Vragen tijdens solliciteren bij Cisco Systems | Glassdoor.nl

Vragen tijdens solliciteren bij Cisco Systems

Sollicitaties bij Cisco Systems

20 Sollicitatiereviews

Ervaring

Ervaring
23%
33%
44%

Sollicitatiegesprek gekregen via

Sollicitatiegesprek gekregen via
64%
11%
5%
5
5
5
5

Moeilijkheid

3,1
Gemiddeld

Moeilijkheid

Moeilijk
Gemiddeld
Gemakkelijk
Reviews geschreven in het:Nederlands (20), Engels (3714), Frans (12), Duits (9)Meer
 1.  

  Geaccepteerd aanbod
  Neutrale ervaring
  Eenvoudig sollicitatiegesprek

  Sollicitatie

  Ik heb via rekrutering gesolliciteerd. De procedure duurde 3 dagen. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in juni 2011.

  Sollicitatiegesprek

  Meerdere gesprekken, was makkelijk en informeel. Waren meteen enthousiast en ik ook, kwam uit MS achtergrond. Kreeg snel met meer mensen een gesprek en ging daarna meteen training in. Salaris was zwaar onderhandelbaar. Moest wel cursus halen, CCP, als je dat niet haalt gaat contract ook niet ver der verlengt worden,

  Sollicitatievragen

  Onderhandeling

  Salaris was waar onderhandelbaar.


 2. Nuttig (1)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie ASR

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde meer dan 7 maanden. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in januari 2018.

  Sollicitatiegesprek

  The whole process took over 8 months, lack of communication and insight in the procedure took over 4 months to get an initial response. In turn I was given a very generic response without any insight to wrong doings or what they were looking for. Overall disappointed with the process and the overall approach of how they handled candidates. This could potentially be traced back to their sheer size, additionally candidates seem to be treated like a number rather than a potential talent.

  1. CV & Motivation
  2. Video Call with Corporate Recruiter
  3. Creating Video Segments
  4. Assesment Center

  Sollicitatievragen

 3. Nuttig (6)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Systems Engineer

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Moeilijk sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde 6 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in november 2012.

  Sollicitatiegesprek

  Er waren 3 gesperksrondes. De eerste was een telefonisch onderhoud dat 1 dag van tevoren werd aangekondigd. Het gesprek hield een aantal fundamentele technische vragen in, die iedereen met een diploma Computer Science of IT zou moeten kunnen beantwoorden, en een aantal standaard persoonlijke vragen (waar zie je jezelf over 10 jaar, waarom ben je geïnteresseerd in deze specifieke positie enzovoort). De tweede ronde draaide om het maken van een video. Ik had 5 dagen om een 2 minuten durende video te maken met uitleg van de zinsnede "Het netwerk is het platform". Drie dagen nadat ik de video had ingeleverd, vertelde het bedrijf me dat ik werd uitgenodigd om naar Amsterdam te komen voor de derde en laatste gespreksronde. Dit was een volledige dag met een technische-vaardighedentest, een vraaggesprek, een virtuele afspraak met een klant en een presentatie. Hoewel iedereen in het bedrijf bleef zeggen dat de positie 90% technisch is en 10% verkoop, kwam dat in de sollicitatieprocedure niet terug.

