Reviews van MessageBird

Bijgewerkt op 22 jun 2020

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .
3.8
74%
Aanbevelen bij een kennis
  1. Nuttig (3)

    "Trots om onderdeel uit te maken van de reis"

    5.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird voor 3 jaar

    Pluspunten

    Ik zit nu al meer dan 3 jaar bij het bedrijf en ik ben misschien niet helemaal objectief maar ga mijn best doen. Als ik zie hoe het bedrijf gegroeid is de afgelopen jaren dan is dat fantastisch! Kunnen werken in zo'n snel bewegende omgeving heeft nadelen (zie hieronder) maar ook vele voordelen. Je komt te werken met een relatief jong team dat graag leert en groeit. Feedback is altijd wlkom en ja, het kan soms wat tijd kosten om iets te implementeren, maar er wordt geluisterd. De werkplek is geweldig, een tweede scherm nodig, geen probleem, koptelefoon, natuurlijk, liever een trackpad dan een muis? Gaan we regelen! Dagelijkse, gezonde lunch en beweging wordt aangeboden. De cultuur en de mensen zijn uniek. Het is echt inspirerend om met zo'n internationale groep slimme mensen samen te werken. Bijna iedereen staat open voor nieuwe ontmoetingen en er zijn diverse dagelijkse activiteiten die door medewerkers worden bedacht buiten het werk om. Sommigen vinden dit misschien slecht voor de werk-/privébalans maar ik zie niet in wat er slecht is aan samenwerken met je beste vrienden!

    Minpunten

    Na het lezen van verschillende reviews van anderen, zie ik dat veel mensen het hebben over een salaris dat niet voldoende is. Als je op zoek bent naar een baan om geld mee te verdienen, dan is dit misschien inderdaad niet het beste bedrijf voor om voor te werken. Als je echter gelooft in de visie en het doel, dan is geld maar bijzaak. Maar ja, verwacht benaderd te worden door recruiters van andere bedrijven die je een gouden ticket bieden in vergelijking tot het salaris hier. Het is een start-up middenin processen. Dit is terug te zien in de basisstructuur zoals communicatie over je groeipad als je verder wilt komen, het is aan jou om dit waar te maken (iets dat ik niet zie als slecht maar anderen misschien wel). Managers zouden een betere opleiding kunnen krijgen; ik heb het gevoel dat bepaalde medewerkers misbruik maken van het systeem en een loopje met het bedrijf nemen en ermee weg te komen. Voorbeeld, de hoge verzuimcijfers bij bepaalde teams.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    November 18, 2019HR

    Thank you for the feedback! We're happy to hear all the positive comments about the growth, team and culture, benefits, etc. Indeed we're working hard to make MessageBird a great company to work for and to grow with. Continuing to improve communication on the vision and our goals as well as creating career paths for our Birds are high on the priority list for Management and People department. Thanks again for your feedback!

  2. Nuttig (2)

    "Massive potential but unfortunately being run into the ground."

    1.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Software Engineer 
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird voor 3 jaar

    Pluspunten

    - Smart colleagues - Relative freedom to choose approach to problem (technical)

    Minpunten

    - Terrible delivery culture (CEO says jump, everyone says "how high?") - Renumeration is pretty poor. - Product planning is very immature (roadmaps - what roadmaps?!) - No time is given to deal with technical debt - Culture of silence on Slack - Personal growth? Good luck with that.

    Verder lezen
  3. Nuttig (1)

    "Geweldig bedrijf"

    4.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird

    Pluspunten

    Samen de toekomst vormgeven Veel mogelijkheden Aandelenoptieplan voor werknemers Goede arbeidsvoorwaarden: pensioenregeling, studiebudget, lekker eten, sportschool... Grappige, slimme, open en zeer diverse collega's

    Minpunten

    Omdat ze een groeibedrijf zijn met jonge werknemers zijn ze nog niet echt gewend aan werkende mama's en papa's.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
  4. Nuttig (2)

    "MessageBird"

    4.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Infrastructuur ingenieur in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    * Gezellig kantoor, lunch en veel plezier. * Geweldige mensen. * Flexibele werktijden, soms mogelijk om van thuis uit te werken, niet erg strikte werkuren.

    Minpunten

    * Groeiproblemen, te veel nieuwe mensen. * Tekort aan gevestigde procedures op veel plaatsen.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    November 18, 2019HR

    Thank you for taking the time to provide feedback. We're happy to hear positive feedback about the team, office, and benefits. And we agree, as a fast-growing company, we're facing challenges of growing so quickly and having more and more new Birds on board each month. We keep improving and investing in the onboarding process, putting in place documentation and structure so that to make sure we have everyone set up for success as fast & smooth as possible. We will continue doing so! Thank you again for the feedback.

  5. Nuttig (1)

    "Geweldige plek om te werken"

    5.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird

    Pluspunten

    Beste cultuur in de techscene van Amsterdam

    Minpunten

    Er is nog veel ruimte voor verbetering wat betreft de marktstrategie

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    November 18, 2019HR

    Thank you for the feedback! Happy to hear you find MessageBird a great company to work for :) and we will definitely continue working to improve not only the go-to-market strategy but different aspects of our company to make sure we continue to be the best place work for in Amsterdam (and not only!).

