Vragen tijdens solliciteren bij Backbase | Glassdoor.nl

Vragen tijdens solliciteren bij Backbase

Sollicitaties bij Backbase

13 Sollicitatiereviews

Ervaring

Ervaring
41%
17%
42%

Sollicitatiegesprek gekregen via

Sollicitatiegesprek gekregen via
67%
17%
8%
8

Moeilijkheid

3,1
Gemiddeld

Moeilijkheid

Moeilijk
Gemiddeld
Gemakkelijk
Reviews geschreven in het:Nederlands (13), Engels (191)
 1.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Marketing Manager

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in mei 2020.

  Sollicitatiegesprek

  I was invited for an introduction interview about a month after submitting my application. Funnily enough, the intro interview took place less than 48hrs later via video call. It was a rather pleasant conversation. The interviewer put me at ease and made sure the interview was truly conversational. It ended with the interviewer saying "I hope to know more by the end of the week." I did not hear back from them by the end of that week or by the end of the following week. I followed up with the interviewer several times. No response whatsoever. I never heard back from Backbase after my interview.

  No follow-up after actually having been interviewed? Definitely a first for me. Completely ignoring several follow-up emails sent on my part? Again, new territory for me.

  I too invested time, effort and energy into applying and interviewing. I find it rude, disrespectful of my time, and quite honestly, unprofessional.

  Sollicitatievragen

  • I was asked about my motivation (why I had applied to Backbase and this role specifically), I was asked to provide examples to illustrate how I put specific marketing skills/competences into practice and such.   1 antwoord

 2.  

  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb via een werknemersdoorverwijzing gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase.

  Sollicitatiegesprek

  Three interview rounds.
  First remotely with a tech recruiter, this was some what a relaxed 'conversation'.
  Second was onsite, with a lead and jr designer, this was my opportunity to present my cases and answer any questions.
  Third was also onsite with the director and another lead designer, this was a lovely get-to-know-each other conversation.

  Sollicitatievragen

  • Tell me a bit about yourself.
   What do you know about Backbase?
   What are your strengths? What are your weaknesses?
   If there was anything in this project you would do differently, what would that be?   Vraag beantwoorden
 3. Nuttig (1)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Marketing

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in november 2018.

  Sollicitatiegesprek

  Apply through pre-defined forms, web based, nothing fancy, default although it looks like backbase has plenty of recruiters and do have a KPI on response time not on qualitative screening, beware of your digital footprint, backbase wake up

  Sollicitatievragen

  • Receiving a reply within 12 hours (including overnight) after sending a resume for an application is not being perceived as considering candidates seriously.   Vraag beantwoorden

  Reactie van Backbase

  7 jan. 2019 – Employment Branding Specialist

  Thank you for providing your feedback. At Backbase we understand and appreciate that any candidate wants to know where they stand in the process. Therefore we make it a priority to review applications as soon as possible. This, however, never effects the quality of screening or candidate assessment.

  Many thanks,
  Recruitment Team, Backbase


 4.  

  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 4 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase.

  Sollicitatiegesprek

  Na mijn online sollicitatie volgde snel een eerste gesprek met de recruiter. Het gesprek was open en constructief en ik kreeg direct een rondleiding door het gebouw. Er werd een vervolggesprek ingepland met de CEO. Het was een leuk en onderhoudend gesprek maar er werd geconcludeerd dat ik niet de perfecte match was voor de functie van Regional sales director. Wel kwam ik in aanmerking voor de rol van Client service manager, wat mij ook een leuke functie leek. Na een van beide kanten positief gesprek met de directeur van deze afdeling volgde een rollenspel. Tijdens deze sessie merkte de CEO op dat ik wel beperkte kennis had van het implementatie traject. Hij vroeg zich af hoe ik dan toch zover gekomen was en vond het geen goed idee om verder te gaan. Wel werd er wederom gekeken naar een andere positie en de recruiter gaf aan dat ze nog mensen zochten in het Global Alliance team. Deze functie leek mij eigenlijk nog interessanter en beter aansluiten en het resulteerde in een afspraak met de directeur van die afdeling. De uitkomst van dit gesprek was van beide kanten positief. Echter kreeg ik een week later te horen van de recruiter dat ze toch niet met mij verder gaan. Ik paste als persoon volledig in het DNA van BB en hij was eigenlijk ook verbaasd, maar respecteerde de keuze van de manager. Ik ben desondanks nog zeer positief over BB, maar als je zolang in gesprek bent met elkaar en de gesprekken over het algemeen goed zijn, dan is deze uitkomst teleurstellend.