  De technische-vaardighedentest was veel te gemakkelijk (10 echt elementaire multiple choice kennisvragen), en het was daarna niet mogelijk voor iemand met betere technische kennis dan de rest om zich te onderscheiden. Ik was zelfs in minder dan een minuut klaar. Iedereen kreeg bij deze test 100/100.
  .
  Voor wat betreft het vraaggesprek: er waren 2 interviewers aanwezig, een technisch en een niet-technisch persoon. Het vraaggesprek was grotendeels hetzelfde als het telefoongesprek in de eerste ronde. Het behelsde 2-3 elementaire technische vragen, en de rest waren persoonlijke vragen over je opleiding en werkervaring. Aan het eind kreeg ik positieve feedback over mijn technische kennis en een van de interviewers vertelde me zelfs dat ik een van de betere kandidaten voor de functie was. De negatieve punten waren dat ik zenuwachtig was en dat ik als gevolg daarvan "defensief" overkwam bij het beantwoorden van de vragen. Mijn score voor het interview was 70/100.
  .
  Het derde deel was zoals ik al zei een virtuele afspraak met een potentiële klant van het bedrijf. Ik moest een oplossing voorstellen door producten van Cisco zo te combineren dat de behoeften en uitdagingen van de klant-onderneming werden gedekt. Op het einde kreeg ik positieve reacties op mijn research en kennis van de producten van Cisco, de vragen die ik stelde om de problemen en uitdagingen van de klant af te bakenen, en de voorbeelden die ik gebruikte. De negatieve opmerkingen waren weer dat ik zenuwachtig was en vooral dat de manier waarop ik reageerde op een van zijn opmerkingen anders was dan de manier waarop hij wilde dat ik zou reageren. Nadat ik hem een product had voorgesteld zei hij: "Goed. Dat dekt een van mijn behoeften" en aangezien ik meer producten wilde voorstellen vatte ik dat op als een positieve reactie en antwoordde ik: "Mooi. Laten we verder gaan". Hij gebruikte dezelfde zin tijdens ons gesprek 3 keer, en ik antwoordde steeds op dezelfde manier. Nadat ik klaar was met producten voorstellen, vroeg ik hem: "Denkt u dat wij al uw behoeften hebben gedekt?" en hij antwoordde "Ja". Aan het eind van ons gesprek vertelde hij me dat hij de indruk had dat ik hem, elke keer als hij die zin uitsprak, negeerde. Ik legde hem uit dat ik dat zag als een positieve reactie. (Met als achterliggende redenering "één van mijn producten dekt één van uw behoeften, dus laten we doorgaan naar de rest van de producten die ik wil voorstellen om te proberen de rest van uw behoeften te dekken".) Maar goed, ik denk dat hij echt het vond dat de manier waarop ik reageerde helemaal verkeerd was, want ondanks de positieve opmerkingen over het technische deel van mijn presentatie, was mijn score 67/100.

  De laatste opdracht was om een 10 minuten durende presentatie te geven over het onderwerp "Wat drijft de trend van "Neem je eigen apparatuur mee naar het werk" en hoe verhoudt zich dit tot jouw eigen gebruik van de technologie?" Er was geen computer in de ruimte, alleen een whiteboard dat je kon gebruiken. Aan het einde vertelden ze me dat alle punten die ik noemde zeer relevant zijn voor het onderwerp en dat ze vonden dat ik een leuk voorbeeld uit mijn persoonlijke leven had gekozen. Ze vertelden me ook dat ze geen computer gebruiken omdat ze willen dat mensen in staat zijn om overal korte presentaties te geven en op het eind de ander de belangrijkste punten van de presentatie te overhandigen, (precies zoals het papier dat ik in mijn handen had, wat ik ze liet zien). Hoe dan ook, mijn score voor die taak was 70/100.

  Dus alles bij elkaar proberen ze jou "als geheel" in te schatten. Volgens mij is dat in het algemeen wel goed, maar afgaande op de sollicitatie-ervaring en mijn scores denk ik dat de punten waarop ze zich richten in de sollicitatieprocedure niet overeenkomen met de bewering van het bedrijf dat het werk voor 90% technisch is. Bovendien, als een groep mensen een technische-vaardighedentest aflegt en iedereen scoort 100%, dan is er iets mis met de test. De scores moeten altijd een kromme opleveren, geen rechte lijn en zeker geen rechte lijn met voor iedereen 100%. Een van de kandidaten die geselecteerd was, had bijna geen ECHTE technische kennis (ik heb het niet over zijn diploma's) en absoluut geen ervaring met het werken op apparatuur van Cisco. Toch bleef zijn zwakte verborgen door de zeer eenvoudige technische vragen en het feit dat hij goede communicatieve vaardigheden had.
  .

