Ordina werknemer reviews over "het bedrijf"

Bijgewerkt op Mar 25, 2021

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

8 van meer dan 247 reviews gevonden

4.1
84%
Aanbevelen bij een kennis
89%
Waardeert directeur
Ordina CEO Jo Maes
Jo Maes
63 Beoordelingen
Pluspunten
 • "Geeft verschillende opleidingen voor door te groeien(in 15 reviews)

 • "leuke collega's(in 12 reviews)

 • Minpunten
 • "verlies affiniteit met bedrijf (Ordina) door lange termijn opdrachten(in 17 reviews)

 • "Voor mij is het bedrijf veel te groot om je thuis te kunnen voelen(in 8 reviews)

 • Meer pluspunten en minpunten
  Voors en tegens zijn fragmenten uit reviews van gebruikers. Deze zijn niet geschreven door Glassdoor.

  Kies een andere taal en blijf andere reviews lezen.

  Reviews over het bedrijf

  Terug naar alle reviews
  1. 2.0
   Voormalige werknemer, meer dan 3 jaar

   Je bent een nummertje in een zee van medewerkers

   Mar 25, 2021 - IT Business Consultant in Nieuwegein
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   Er is geld zat en je kunt alles krijgen wat je wil. Macbook, iphone, mooie auto, dure trainingen etc.

   Minpunten

   Het is onpersoonlijk. Iedereen lijkt een marketing masker op te hebben en zegt dingen als 'Joh, even op de bank zitten (beschikbaar zijn) gebeurt iedereen. voor je het weet heb je een top klus!' en als je dan vervolgens 3 maanden geen klus hebt omdat de sales afdeling je niet weet te plaatsen om onduidelijke reden, wordt je subtiel gepusht om iets te doen wat buiten je kennis veld, expertise en ervaring ligt. Denk bijvoorbeeld aan service desk, terwijl je webdesigner bent. Voor mij is het bedrijf veel te groot om je thuis te kunnen voelen. Om na 2 jaar mijzelf overal te hebben voorgesteld om maar ergens binnen te komen om een toffe klus te vinden die aansluit bij mijn wensen, nog steeds te horen 'goh ben jij nieuw hier? en wat doe jij eigenlijk? oh ik wist niet dat Ordina die service aanbood!' Ik moet wel ook zeggen dat als je nou een programmeur bent, dat je dan wel een heleboel aan Ordina kan hebben en carriere kan maken. Laat je gewoon niet verleiden om aan te sluiten zodat ze een beetje tof kunnen lopen doen met 'we hebben een nieuwe designer!' als ze uiteindelijk weinig voor je kunnen betekenen.

   Verder lezen
   4 personen vonden deze review nuttig
  2. 4.0
   Huidige werknemer

   Young professional

   Sep 12, 2019 - Anonieme werknemer 
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   - goede begeleiding - ontwikkeling - persoonlijke aandacht

   Minpunten

   - het bedrijf is zo grootschalig dat het moeilijk is om verandering door te voeren. Dit gaat dan ook erg langzaam

   Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  3. 4.0
   Huidige werknemer, minder dan 1 jaar

   Als Young Professional aan de slag

   May 22, 2019 - Business Consultant in Nieuwegein
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   - Speciale Unit voor Young Professionals die groei erg stimuleren - Het bedrijf heeft een super platte structuur en je zou met iedereen in gesprek kunnen gaan. Ik merk ook dat iedereen bereid is te helpen met mijn zoektocht en dat maakt werken hier erg fijn, - Je wordt hier niet aan je handje mee gesleurd en moet wel ondernemend zijn om hier wat van te maken, in mijn ogen is dit een pluspunt. - Organisatie biedt ruimte om initiatieven op te zetten en er zijn meerdere community's waar leuke ideeën worden gedeeld. - Overstap naar andere business units is mogelijk als je al weet waar je heen wilt - Er zijn veel evenementen, vooral vanuit de Business Unit Requirements die echt heel leuk zijn om te bezoeken. Hierdoor voel ik me ook beter verbonden met het bedrijf Ordina. - Al met al heb ik wel het idee dat het een prima plek is om te starten met je carrière.

   Minpunten

   - Soms heb ik het idee dat het bedrijf mij liever stuurt naar één willekeurige opdracht, dan naar eentje die echt bij mij past. - Tijdens het recruiten heb ik een verkeerde indruk gekregen van het bedrijf. Namelijk jezelf presenteren met AI en VR simulaties is erg cool, maar hier blijkt maar vrij weinig van terug te komen op de werkvloer. - De klanten van Ordina zijn vooral grote corporates, overheden etc.. Er zijn ook echt leuke klanten, maar het grootste deel is toch best saai voor een jong persoon. Ook lopen deze klant vaak achter in nieuwe werkmethodes en de adoptie hiervan. Ik moest bijvoorbeeld Prince2 en Itil halen. - De adoptie van Young professionals binnen het bedrijf als geheel is vrij matig.