  Sollicitatievragen


 5.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Delivery Manager

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 2 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in september 2016.

  Sollicitatiegesprek

  Online gesolliciteerd. Ontzettend positief gesprek met een recruiter. Een week later een gesprek bij Backbase op kantoor in Amsterdam met de Delivery Director (MS) Dit gesprek was vanaf de eerste minuut denigrerend en negatief en ontzettend betweterig. Het voelde aan alsof de beslissing al was gemaakt voor het gesprek plaatsvond. Het was beter geweest als dit gesprek met 2 personen was geweest. In dat geval had ik beter kunnen inschatten wie of wat de oorzaak van dit negatieve gesprek was.

  Backbase lijkt mij overigens wel een leuk bedrijf om voor te werken. Het hoeft niet met iedereen te klikken..

  Sollicitatievragen

  • Kennis over Backbase
   Werkervaring
   Leidinggevende ervaring
   Ervaring met performance reviews
   Ervaring met ontslaan personeel
   Verschil consultancy/projmgmt/service delivery   Vraag beantwoorden

  Reactie van Backbase

  31 okt. 2016

  Allereerst bedankt dat je de tijd hebt genomen om feedback te geven. Ik vind het vervelend om te lezen dat je het gesprek met onze Delivery Director als negatief hebt ervaren. Bij Backbase vinden wij het belangrijk om wat met deze feedback te doen! Als je dat zou willen, dan nodig ik je graag uit voor een meer inhoudelijk gesprek met mij bij ons op kantoor of telefonisch.

  Met vriendelijke groet,

  Linda Bovaird
  VP Professional Services


 6.  

  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 2 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in mei 2015.

  Sollicitatiegesprek

  Via LinkedIn gereageerd, follow up van Backbase was binnen enkele dagen met een uitnodiging voor een gesprek met de Recruitment/HR manager. Daarna met enkele teamleden. Prettige, open sfeer en eerlijke voorstelling van zaken. Ongeveer een week later 2e ronde met een case en terugkoppeling van de PPA persoonlijkheidsvragenlijst. Backbase was zo professioneel om door een niet vlekkeloze uitvoering van de case en PPA heen te kijken en door te gaan vanuit de wil om tot een overeenkomst te komen!

  Sollicitatievragen


 7.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie ICT Manager

  Anonieme werknemer in Amsterdam
  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 3 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in april 2015.

  Sollicitatiegesprek

  Na via LinkedIn te hebben gereageerd werd er meteen contact met mij opgezocht voor een verkennend gesprek. Het was een fijn relaxed ground floor gesprek. De klik zat er meteen in en de uitdaging sprak mij erg aan gezien resource building mijn specialiteit is. Na de 2e gesprek kreeg ik te horen dat BB mij een aanbod wou doen en zo ben ik nu aan boord.

  Sollicitatievragen

  • Vragen die ik kreeg gingen over mijn persoonlijkheid, functiewerkzaamheden, manier van werken enzv.   Vraag beantwoorden
 8. Nuttig (8)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Front-end Ontwikkelaar

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb via een andere bron gesolliciteerd. De procedure duurde 3 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in oktober 2014.

  Sollicitatiegesprek

  Ik werd gecontacteerd via e-mail en na een paar weken had ik het HR gesprek wat heel goed ging en toen kreeg ik wat huiswerk om te doen; de opdracht was niet zo moeilijk en het kostte me ongeveer 10 uur werk: Ik moest een widget ingesloten via iframe in een grotere applicatie ontwikkelen.