  Sollicitatievragen

  • Vertel ons over een situatie in je leven waarin je positieve feedback ontving en een situatie waarin je negatieve feedback ontving over een jou opgedragen taak of project. Hoe reageerde je in die gevallen?   1 antwoord

 4.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Systems Engineer

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Afgewezen aanbod
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde meer dan 4 maanden. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in maart 2013.

  Sollicitatiegesprek

  Er zijn drie interviewrondes, eerst een telefoongesprek van 40 minuten. Er wordt je gevraagd over Cisco en wat je er over weet. Dan 4 vragen zoals, heb je ooit in teamverband gewerkt en wat waren de moeilijkheden en hoe overkwam je deze problemen? Is er iets moeilijks gebeurd in je leven en wat deed je daaraan en wat was het eindresultaat? Laatste vraag, hoe zou je omgaan met een ontevreden klant? Wat zou je doen om hem beter te laten voelen?

  Al deze vragen, als je nog nooit in zo’n dergelijke situatie ben geweest, beantwoord het dan op basis van wat je zou doen.

  Mij werd een technische vraag gevraagd zoals leg cloud computing uit voor een leek, aan sommigen zou kunnen worden gevraagd wat het verschil is tussen een modem en een router.

  Aan het eind van het telefoongesprek zal je worden meegedeeld of je bent geslaagd, je zal worden gevraagd om een korte video te maken van 2 minuten. De laatste fase is een proefdag op het Cisco-kantoor.

  Sollicitatievragen

  • Er was niets echt heel moeilijk, gewoon vragen beantwoorden, zoals je in een soortgelijke situatie zou zijn, geef de persoon wat hij/zij wil horen, laat zien dat je een teamspeler bent, goed kan communiceren etc.   Vraag beantwoorden

  Redenen voor afwijzen

  ik zocht een carrière in een totaal verschillende sector


 5. Nuttig (6)  

  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Moeilijk sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb via een hogeschool of universiteit gesolliciteerd. De procedure duurde 4 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam).

  Sollicitatiegesprek

  Het hele proces duurde 4 weken:

  Ronde 1: Cv/motivatiebrief-screening

  Ronde 2: telefonisch interview

  Basis HR vragen, altijd goed om een aantal voorbeelden klaar te hebben liggen. Voor de technische kant moest ik uitleggen hoe een mobiel werkt en waarover cloud computing gaat.

  Round 3: videobericht van 2 minuten

  Ik moest voor 2 minuten uitleggen hoe de werkplek van de toekomst eruit ziet. Ik voegde een aantal animaties toe om het aantrekkelijker te maken. Zorg ervoor dat je makkelijk te volgen bent.

  Ronde 4: assessmentcentrum

  Je zult worden gevraagd naar trainingshub te vliegen (Amsterdam in mijn geval). Cisco zal voor alles betalen.

  A. Technische assessment
  Te bestuderen materiaal zal 2 weken van tevoren beschikbaar zijn. Examen is multiple-choice en correspondeert precies met studiemateriaal. makkelijk voor te bereiden.

  B. Interview
  Standaard interview met in mijn geval 3 managers. Meer focus op soft skills dan technische skills.

  C. Presentatie
  10 minuten presentatie en 5 minuten vraag en antwoord met dezelfde managers als bij het interview. Je krijgt je onderwerp 2 weken van tevoren (in mijn geval: het internet van alles)

  D. Rollenspel
   Misschien de moeilijkste. Rollenspel met een specifieke client. Je krijgt een heleboel informatie 2 weken van tevoren. Voorbereiding en focussen op noden client sleutel tot succes als je het aan mij vraagt.

