek om te werken voor studenten die een beetje geld willen verdienen. Flexibiliteit met werktijden is redelijk goed (hoewel je verwacht dat je extra werkt, zal het vaak niet worden uitbetaald). Veel collega's zijn aardig (maar veel werknemers blijven niet langer dan 2 jaar). Vrij gemakkelijk om naar een andere afdeling te gaan om nieuwe vaardigheden te leren.

    Minpunten

    Salaris is laag. Frustratie en angst in de winkel is redelijk hoog vanwege werkdruk en gebrek aan steun van leidinggevenden. Nauwelijks waardering voor kwaliteitswerk en verder gaan dan doelen. Medewerkers zullen niet kunnen groeien tenzij het onbetwistbaar alle officiële lijnen ondersteunt (er is een cultuur van straffen voor werknemers die zich buiten het dogma begeven wanneer de werknemer alleen oplossingen zoekt...

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Het middenmanagementsysteem reviseren. Het is topzwaar en vaak kloppen ze niet met de realiteit van wat er op de werkvloer gebeurt. Zelfs directe leidinggevenden weten vaak niet wat er aan de hand is met hun eigen team. De Game of Thrones-cultuur op kantoor is niet zo grappig als het lijkt. Het is belangrijk om een beetje meer vertrouwen in medewerkers te hebben. Ze zijn zowel het hart en de ziel als de frontlinies...

    Meer weergeven
    IKEA2019-05-13
  3. "Niet meer wat het was"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
    Negatief vooruitzicht

    Ik heb voltijdgewerkt bij IKEA voor meer dan 9 jaar

    Pluspunten

    Secundaire arbeidsvoorwaarden als onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting, platte organisatiestructuur, Zweedse mentaliteit, fijne sfeer onder collega's. Eenvoudig doorgroeien.

    Minpunten

    Werkdruk hoog, salaris zonder toeslagen (worden steeds meer gekort) erg laag, hoog ziekteverzuim. Groot bedrijf, log bij veranderingen. Langdurig traject CAO / geen CAO. Veel veranderd in de afgelopen 10 jaar, niet meer het bedrijf wat het was met oog voor personeel.

    Advies aan management

    Aandacht voor personeel is ook aandacht voor klant.

    IKEA2019-04-25
  4. "Zinkend schip"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Wilrijk
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij IKEA voor 20 jaar

    Pluspunten

    Toffe collega's Correcte verloning Informele sfeer Premie voor werken <7u en >18u.

    Minpunten

    Onderbezetting Doorgedreven blinde besparingen Weinig respect Onrealistische doelstellingen Management zit niet op één lijn Waarden en normen zijn in praktijk ver te zoeken Amper voltijdse contracten

    IKEA2019-05-13
  5. "sales medewerker"

    SterSterSterSterSter
      Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 

      Ik heb deeltijd gewerkt bij IKEA

      Pluspunten

      gezellige collega's, inspirerende werkgever en leuk om met verschillende klanten te werken die allemaal een eigen woonprobleem hebben. de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn heel goed.

      Minpunten

      de werkdruk kon altijd heel hoog zijn en het salaris zonder toeslag was niet bijzonder hoog. ook waren niet alle teamleiders even professioneel.

      Advies aan management

      hoger salaris, meer flexibele werkuren en ervoor zorgen dat teamleiders niet het idee hebben dat zij zomaar bazig kunnen zijn. respect op de werkvloer is erg belangrijk

      IKEA2019-04-01
    • "Sales"

      SterSterSterSterSter
      • Werk/privé-balans
      • Cultuur en waarden
      • Carrièremogelijkheden
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      • Senior management
      Voormalige werknemer - Sales Manager in Zaventem
      Aanbevolen
      Positief vooruitzicht
      Geen mening over directeur

      Ik heb deeltijdgewerkt bij IKEA voor meer dan 4 jaar

      Pluspunten

      Goede sfeer binnen de team van logistiek/sales

      Minpunten

      Af en toe was het toch wel zwaarwerken

      IKEA2019-03-27
    • "Vakantiejob"

      SterSterSterSterSter
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
      Aanbevolen

      Ik heb voltijd gewerkt bij IKEA

      Pluspunten

      Toffe werkomgeving Open en spontane collega's Leuk werk als jobstudent

      Minpunten

      Afhankelijk van het "department" (bv slaapkamer) is het leuk of minder leuk. Ik heb 4 weken doorgebracht tussen de bureaustoelen en 4 weken tussen de bedden. Bij de bedden is het veel leuker owv meer communicatie met klanten. Geen voltijdse werkweken

      IKEA2019-03-26
    • "Goede werkgever"

      SterSterSterSterSter
      • Werk/privé-balans
      • Cultuur en waarden
      • Carrièremogelijkheden
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      • Senior management
      Huidige werknemer - parttime sales medewerker 
      Aanbevolen
      Neutraal vooruitzicht
      Goedkeurende mening over directeur

      Ik werk deeltijd bij IKEA voor 4 jaar

      Pluspunten

      Goede waardering voor je werk

      Minpunten

      Hoge werkdruk op de vloer

      IKEA2019-03-14
    • "Je voelt je een nummer en veel vriendjespolitiek"

      SterSterSterSterSter
      • Werk/privé-balans
      • Cultuur en waarden
      • Carrièremogelijkheden
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      • Senior management
      Voormalige werknemer - Visual Merchandiser in Breda
      Niet aanbevolen
      Negatief vooruitzicht
      Geen mening over directeur

      Ik heb deeltijdgewerkt bij IKEA voor meer dan 4 jaar

      Pluspunten

      fijne collega's toeslaguren duidelijke bedrijfsmissie goed eten gratis fruit

      Minpunten

      vriendjespolitiek mager salaris (hoger) management heeft lak aan je wordt niet geluisterd naar werknemers teveel beperkende regels afspraken worden niet nagekomen

      Advies aan management

      Probeer top-down de organisatie te herstructureren en transformationeel te leiden volgens de visie van Ingvar Kamprad. De vriendjespolitiek sijpelt als een ziekteverwekkende virus door de organisatie.

      IKEA2019-03-20
    • "Waarden zijn ver te zoeken"

      SterSterSterSterSter
      • Werk/privé-balans
      • Cultuur en waarden
      • Carrièremogelijkheden
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      • Senior management
      Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
      Negatief vooruitzicht

      Ik werk voltijd bij IKEA

      Pluspunten

      Doorgroeimogelijkheden Collega’s Work-life balance Vrijheid van tijdsindeling

      Minpunten

      Vriendjespolitiek Niet de beste verloning Waarden zijn momenteel ver te zoeken

      IKEA2019-03-11
    Er zijn 3325 reviews gevonden