Optiver werknemer reviews over "work life balance"

Bijgewerkt op Jan 11, 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

4 van meer dan 306 reviews gevonden

4.2
85%
Aanbevelen bij een kennis

Kies een andere taal en blijf andere reviews lezen.

Reviews over work life balance

Terug naar alle reviews
 1. 5.0
  Huidige werknemer

  Intelligente collega's, uitdagend werk, dynamische omgeving

  Jan 11, 2019 - Anonymous 
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  - Het personeel is divers en intelligent. Ik kijk op naar veel van de mensen waar ik mee werk. - Ideeën en meningen worden gestimuleerd en gehoord. Dit betekend niet dat je altijd je zin krijgt, maar je kunt jezelf vrij uiten. - Dynamische bedrijfscultuur. Voortdurende verbetering wordt gestimuleerd. Geweldige plek voor mensen die graag uitgedaagd willen worden en houden van een omgeving met een hoog tempo. - Gezonde balans tussen werk en privé. Geweldige voordelen zoals hoogstaande ontbijt en lunch, koffies enzovoorts. - Carrière ontwikkeling mogelijkheden als je er proactief mee omgaat. Ik heb in verschillende rollen en departementen gewerkt sinds ik ben begonnen. - Positieve uitkijk van het bedrijf. Optiver had een uitstekend rendement in 2018 en ik ben optimistisch over de toekomst van het bedrijf.

  Minpunten

  - Er is altijd meer werk dan mensen. Aan 1 kant betekend dit dat er altijd mogelijkheden zijn een impact te maken, maar aan de andere kant kan het leiden tot verschuivingen in prioriteiten en het moeilijk afmaken van projecten. - Optivers bedrijfscultuur is niet voor iedereen. Mensen die houden van een lager tempo, lage druk in de werkplek zouden dit niet fijn vinden. Het helpt om interesse te hebben in financiën.

  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  3 personen vonden deze review nuttig
 2. 4.0
  Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

  Geweldig als je in het plaatje past

  Aug 25, 2018 - Ontwikkelaar in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  Zoals de titel zegt, als je goed in de bedrijfscultuur past, kun je veel bereiken. De bonussen zijn geweldig in vergelijking met niet-financiële banen als ontwikkelaar. Als ontwikkelaar loop je echter mijlenver achter op de traders wat bonussen betreft, dus wees erop voorbereid met jonkies te werken die een meervoud van jouw inkomen verdienen. Een van de geweldige voordelen is dat er geen externe klanten zijn, je ontwikkelt enkel oplossingen voor intern gebruik. Dit heeft enkele geweldige pluspunten - je werkt alleen aan projecten die echt nodig zijn en een onmiddellijk verschil voor het bedrijf maken. Je kunt zien hoe je code meteen wordt uitgevoerd en communiceert rechtstreeks met de gebruikers voor feedback. De balans tussen werk en leven is extreem goed in vergelijking met eerdere banen die ik had, je wordt niet geacht extra dingen te doen, behalve op op oproepbasis ter beschikking te blijven voor externe afhankelijkheden zoals upgrades van de wisselkoers. Meestal wordt het interne werk ruim van tevoren gepland. Het bedrijf heeft een sterk moreel(!) kompas als het gaat om handelsgedrag. We proberen op een eerlijke manier te concurreren met anderen op de markt en hoewel de uitdrukking 'de markt verbeteren' vaak als een missieverklaring wordt beschouwd, denk ik dat het over het algemeen waar is (terwijl we natuurlijk wel proberen om geld te verdienen). Er is natuurlijk het cliché dat je met heel veel slimme mensen aan de slag kunt gaan, in dit geval is het zeker waar.

  Minpunten

  Als je geen interesse hebt in handel, dan kom je niet vooruit. Denk eraan dat het een handelsbedrijf is dat daarnaast ook aan ontwikkeling doet. Er is altijd meer werk dan mensen en veel technische schulden. Er zijn zoveel producten en markten die we proberen te ondersteunen dat het bijna onmogelijk is om alles bij te houden. Hoewel de bonusregeling open en transparant is, is de aandelenregeling erg vaag. Er is relatief veel personeelsverloop in alle afdelingen. Het proces is niet volledig zichtbaar, maar als het bedrijf op een dag besluit dat ze je niet meer willen, dan geven ze je een aanbod om je te motiveren om te vertrekken. Soms verdwijnen mensen plotseling en vraag je je af wat er is gebeurd aangezien ze competent genoeg leken. De bonusstructuur heeft een extreem grove resolutie, het verdubbelt op elk niveau, dus het maakt een enorm verschil uit voor de algehele vergoeding. Het is volkomen onduidelijk wat de vereisten zijn voor deze niveaus, het is volledig aan het persoonlijke oordeel van je directe manager of je promotie kunt maken. De positie van de CTO was uiterst onstabiel, het technologisch leiderschap op dit niveau is constant aan het veranderen. Ondanks dit alles zijn de teamleiders redelijk stabiel gebleven. Er is zeker een Nederlandse bias in de managementposities. Hoewel progressie over het algemeen lijkt te zijn gebaseerd op basis van verdiensten, is dit een uitzondering.

  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  15 personen vonden deze review nuttig
 3. 3.0
  Voormalige werknemer, meer dan 3 jaar

  Een bedrijf met een neergaande cultuur.

  Jun 26, 2014 - Engineer in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  - Goede compensatie. - Leuke voordelen (uitjes, eten, etc.) - Goede balans tussen werk en privéleven.

  Minpunten

  - Onervaren middenmanagement. - Toen ik er was werd initiatief nemen steeds vaker ontmoedigd. - Hoewel er geadverteerd werd met een platte structuur, is het heel hiërarchisch. - Werk moet zo snel mogelijk gedaan worden, zonder dat je de resultaten begrijpt. - Veel politiek.

  Verder lezen
  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  9 personen vonden deze review nuttig
 4. 1.0
  Voormalige werknemer, meer dan 3 jaar

  Goed om een eerste ervaring in de financiële wereld op te doen, onder de marktprijs om betaald te worden

  Oct 30, 2013 - Software-ontwikkelaar in Amsterdam
  Aanbevelen
  Directeur-goedkeuring
  Zakelijk vooruitzicht

  Pluspunten

  goed om een eerst ervaring op te doen op financieel vlak, omdat ze iedereen inhuren slimme handelaren jongeren goede balans tussen werk en prive-leven

  Minpunten

  betaling onder de financiële markt slechte lunch vriendjespolitiek onder Nederlanders zeer streng non-concurrentiebeding

  Verder lezen
  Vertaald uit het Engels
  Toon origineel
  5 personen vonden deze review nuttig
Weergave: 1 - 4 van 4 reviews in het Nederlands

Loopbanen die populair zijn bij Optiver-werkzoekenden

Trader
VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

Werkt u bij Optiver? Deel uw ervaringen

Optiver logo
of