   1 persoon vond deze review nuttig
  4. 2.0
   Huidige werknemer, meer dan 5 jaar

   Zinkend Schip

   Aug 30, 2018 - Software Architect in Nieuwegein
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   Platte organisatiestructuur/weinig hierarchie Informele bedrijfscultuur Veel ruimte voor ondernemende mensen Breed klantenportfolio met veel mogelijkheden om ervaring op te doen Goed startpunt voor schoolverlaters Goede interne opleidingsmogelijkheden voor junioren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

   Minpunten

   Resultaten van het bedrijf staan al een decenia lang onder druk door krimpende omzet. Bijzonder hoog verloop van medewerkers Toekomstperspectief somber Beperkte doorstroom Management/directie komt veelal van buiten Vertrouwen van medewerkers in bestuur en vice versa is erg laag Lage marges door inzet op kwantiteit versus kwaliteit zorgt voor beperkte salarisgroei en versterkt het verloop. Medior/senior personeel loopt weg, komen schoolverlaters voor terug. Kwaliteit van interne opleidingen is te laag voor mediors en seniors. Slechte primaire arbeidsvoorwaarden

   Verder lezen
   7 personen vonden deze review nuttig
  5. 4.0
   Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

   Leuke werkgever met veel mogelijkheden

   May 18, 2018 - Software Consultant in Nieuwegein
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   Het is een leuk bedrijf met een vriendelijke en open cultuur. Je kan alle lagen benaderen voor een kop koffie. Je kan ook best je mening laten horen of zelf een klein project doen, hiervoor moet je logischerwijs wel zelf initiatief ondernemen. De wekelijkse borrel is altijd gezellig. Het is wel enigszins jammer dat als je bij de klant op locatie zit, je hier bijna nooit naar toe gaat. Er zijn mogelijkheden te over om je kennis bij te schaven in de 'Academy' voor zowel hard als soft skills. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan kennisdeling. Binnen de eigen afdeling danwel unit gebeurd dit sowieso, over de afdelingen heen kan het nog verbeterd worden.

   Minpunten

   Wanneer je bij de klant zit heb je niet veel contact met het bedrijf en je eigen collega's, dit is wel soort van inherent aan consultancy/detachering. De pensioen regeling is summier. Deze wordt momenteel herzien, maar de verbetering is in mijn verwachting gering.

   Verder lezen
   Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  6. 1.0
   Voormalige werknemer

   Slechte werkgever

   Nov 10, 2017 - Software Developer 
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   Mooi kantoor, redelijke arbeidsvoorwaarden welke door middel van de flex regeling te personaliseren zijn.

   Minpunten

   Ik vind dat hier niet goed met werknemers wordt omgegaan. Mensen worden hier aangenomen met de belofte van een vast contract en zonder pardon weer op straat gezet. Het bedrijf toont weinig creativiteit als het gaat om het vinden van nieuwe opdrachten. Er wordt druk gezet om elke opdracht maar aan te nemen.

   3 personen vonden deze review nuttig
  7. 2.0
   Huidige werknemer, meer dan 10 jaar

   ICT Employer of the year...not

   Jun 13, 2016 - Senior Projectmanager in Nieuwegein
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   Zeer leuke en positief ingestelde collega's. Sfeer tussen de collega's onderling is goed, maar richting management negatief.

   Minpunten

   Zwabberend beleid, geen helder doel voor ogen. Focus alleen gericht op de waan van de dag, geen heldere visie of vooruitzicht waar het bedrijf naar toe zou moeten gaan. Sterk risico mijdend gedrag, terwijl regeren vooruit zien is. Focus alleen gericht op kosten besparing. Geen visie en dus ook geen strategie om daar te komen. Wordt over de rug van de medewerker heen in stand gehouden.

   Verder lezen
   3 personen vonden deze review nuttig
  8. 2.0
   Huidige werknemer, meer dan 10 jaar

   Geen affiniteit met het bedrijf

   Apr 29, 2019 - IT-Consultant in Mechelen
   Aanbevelen
   Directeur-goedkeuring
   Zakelijk vooruitzicht

   Pluspunten

   - Innovatieve onderneming - sterke groeier - ambitieus

   Minpunten

   - Gevoel van nummer te zijn...Wanneer je als consultant op een project bij een klant geplaatst wordt, is er geen opvolging noch contact met de accountmanager meer. Je hebt echt het gevoel een nummer te zijn. Jammer want zo verlies je veel affiniteit met het bedrijf - Verloning is heel matig (en niet altijd marktcomform) - Geen evaluatiegesprekken voor iedereen

   3 personen vonden deze review nuttig
  Weergave: 1 - 8 van 8 reviews in het Nederlands

  Loopbanen die populair zijn bij Ordina-werkzoekenden

  VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

  Werkt u bij Ordina? Deel uw ervaringen

  Ordina logo
  of