  6. "Trots om een vogel te zijn"

    4.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij MessageBird voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    - Zeer getalenteerde, passievolle mensen - Managers die hun werknemers waarderen en luisteren naar wat ze te zeggen hebben. - We krijgen de ruimte om onszelf te verbeteren en mogen de touwtjes in handen houden bij bepaalde projecten waar we mee bezig zijn. Binnen de teams krijg je veel autonomie. - Werken voor een dienst die echt werkt en de manier verandert waarop we communiceren. - Geweldige voordelen: opleidingsbudget, sportschool, kantoor, herlocatie, pensioen, eten, enz. - Gloednieuwe, constant verbeterende werkplek. - Perfecte plek voor een werk-/vrijetijdsbalans.

    Minpunten

    - Zeer technische service en het kan voor een niet-ingenieur moeilijk zijn om vertrouwd te raken met de termen, argumenten en woorden die elke dag worden gebruikt. - 80% zijn mannen. - Kantoor een beetje luidruchtig en niet erg milieuvriendelijk. - Brandoefeningen

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    November 18, 2019HR

    Thank you for taking the time to provide feedback! We are happy to hear you find so many positive aspects and benefits while working for MessageBird. We will continue to work on the improvements in the company, especially when it comes to having more diversity and better office arrangements for both concentrating on the work as well as being more sustainable & environment-friendly. Also, if you have any specific ideas on how to make it happen always feel welcome to share your ideas with People or/and Office Management teams. Thanks again for the feedback!

  7. Nuttig (21)

    "Is snel bergaf gegaan"

    2.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht

    Ik heb voltijdgewerkt bij MessageBird voor meer dan 3 jaar

    Pluspunten

    Fantastische mensen om mee te werken, gloednieuw kantoor en goede locatie.

    Minpunten

    Gebrek aan heldere communicatie van het management Slechte balans tussen werk en leven. Geen respect of erkenning voor werknemers. Gebrek aan opties voor persoonlijke ontwikkeling. Bedenkelijke statements van het topmanagement.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
  8. Nuttig (9)

    "Blij dat ik hier werk"

    5.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij MessageBird

    Pluspunten

    - internationaal team - uitdagende taken en projecten - spannende tijden vanwege de groei en uitbreiding - prachtig kantoor in Amsterdam - leuke extraatjes - reiskosten woon-werkverkeer, pensioen, elke dag een heerlijke lunch en drankjes/snacks op elk moment, nieuwste hardware en coole bedrijfs-swag

    Minpunten

    - vanwege de groei worden afdelingen en teams steeds meer geïsoleerd, verloopt de communicatie erg moeizaam en is er betere documentatie en kennisuitwisseling nodig

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    April 16, 2019HR

    Thank you for leaving a company review on Glassdoor. We are happy to hear you are having a good time with MessageBird and see a lot of positives to working here. Communication is a point of attention for us. To improve communication we have recently launched our company wiki, are hosting monthly all-hands meetings and have implemented an employee feedback tool. We will keep working on our communication and strengthening our leadership capabilities. Thanks again for your feedback!

  9. Nuttig (11)

    "Ik ben er dol op."

    5.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij MessageBird

    Pluspunten

    Verhuisd naar A'dam voor mijn nieuwe functie bij MessageBird en ik ben er absoluut dol op. Geweldig bedrijf met fantastische mensen. Zeer snelle besluitvorming en soms ook erg ongestructureerd, maar dit is eigen aan een start-up. Als je op zoek bent naar structuur, duidelijkheid, processen en begeleiding, is dit niet het juiste bedrijf. Maar als je op zoek bent naar groei, uitdaging en plezier, dan is dit 'the place to be'.

    Minpunten

    Besluitvorming is soms onduidelijk en afstemming tussen teams problematisch. De functies bij de start-up zijn specifiek en vereisen een bepaalde houding en vaardigheden van de medewerker. Het kan zijn dat dit bedrijf niets voor jou is. Controleer zorgvuldig of jouw verwachtingen en die van het bedrijf overeenstemmen, om teleurstelling te voorkomen.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    April 1, 2019HR

    Thank you for your feedback! Great that you find MessageBird a challenging and fun place to work. As we grow we realize we need to invest more in the top-down and teams communication to improve this area even more. Thanks again!

  10. Nuttig (10)

    "Geweldige plek om te werken"

    5.0
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonymous in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij MessageBird

    Pluspunten

    - Internationale collega's die vaak tot de slimste mensen in hun vak behoren. - Bedrijfscultuur is informeel, maar professioneel. - Technologisch scale-up-bedrijf met veel mogelijkheden om een impact te hebben op de richting van het bedrijf. - De mensen zijn benaderbaar en vriendelijk. - Geweldige lunch, elke dag. - Flexibiliteit - Fijne voordelen (aandelen, pensioen, teamactiviteiten, tafeltennis/-voetbal, geweldige uitrusting, enz.) - 'Krijg dingen gedaan! ; Het bedrijf bestaat uit pragmatische probleemoplossers die het onderste uit de kan halen.

    Minpunten

    - Door de snelle groei lijkt het soms chaotisch en alsof er een gebrek is aan richting. Er is een dunne lijn tussen aanpasbaar pragmatisme en het niet duidelijk communiceren van de visie. (Dit begint te verbeteren sinds het begin van 2019, maar er is nog veel ruimte voor verbetering).

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel

    Reactie van MessageBird

    April 1, 2019HR

    Thank you for taking the time to share your feedback, it's great to hear positive comments about our team, culture, and perks. We will continue working on making MessageBird a great place to work by focusing more on internal communication, decision making and empowering our people.

Er zijn 30 reviews gevonden