  Sollicitatievragen

  • Neem aan dat we voor 500 jaren bevroren zijn geweest en pas net zijn ontdooit, leg dan uit wat programmeren in Java betekent?   Vraag beantwoorden

 6. Nuttig (1)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Systems Engineer

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Eenvoudig sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde Meer dan 2 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in januari 2012.

  Sollicitatiegesprek

  Ik heb me aangemeld via cisco carrierepagina en 2 weken daarna ontving ik een email om een datum en tijdstip af te spreken voor een telefoongesprek
  Ik vroeg om een Skypegesprek maar ik kon niet. Ik voel me meer comfortabel als ik direct met betere kwaliteit kan communiceren omdat Engels niet mijn eerste taal is.

  En de vragen waren:

  Wat weet je over CISCO?

  Wat is TCP/IP protocol?

  Wat is Cloud Computing?

  Geef me een voorbeeld waar je in de praktijk je probleemoplossende kwaliteiten toe hebt gepast.

  Sollicitatievragen

  • Toendestijds was mijn Engels heel slecht en het echte probleem was dat ik de vragen niet echt begreep. Eerlijk, als een eerste interview was het vrij makkelijk. De interviewer zelf zei dat mijn vragen teveel in detail waren en dat ik meer op een hoog nive   Vraag beantwoorden

 7.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Sales Engineer

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Neutrale ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in mei 2013.

  Sollicitatiegesprek

  Assessment center day:

  Technische test - 6 van de 10 goed

  Presentatie - goede review, ze waren onder de indruk van mijn Engels

  Rollenspel (sales meeting) - ze zeiden dat ik verbeteringen moest maken

  Interview - geen feedback

  Sollicitatievragen

  • Interview: "Dit programma kost veel ..veel geld, dus waarom moeten we jou kiezen?"   Vraag beantwoorden
 8.  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Recruiter

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod
  Negatieve ervaring
  Gemiddeld sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb via een uitzendbureau gesolliciteerd. De procedure duurde meer dan 3 maanden. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in januari 2011.

  Sollicitatiegesprek

  Te vreemd en lang proces. Eerst moest ik twee 1:1 telefoongesprekken met het uitzendbureau houden en daarna twee 1:1 telefonische interviews met Cisco's personeel.

  Tot nu toe ben ik nog steeds eenvan de laatste kandidaten zonder feedback van het uitzendbureau.

  Het proces schiet niet op ..... Waar is de professionaliteit?

  Sollicitatievragen

  • Denk je niet dat de kracht van dit merk in een bepaald aspect niet groot genoeg is om een einde te maken aan procesrecruitment?   Vraag beantwoorden

 9. Nuttig (1)  

  Sollicitatiegesprek voor de functie Sales Representative

  Kandidaat voor anonieme sollicitatie in Amsterdam
  Geen aanbod

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam).

  Sollicitatiegesprek

  1.Online solliciteren

  2.Telefonisch interview (40 min)

  3.Maak een 2 min. durende video

  4.Beoordelingscentrum

  Sollicitatievragen


 10.  

  Geaccepteerd aanbod
  Positieve ervaring
  Moeilijk sollicitatiegesprek

  (Vertaald uit het Engels)

  Sollicitatie

  Ik heb online gesolliciteerd. De procedure duurde Meer dan 4 weken. Ik heb gesolliciteerd bij Cisco Systems (Amsterdam) in juni 2014.

  Sollicitatiegesprek

  Het proces duurde ongeveer een maand. Het was verdeeld in drie delen:

  1) telefonisch

  2) video-inzending

  3) een hele dag met gesprekken in één van de hubs in Europa, samen met een rollenspel en een presentatie.

  Sollicitatievragen

  Onderhandeling

  Geen onderhandelingen


Laat uw droombaan niet aan u voorbijgaan
Upload een cv zodat u overal eenvoudiger op vacatures kunt solliciteren. U kunt dit eenvoudig instellen.