  Ik besloot om met AngularJS te werken wat het raamwerk is waar ik het meest vertrouwd mee ben en wetende dat het bedrijf dit grotendeels gebruikt; Ik heb het allemaal werkend gekregen voor de zaken die mij gevraag waren te ontwikkelen en verstuurde de code met unit testen, documentatie en uitleg over de genomen technische beslissing.

  Helaas werd de opdracht was om verschillende redenen afgewezen, een aantal twijfelachtige (zoals het gebruik van $ http in plaats van $ resource of het splitsen van de code in twee bestanden in plaats van één) en gemakkelijk op te lossen met een snelle refactor, maar de redenen die me het meest teleurstelden was dat ik iets wat nooit in de opdracht werd genoemd, niet geïmplementeerd had.

  Ik reageerde snel met het uitleggen van mijn technische keuzes en motivatie, maar ik weet nog steeds niet wat mijn aanbod van tafel veegde omdat ik geen antwoord kreeg, ondanks de aanvankelijke vriendelijkheid van de vrouw van HR.

  Ik bewerkte zelfs de opdracht met behulp van het advies dat ik van hen kreeg en stuurde het opnieuw, waaruit blijkt dat ik kan werken op de manier dat het bedrijf wil, maar heb nog steeds niets gehoord, zelfs geen Skype-bericht.

  Het bedrijf lijkt zo aardig en heeft een goede reputatie, maar ik voel me erg teleurgesteld door hun manier van rekruteren.

  Sollicitatievragen

  • Daadwerkelijk verantwoordelijk worden gehouden voor iets wat mij niet gevraagd is te doen.   2 antwoorden

  Reactie van Backbase

  20 jan. 2015 – Recruiter

  Thank you for your feedback! We try to work every day on improving our selection process. Your thoughts will definitely help us in creating better recruitment procedures. Right now we are implementing HackerRank solutions to test our candidates in an efficient way.


 9.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Mobile developper

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in mei 2014.

  Sollicitatiegesprek

  Ik las de JD van linkedin en meldde me aan. Na een paar dagen nam HR contact met me op en plande Skype interview in. Tijdens het interview, vroeg hij me om mijn motivatie voor aanmelding en verhuizen en wat vragen over vroegere ervaring. Daarna een aantal Java vragen die hij aan me gaf en terugstuurde. Meer dan twee weken later, vertelde HR me dat ze de plaatselijke android ontwikkelaars op afstand wouden houden, omdat ze hebben besloten dat ze naar 'titanium' platform moeten veranderen in plaats van plaatselijk Android. De recruiter is aardig en heeft humor.

  Sollicitatievragen

  • Algemene Java vragen in een PDf-bestand. Niet moeilijk, maar brede vakkennis is nodig.   1 antwoord

 10.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Solutions Architect

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Afgewezen aanbod
  Positieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb via een werknemersdoorverwijzing gesolliciteerd. De procedure duurde meer dan een week. Ik heb gesolliciteerd bij Backbase (Amsterdam) in april 2014.

  Sollicitatiegesprek

  Ik kreeg het sollicitatiegesprek door een van de aanbevelingen van een van mijn vrienden die bij Backbase werkt en het had een goede impact om te worden aangeraden door een insider. Mijn contactpersoon (HR agent resident in Backbase) was heel goed in followup, wist veel over business en technische dingen, vriendelijk en ondersteunend en tot mijn verbazing heel passioneel over het bedrijf (niet zoals de meeste recruiters op een neppe manier). Ik had enkele interviews en het meest interessante was hoe flexibel het team en bedrijf was om me het beste pad te vinden en zelfs te veranderen in de toekomst.

  Sollicitatievragen

  • Internen van spring security is een van hun meest gebruikte softwareonderdelen in integratieprojecten.   Vraag beantwoorden

  Redenen voor afwijzen

  Ze boden me een contract van 6 maanden aan met een hoge kans om te verlengen. Ondanks dit had ik al een permanente (oneindige) contract aanbieidngen van betere financiele partijen.


Laat uw droombaan niet aan u voorbijgaan
Upload een cv zodat u overal eenvoudiger op vacatures kunt solliciteren. U kunt dit eenvoudig instellen.