Optiver werknemer reviews over "smart people"

Bijgewerkt op May 7, 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

3 van meer dan 306 reviews gevonden

4.2
85%
Aanbevelen bij een kennis

Kies een andere taal en blijf andere reviews lezen.

Reviews over smart people

Terug naar alle reviews
 1. 5.0
  Voormalige werknemer, meer dan 1 jaar

  Ambitieuze firma

  May 7, 2019 - Junior Handelaar in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  Salaris en bonussen Slimme mensen Fatsoenlijke systemen Het eten Barista

  Minpunten

  Een beetje donker maar oké

  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
 2. 4.0
  Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

  Geweldig als je in het plaatje past

  Aug 25, 2018 - Ontwikkelaar in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  Zoals de titel zegt, als je goed in de bedrijfscultuur past, kun je veel bereiken. De bonussen zijn geweldig in vergelijking met niet-financiële banen als ontwikkelaar. Als ontwikkelaar loop je echter mijlenver achter op de traders wat bonussen betreft, dus wees erop voorbereid met jonkies te werken die een meervoud van jouw inkomen verdienen. Een van de geweldige voordelen is dat er geen externe klanten zijn, je ontwikkelt enkel oplossingen voor intern gebruik. Dit heeft enkele geweldige pluspunten - je werkt alleen aan projecten die echt nodig zijn en een onmiddellijk verschil voor het bedrijf maken. Je kunt zien hoe je code meteen wordt uitgevoerd en communiceert rechtstreeks met de gebruikers voor feedback. De balans tussen werk en leven is extreem goed in vergelijking met eerdere banen die ik had, je wordt niet geacht extra dingen te doen, behalve op op oproepbasis ter beschikking te blijven voor externe afhankelijkheden zoals upgrades van de wisselkoers. Meestal wordt het interne werk ruim van tevoren gepland. Het bedrijf heeft een sterk moreel(!) kompas als het gaat om handelsgedrag. We proberen op een eerlijke manier te concurreren met anderen op de markt en hoewel de uitdrukking 'de markt verbeteren' vaak als een missieverklaring wordt beschouwd, denk ik dat het over het algemeen waar is (terwijl we natuurlijk wel proberen om geld te verdienen). Er is natuurlijk het cliché dat je met heel veel slimme mensen aan de slag kunt gaan, in dit geval is het zeker waar.

  Minpunten

  Als je geen interesse hebt in handel, dan kom je niet vooruit. Denk eraan dat het een handelsbedrijf is dat daarnaast ook aan ontwikkeling doet. Er is altijd meer werk dan mensen en veel technische schulden. Er zijn zoveel producten en markten die we proberen te ondersteunen dat het bijna onmogelijk is om alles bij te houden. Hoewel de bonusregeling open en transparant is, is de aandelenregeling erg vaag. Er is relatief veel personeelsverloop in alle afdelingen. Het proces is niet volledig zichtbaar, maar als het bedrijf op een dag besluit dat ze je niet meer willen, dan geven ze je een aanbod om je te motiveren om te vertrekken. Soms verdwijnen mensen plotseling en vraag je je af wat er is gebeurd aangezien ze competent genoeg leken. De bonusstructuur heeft een extreem grove resolutie, het verdubbelt op elk niveau, dus het maakt een enorm verschil uit voor de algehele vergoeding. Het is volkomen onduidelijk wat de vereisten zijn voor deze niveaus, het is volledig aan het persoonlijke oordeel van je directe manager of je promotie kunt maken. De positie van de CTO was uiterst onstabiel, het technologisch leiderschap op dit niveau is constant aan het veranderen. Ondanks dit alles zijn de teamleiders redelijk stabiel gebleven. Er is zeker een Nederlandse bias in de managementposities. Hoewel progressie over het algemeen lijkt te zijn gebaseerd op basis van verdiensten, is dit een uitzondering.

  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  15 personen vonden deze review nuttig
 3. 3.0
  Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

  Fantastische uitdagingen, vreselijk technisch management.

  Jun 3, 2018 - Ingenieur in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  Technische problemen zijn uitdagend en interessant. Collega's zijn heel slimme mensen en de sfeer is cultureel rijk. Salaris en secundaire voorwaarden zijn boven de norm.

  Minpunten

  Technisch management is redelijk jong en op één noemenswaardige uitzondering na zijn ze allemaal begonnen bij Optiver; als gevolg hiervan geloven ze allemaal dat er geen andere manier is om technische problemen op te lossen dan op "de Optiver manier" en ze kunnen niet bedenken dat er andere problemen zijn die andere oplossingen vereisen. Er heerst een beetje een kuddebenadering wat betreft het ontwerpen van systemen en applicaties, en afwijken van het pad wordt afgekeurd, ook al zijn de voordelen ervan duidelijk, of de moeite waard om te proberen. Deze problemen worden de laatste tijd verergerd door een gebrek aan diversiteit bij technische werving, waarbij de technische posities worden bezet door klonen van de teamleiders

  Verder lezen
  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  10 personen vonden deze review nuttig
Weergave: 1 - 3 van 3 reviews in het Nederlands

Loopbanen die populair zijn bij Optiver-werkzoekenden

Trader
VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

Werkt u bij Optiver? Deel uw ervaringen

Optiver logo
of