Reviews voor Rijkswaterstaat | Glassdoor.nl

Reviews van Rijkswaterstaat

Bijgewerkt op 17 jul 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

Er zijn 25 reviews gevonden

3.7
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
81%
Aanbevelen bij een kennis
100%
Waardeert directeur
Rijkswaterstaat CEO Jan Hendrik Dronkers
Jan Hendrik Dronkers
15 Beoordelingen
  1. "Werken met en voor mensen"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    Huidige werknemer - Senior Operator in Tilburg
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor 10 jaar

    Pluspunten

    Als je wil dan gaan er deuren open.

    Minpunten

    ik ken niet al mijn collega's

    Rijkswaterstaat2019-07-17
  2. "Ontwikkelen in de breedte"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor 8 jaar

    Pluspunten

    Veel mogelijkheden om in de breedte te ontwikkelen

    Minpunten

    Grote complex te doorgronden organisatie

    Rijkswaterstaat2019-07-01
  3. "Top"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Service Manager in Utrecht
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor 8 jaar

    Pluspunten

    Ontwikkelmogelijkheden, uitdagende complexe projecten, innovatieve projecten

    Minpunten

    Flexibiliteit, aanpassend vermogen, soms starre niet verandergezinde cultuur. Afhankelijk omgeving projecten

    Rijkswaterstaat2018-09-30
  4. "Fijn om voor te werken"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Software Developer in Delft

    Ik werk bij Rijkswaterstaat

    Pluspunten

    RWS wilt zich vernieuwen en in de periode dat ik er werkte waren er diverse verbeteren in de organisatie om beter aan te sluiten bij wat de omgeving van RWS wil. Ik kreeg een hoop vrijheid om zelf mijn werk in te richten. Ik werkte op diverse locaties (Delft, Utrecht, Haarlem, Rotterdam) en heb daar altijd prettig kunnen werken met collega's.

    Minpunten

    Soms wel een beetje ambtenarij-cultuur, bepaalde zaken moeten voorzien worden van 20 stempeltjes en handtekeningen voordat je iets mag uitvoeren.

    Rijkswaterstaat2018-08-24
  5. "Ambtenaar cultuur"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Adviseur in Utrecht
    Niet aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor 3 jaar

    Pluspunten

    Veel vrijheid en flexibele werktijden en locaties.

    Minpunten

    Gebrek aan doortastendheid. Verschrikkelijke trage ambtenaren cultuur.

    Advies aan management

    Middenmanagement laag weghalen en organisatie kantelen.

    Rijkswaterstaat2018-08-16
  6. "Senior specialistisch adviseur"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Senior specialistisch adviseur in Utrecht
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor 10 jaar

    Pluspunten

    Heel goede secundaire arbeidsvoorwaarden, m.n. als je graag veel verlofdagen wil. Organisatie met een duidelijke eigen identiteit en een hoog wij-gevoel waar je in je werk een bijdrage levert aan maatschappelijke doelen.

    Minpunten

    Bureaucratisch, weinig flexibel als het om dingen als arbeidsvoorwaarden gaat (als het niet in de CAO voor Rijksambtenaren past kan je het vergeten). Ingegeven door Haagse bezuiniging op bezuiniging bijna voortdurend in reorganisatie, dat beperkt de interne doorgroeimogelijkheden nogal, er is inmiddels ook weinig meer over van wat voorheen een vrij genereus opleidingsbudget was.

    Advies aan management

    Werknemers willen zich kunnen doorontwikkelen en dingen leren. Het is lastig als je voortdurend moet bezuinigen en reorganiseren, maar toch kan de organisatie daar meer aan meewerken dan nu het geval is. Het HR-beleid is nu vooral papier, het zou ook in het echt iets moeten betekenen.

    Rijkswaterstaat2018-07-11
  7. Nuttig (1)

    "Matige arbeidsvoorwaarden bij een sterk hiërarchische, archaïsche structuur"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Senior Manager in Amsterdam
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht

    Ik heb voltijdgewerkt bij Rijkswaterstaat voor meer dan 8 jaar

    Pluspunten

    Er is een zeker maatschappelijk nut; werken voor de "B.V. Nederland"

    Minpunten

    - Slechts bij hoge uitzondering een hogere schaalwaardering voor verrichte werkzaamheden. - "Bonussen" zijn over het algemeen laag en worden daarnaast zelden verstrekt - Sterk starre, hiërarchische structuur - Juniors verlaten organisatie relatief snel - moeilijk om jong personeel aan te trekken cq te behouden - Hoge gemiddelde leeftijd eigen personeel - Weinig diversiteit in de personeelsopbouw - Management loopt...

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Werk aan échte vernieuwing - voorál in de organisatie-structuur is dit een noodzakelijkheid.

    Rijkswaterstaat2018-06-25
  8. Nuttig (1)

    "Geen woorden maar ....."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Business analist in Utrecht
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Rijkswaterstaat voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Opleidingen, ontwikkelmogelijkheden, investeringsgelden aanwezig, laagdrempelig samenwerken

    Minpunten

    Teveel overleg en te weinig voortgang van het werk, slechte opdrachtgever waardoor zaken niet goed worden geïmplementeerd, inhuur wordt vaak door internen opgeleid

    Advies aan management

    ga de ongelijkheid in communicatie (mannen versus vrouwen)beter tegen!

    Rijkswaterstaat2018-05-03
  9. "Een kennisinstituut in ontwikkeling en innovatie"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Adviseur Kennis en Innovatiemanagement in Lelystad
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk deeltijd bij Rijkswaterstaat voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Een kennisinstituut waar men met aardig wat kenniswerkers in contact komt en zijn kennisnetwerk kan uitbreiden

    Minpunten

    Het vergt tijd om je weg te vinden in een organisatie met 7 regio's en 16 districten met 100-en specialiteiten en expertises.

    Advies aan management

    Activeer naast de expliciete kennis ook het grotere impliciete kennisdeel van je kenniswerkers door meer ruimte en ontwikkelaandacht te geven

    Rijkswaterstaat2017-10-22
  10. "Fijne collega's"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik heb voltijd gewerkt bij Rijkswaterstaat

    Pluspunten

    Fijne collega's en veel vrijheid

    Minpunten

    Weinig doorgroeimogelijkheden als je inhuur bent.

    Rijkswaterstaat2017-06-28
Er zijn 25 reviews gevonden